Hjulet har vänt! Leve Solen!

Jul & Nyårskort

Idag är det julafton men vi firade igår! En tradition som vi haft i många år. Vi var elva runt bordet. Då hade vi fest för att hjulet vänder och vi går mot ljusare tider. Vi blotade som våra förfäder har gjort. Först doppade vi i grytan och tog en sup och drack mumma till = Julmust och öl blandat! Skitgott! Sen blev det gulkaka, ostkaka, sill, syltor, skinka, leverpastej, lax och allt vad man nu ska ha till! Så idag kan man ta det lugnt! Vi är bjudna till släkten i grannbyn men ska bara vara hemma.

Blota betyder att man sopar upp alternativt torkar upp mörkret! Och det har vi gjort nu. Nästa stora högtid infaller vid midsommar då ljuset kulminerar. Sänder en tribut till Solen! Som är vårt allt på jorden vad präster och imamer än må säga!

 …….

Detta inlägg publicerades i Kuriosa och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Hjulet har vänt! Leve Solen!

 1. Arne Martin Wiik skriver:

  God Jul og Godt Nyttår til deg også.

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Härlig tradition ni har.
  Ja, nu är det mörk men snart är det bortsuddat av naturkrafterna som ingen rår för.
  Önskar dig en Gud Jul och Gott Nytt År! 🙂

  Gilla

 3. ALL THE BEST FOR CHRISTMAS AND THE NEW YEAR
  Now – Don’t drink too much…..

  Did Just I like year new the and Christmas for cheer good give to want you who nut another to it send do to better anything have doesn’t that person a like this reading time sweet your took you since.

  (Now read it backwards )
  HO! HO! HO! – OR – HA! HA! HA!
  CHEERS.

  Gilla

 4. Maja Dacke skriver:

  Förr i tiden … för länge sedan, när min systers barn och mina var små och våra föräldrar levde, brukade vi fira jul hos systerfamiljen. Kvällen före julafton brukade vi smaka av den nyss griljerade julskinkan – även jag som inte var så vegetarisk på den tiden. Då blev det gående bord i köket med lite av varje … kalla köttbullar och annat togs ur kylen och den som ville ha mumma blandade till sig det. (Vi brukade skvätta i lite sockerdricka också.) Barnen var mer intresserade av andra gotter.

  Lillejulafton kallas denna dag i Skåne … och ingenting är sig likt …

  Men det som alltid måste till på julafton är Janssons och Ris à la Malta där ‘maltan’ varieras från år till år.

  God fortsättning på julen, allesammans, och Ett Bättre Nytt År! Helst utan alla politiker som egentligen är obehövliga … myndigheters tjänstemän klarar allt utan dem och … Resten kan vi klara med folkomröstningar – blir mycket, mycket bättre för oss alla.

  Gilla

 5. xmaverickx skriver:

  ”Sänder en tribut till Solen! Som är vårt allt på jorden vad präster och imamer än må säga!”
  Präster är just soldyrkare (worshipper of the SUN, not the SON) och imamer är väl måndyrkare (månskäran på alla muslimska länders flaggor), alltså är de avgudadyrkare, och dessa avgudadyrkare är själva avgudar för massorna som ser upp till dem och knäböjer för dem. Solen och månen, och allt annat är skapade av GUD. http://aloha.net/~mikesch/wheel.htm

  Gilla

 6. anders skriver:

  De tre stora västerländska religionerna har var sin aspekt av den esoteriska och exoteriska treenigheten. Tillsammans formar de ett mer förståeligt värdesystem. Om man ser det som en cirkel med kristendomen, islam, och judendomen som varsin tårtbit så finns det yttre ringar av värderingar och inre ringar av värderingar samt en kärna i mitten som innehåller element av alla tre.
  http://www.truthcontrol.com/forum/3-major-western-religions
  http://www.kheper.net/topics/esotericism/esoteric_and_exoteric.htm

  Se speciellt Mark Passios video min 3.30-15.00 ca.

  Gilla

 7. anders skriver:

  Jag adderar länken till Passios föreläsning. Den hängde inte med tror jag.

  Gilla

 8. anders skriver:

  Det refereras i Marks föreläsning till hermetiska principer. I rättvisans namn ger jag en länk till de som vill studera detta.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Anders: Tack för länkar. Allt är intressant med tanke på att nästan allt som vi ser av symboler o s v är från gudinnetiden. Den tid när människan initialt dyrkade den stora modern och hennes förmåga att ge liv. Som är så besudlat idag. Läs mer på Tealogen. Jag är tealog. Det betyder läran om den kvinnliga gudomen. 😛

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Courtenay: Something can makes sense backwards! Indeed!

  xmaverickx: Just det! Själva dyrkar dom Solen men vi ska hålla till godo med en krigargud: Herren Sebaot! Eller Muhammed som ger muslimer rätt att ingå äktenskap med små flickor. Fy för den lede! Och när man vet vad Lucifer och hans gäng dyrkar vill man ju bara spy: Just det igen: Solen! (Men det är hemligt för oss) Hemliga sällskap kan! För övrigt se svar till Anders.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.