Storebror USA snart i allas plånböcker! Nordea undrar: Var kommer dina besparingar ifrån?

Nordeas vd håller låda!
Nordeas vd håller låda!

Var kommer dina insättningar ifrån? undrade Nordea när jag loggade in häromdagen. Allvarligt! Nu börjar USA krypa in i mina fickor! Detta plus en massa andra intrikata frågor skulle jag svara på. Är det lika på andra banker tro? Om inte så kommer det att bli!

”Frågorna ställs till privatkunder som använder Internetbanken. Syftet med att hämta in denna information är att uppdatera våra kundsystem för att uppnå kraven på god kundkännedom”, enligt Nordea. Jasså! Efter så många år!

Så ska jag ange all mina personalia och vilka medborgarskap jag har, plus sysselsättning, vilka regelbundna insättningar som görs, besparingars ursprung, arv, avkastning från kapital, fastigheter, och så vidare. Ja, hela mitt ekonomiska liv vill de veta. Känns väldigt integritetskränkande, faktiskt. Så kommer det: ”Formuläret kommer att visas varje gång du loggar in i Internetbanken tills du har fyllt i svaren på alla obligatoriska frågor.”

Förklaringen till detta frågande som kommer just nu måste vara FATCA, Foreign account tax compliance act. Det är FATCA-avtalet som tecknats mellan USA och Sverige som fått bankerna att börja samla in uppgifter redan nu, trots att lagen inte träder i kraft förrän 1 april 2015. Det var efter finanskrisen som USA införde en lag som skulle hjälpa dem att hitta skattesmitare i hela världen. Regeringen Reinfeldt undertecknade detta avtal med en jävla fart 14 augusti i år. Kände väl på sig att dom var rökta.

Avtalet har kritiserats från ganska tunga instanser som Advokatsamfundet och Svensk Bankförening. De hävdar att avtalet är mycket långtgående, ingripande och oproportionerligt. Kanske till och med oförenligt med EU-konventionen och EU-direktiv vad gäller dataskydds-lagstiftning. Jag skulle till och med hävda att detta är olagligt. Storebror sitter snart i allas plånböcker. Men den nya regeringen skulle nog inte heller ha stått emot eftersom Sverige sitter i knä på USA.

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Storebror USA snart i allas plånböcker! Nordea undrar: Var kommer dina besparingar ifrån?

 1. Antonia skriver:

  Jag har alltid hatat bankerna och undviker också att betala med kort i den mån det bara går.
  Stasi var ju ingenting hur det utvecklas nu här.
  Och värst är att de flesta bara finner sig i det mesta.

  Gilla

 2. bloggarelundgren skriver:

  Helena, jag håller med att det luktar storebrorsfasoner. Men rent sakligt tror jag att detta med att man ska deklarera varifrån ens insättningar kommer, har att göra med ett påbud från Finansinspektionen i syfte att stävja ”penningtvätt”. Tror deklarationspåbudet gäller alla banker, åtminstone så länge det inte handlar om ”korvören”.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Bloggare: Så talar en som inte vet vad som pågår ovanför våra huvuden! Lyft på hatten och släpp in lite mer:

  ”Det enda som torde kunna stoppa det hela är ett världskrig – vilket USA:s neokonservativa på uppdrag av det angloamerikanska imperiets finansoligarker i skrivande stund försöker starta.”.

  http://blueshift.nu/varldskrig-amerikanskt-paradigmskifte/

  Gilla

 4. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Helena, du gör verkligen mänskligheten en tjänst med de intressanta artiklar du publicerar på din blogg. Förhoppningsvis kan ett stort antal människor som hittills sovit sig genom livet börja tänka själva och söka information via andra källor än våra svenska press- eter och bildmedia som tycks helt fokuserade på desinformation som huvudsakligen kommer från de kretsar i USA som nu jobbar hårt för att genomföra sin globala agenda.

  Gilla

 5. Leif Erlingsson skriver:

  Ang. FATCA, Foreign account tax compliance act, så undrar jag i relation till det varför den skattskyldige ”SWEDEN KINGDOM OF CIK#: 0000225913, SIC: 8888 – FOREIGN GOVERNMENTS” (klicka) anger en adress på deklarationsblankett 18K (länken nyss), men en annan adress i myndighetsregistret, se uppgifterna om det näringsdrivande bolaget RIKSGÄLDSKONTORET 162021002635 eller 16202100-2635 i det så kallade myndighetsregistret (klicka)? I båda fallen anges RIKSGÄLDSKONTORET, men olika postadresser och besöksadresser. Är det samma eller olika företag? Advokatbyråer gör detta vid förvaltning av konkursbon med HB och KB i samma namn så att inte huvudbolaget ska drabbas när man stjäl inkråmet i bolag. Är det fråga om något liknande juridiskt upplägg här?

  Gilla

 6. Leif Erlingsson skriver:

  Nä, dra mig baklänges på en tallpinnevagn, det var ju samma adress på de länkarna. Jag hade sett att det var en annan adress på en länk jag hade precis bredvid, företagslistningen för AB Sverige i SEC (klicka).

  Gilla

 7. anders skriver:

  Bloggarelundgren:
  Förklara då varför bankerna kan göra som de gör. Det är ju bankerna som borde redogöra för vartenda korvöre de hasplar ur sig och kallar pengar.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2174785/HSBC-scandal-Britains-biggest-bank-let-drug-gangs-launder-millions–faces-640million-fine.html

  Gilla

 8. Leif Erlingsson skriver:

  Eller, man måste klicka fram raden för 0000225913 SWEDEN KINGDOM OF (klicka) från föregående länk.

  Gilla

 9. Torbjörn skriver:

  Intressant! Riktigt jävla läbbigt börjar det bli. Själv har jag inte hört något ännu, men det kommer väl.

  Gilla

 10. Sofia skriver:

  Helena & alla andra; det är alldeles för långtgående!
  Gå inte med på det!
  Orimligt!

  Gilla

 11. Lasse skriver:

  Med hänsyn till att pengar på banken kan konfiskeras helt eller delvis som på Cypern senast, så kan det vara klokt att ta ut pengarna i kontanter och ha dem i byrålådan någon ränta får man ju knappt ändå samtidigt måste banken minska utlåningen med faktor 10 ungefär vilket gör att pengarna blir mer värda. Själv tar jag ut kontanter och använder dem i stället för kortet för att lämna minimalt med elektroniska spår efter mig.

  Gilla

 12. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Bra förslag men ännu är det alltför få som gör som du! Tänk om bara 500.000 medvetna svenskar
  vid lönedags skulle ta ut 10.000 kr var för att själva förvara beloppet (det är ju egentligen meningslöst att ha pengarna på olika slags bankkonton eftersom du ju aldrig får någon tillväxt i form av ränta). Några månader med liknande miljarduttag i följd (det är ju dina pengar!!) skulle pengarnas ägare istället för bankerna ha nytta av, och kanske skulle några av våra rikspolitiker begripa att allmänheten äntligen börjat fatta hur långt dessa förrädare lett oss in i den globala totalitära slavstaten som varit ett hägrande mål för globalisterna i mer än hundra år.

  Gilla

 13. elina skriver:

  Mer om hur och varför http://www.fi.se/Regler/Penningtvatt/Fragor-till-kunder/
  Men det är noll nytta att ha pengar i banken eller betala med kort ifall man nu inte är miljonär och kan fixa sina pengar långt från Sverige.

  Gilla

 14. Lasse skriver:

  Här har ni några dunder länkar till några artiklar på Veterans Today, en av få oberoende sajter som vågar skriva sanningen om allt.

  http://www.veteranstoday.com/2014/11/20/all-wars-are-bankers-wars/

  http://www.veteranstoday.com/2014/11/26/war-is-a-racket-2/comment-page-1/#comment-573360

  Den största lögnen?:

  http://www.veteranstoday.com/2014/11/26/the-holocaust-narrative-politics-trumps-science/

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Lasse: Det är härligt med veteraner! De är off the hook och vågar börja tala klarspråk när rädslan att bli av med jobbet försvinner. Margot Wallström däremot är precis likadan som Carl Bildt så det spelar ingen roll vilka som sitter på podiet när alla styrs av samma dolda agenda.

  Gilla

 16. Benny skriver:

  När ska Europas befolkning fatta att USA lurar skjortan av EU och skrattar hela vägen till banken? Handeln mellan USA och Ryssland har ÖKAT samtidigt som den minskat mellan EU och Ryssland pga sanktionerna. När ska idioterna i Bryssel krypa till korset och erkänna att man bara är USA-lakejer, eller medge att man blivit lurade? Båda av de här alternativen ter sig nog som osmakliga för dem, men det är tyvärr det som skett. I Tyskland så driver oppositionen med Merkels undfallenhet, och hade hon varit utrustad med hjärna hade hon lyssnat på de före detta tyska ledare som kritiserar henne, men icke! Det är ju så att Tyskland i praktiken ensamt kan sätta stopp för USA:s agenda, numera när fransmännen börjat uppföra sig som fjollor igen, efter uppryckningen under de Gaulle, som säkert roterar i sin grav åt amöban Hollandes ryggradslösa agerande mot USA.

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Benny: Har du sett bilderna på Merkel där hon håller händerna som en pyramid? Finns massor med såna bilder. Sänder en signal till NWO. Hon är med i smeten. Hon är rädd. Hon vet vad som gäller. Alla vet det. Lever under hot hela högen.

  Gilla

 18. Benny skriver:

  Uppenbart är att Merkel är så rädd att hon säljer ut Tysklands väl och ve för att slippa konsekvenserna. Frågan är ju vilka hållhakar USA fått på henne via sin avlyssning? Jag skulle inte bli förvånad om det händer Merkel något obehagligt om hon slutar lyda, på något annat sätt kan jag inte tyda hennes undfallenhet att ta till hårda tag mot USA och de sanktioner som tvingas på den tyska ekonomin.

  Gilla

 19. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Den som har gått in i globalisternas nätverk har ibland inte vetat vad de gett sig in i. Liksom i många andra ordenssällskap och hemliga sammanslutningar gäller principen ”en för alla, alla för en” med innebörden att de förbundit sig att arbeta för de ofta ljusskygga (varför skulle dom annars vara hemliga) och definitivt antidemokratiska målsättningar som finns på deras agenda. Skulle någon medlem klanta sig lindrigt, så gäller att de andra med nätverkets nästan obegränsade resurser/kontakter/ekonomi räddar vederbörande från offentlig kölhalning i media.
  Skulle klavertrampet däremot allvarligt äventyra deras aktuella agenda så får den klantige offra sig för organisationen/saken/”bröderna”. Det kan innebära allt från avsättning från en hög position, stympad karriär, karaktärsmord och allmänt åtlöje till det ultimata offret att lämna jordelivet – antingen för egen hand eller om inte det fungerar så med ”hjälp på traven” i form av bil/flygolyckor, förgiftning, eller simpel avrättning. Det är givetvis inte underligt att medlöpare som
  anar vidden av det dom deltar i börjar bli oroliga (såvida de har en gnutta heder kvar) och oro eller panik brukar utlösa mindre genomtänkta handlingar. Vi kommer säkert att framöver få bevittna många märkliga skeenden både när det gäller politik och ekonomi, så det gäller att
  försöka se det som sker i det som synes ske. Därför gäller det att skaffa sig kunskap från många håll, eftersom officiella media är hårt dresserade uppifrån genom kartellbildningar och monopol.

  Gilla

 20. Stefan Spets Arleij skriver:

  Jag har just skrivit till dem och talat om att jag kommer att polisanmäla dem om de framhärdar i detta, något jag föreslår att ni andra också gör!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.