Rom föll! Det kommer USA också att göra!

Sagt om Mister Lai:

MetalHeadViking:
”Har stor respekt för Mister Lai. Bra källa du har Helena!” Mr Lai hälsar och tackar!

Mika Hirvonen citerar Mr Lai från detta inlägg och skickar en länk:  ”Kinas ubåtsvapen är inte heller på långt när i paritet med vad USA kan sätta in mot Kina. Något framtida markkrig mellan Kina och USA kommer aldrig att ske”. Nja?:

https://www.youtube.com/watch?v=OqnbmTyd9Yg

Mister Lai – säkerhets- och oljeanalytiker –  svarar Mika Hirvonen:

Att förstå sig på militär makt är inget den vanlige medborgaren kan göra. Det kräver mängder av kunskaper för att kunna sätta bitarna på plats.

Information och desinformation är också något som ställer till bedömningen av ett lands verkliga styrka.

Låt oss ta som ett exempel – Ubåtsvapen.
Ryssarna hade sitt nya vapen klart det hette Kursk.

Vad hände med den båten? Jo, den sjönk – varför, inte vet jag och få andra gör det. Men mer än 100 man dog för något år sedan. Nu har Ryssarna kommit med en förbättrad modell som prövades för en kort tid sedan, och av att döma av de få bilder som vi fått se är det fortfarande långt till de båtar som USA förfogar över i Ohio- och Virginiaklassen. Men Ryssarna har idag ett mycket bra ICBM system för sina kärnvapen och det har avhållit USA från att anfalla.

Kineserna ligger årtionden bakom och sedan skall man inte bry sig om tekniska nyheter som att en ubåt skall kunna färdas i 100 – tals till och med 1000 – tals kilometers hastighet. Det är en fysisk omöjlighet. Den film jag sett via länk hos Helena är rent ut sagt en fjantig historia ungefär som allt tjafs om aliens (se ovan).

Var finns USA:s enorma överlägsenhet någonstans?
Svaret är där ingen tror den finnas. Vart är det? Jo inom vissa organisationer under Pentagon. För att förstå det här måste man förstå Pentagons uppbyggnad. Utan det är man bara en liten malaj.

DIA

DIA

NRO

NRO

Här är två av de delar inom USA:s krigsmaskin väldigt få känner till. När Donald Rumsfeld presenterade sin utredning om vart pengarna inom Pentagon tagit vägen så sa han dagen innan han fick sparken att två trillioner dollar har försvunnit det är 2000 miljarder dollar eller på ett ungefär 14 tusen miljarder kronor. Vart har då dessa pengar försvunnit – jo ner i organisationer som de här två. Vad gör då de här för något – ja de som med säkerhet kunde säga det. Men de har ett antal mycket avancerade projekt vi känner till varav ett är den minirymdfärja de haft uppe nu i mer än ett år och som togs ner för bara någon vecka sedan från sin omloppsbana.

Nu ska man minnas att Donald Rumsfeld var just försvarsminister och inte ens han visste eller fick veta. Det finns en grupp som Presidenten Eisenhower bildade i slutet av 1950 – talet vilket är en försvarskommitté vars hemlighet är enorm. Den kallas de 12 heliga männen och de har makt över allt inom USA:s krigsmaskin. Det är dit pengarna gått.

USA har det bästa Ubåtsvapnet och då menar jag de båtar som bär ICBM:s det vill säga interkontinentala robotar med kärnvapen. USA har det bästa flygvapnet och de är så överlägsna med sin nya modell J-35 att ingen har något liknande frånsett Ryssarna men USA skall nu bygga 2200 plan till en kostnad av 750 miljoner per plan i dollar.

USA har ett Världsomspännande militärt flyg där de binder ihop sina ungefär 750 baser de har Jorden runt och där det finns cirka 1,5 miljoner anställda med familjer. Baser som Ramstein i Tyskland. USA:s ytflotta med sina hangarkryssare och eskortfartyg som gör att de i princip är omöjliga att sänka för inget kommer fram mot dem. Den nya Gerald Ford är enorm och jag säger enorm i sin tekniska kapacitet med datorer vi inte kommer att se än ute i det civila på åtminstone 10 år. Så överlägsna är de.

Men även deras konventionella krigsmakt går inte av för hackor utan den är mycket bra om det kommer till markstrid någonstans vilket de inte vill eller planerar för. Men här finns det problem för dem efter alla år där deras kårer legat i fält mot en icke synlig fiende – men i ett vanligt krig då är de bra det kan ni lita på. Men USA kommer aldrig att gå i konventionellt krig mot Kina det kommer däremot både Indien och Japan att göra.

Så då blir frågan vad sysslar NRO med? Och för den delen DIA?

Ja, mycket av de rapporter om aliens kommer från områden nära Kalifornien och sydvästra USA. Där finns en utvecklings bas eller rättare sagt det fanns en för idag har den flyttat till Utah. Platsen som ligger ett antal mil utanför Las Vegas har kallats Area 51 och man har lurat folk att tro det här om aliens för det är ny teknologi som utvecklats där inom något som kallas för Skunk projekten. Man har där byggt flygplan i årtionden innan folket fått vetskap om dem. Plan som U2 och de andra smygarna liksom teknik som än idag ingen utom en liten krets vet att de finns. Det är här man byggt de hemliga krisplan och satelliter som kommer att bli deras främsta vapen i kriget mot Kina. Nu pågår dessa utvecklings arbeten på en ny plats som är omöjlig att komma i närheten av.

Den dag USA bestämmer sig för att Kina håller på att bli för mäktiga då slår de till, och personligen tror jag kriget är över inom ett dygn och som sagt tidigare det blir inte Kina som vinner. Skall ge er en sak ni bör tänka på och det är att USA är ingen demokrati – de är en konstitutionell republik vilket är något annat på gott och ont. Kolla gärna det via nätet.

Min slutsats är att USA är militärt omöjligt att besegra precis som Rom en gång var. Men Rom föll, och det kommer också USA att göra och på exakt samma grunder som just Rom föll. Vilka var då dessa grunder. Jo skillnaden mellan de rika (Partriciserna) och allmogen (Plejberna) blev för stor. Sak samma idag i USA.

Nytt om läget. När Iran eller Libyen ville lämna Petrodollarn då blev de fiender till USA. Likaså Saddam när han gjorde det. Det luktar nu krig – jag menar det luktar verkligen krig.

Vladimir Putin gives interview to TASS news agency

Putin: Russian Economy Won’t Be Dominated by ‘Dollar Dictatorship’

http://sputniknews.com/politics/20141114/1014725978.html

Mister Lai

Svd Svd DN

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Rom föll! Det kommer USA också att göra!

 1. Stig Palm skriver:

  Trots all denna här nämnda utrustning, tekniskt, problem med att förinta ISIS. Vem förser ISIS med pengar och vapen? Utan dessa de är utslagna som England skulle varit om Adolfs U-båtar lyckats i Atlanten på sin tid.

  Gilla

 2. Martin skriver:

  Den heter F-35, inte J-35, och har grava designfel.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Stig: Bra frågor! Vilka är det som vill ha oro i stackarna? Det här är kanske något för dig:

  Klicka för att komma åt globalwatch14nov14.pdf

  Gilla

 4. Rickard Andersson skriver:

  De tyska u-åtarna lyckades i högsta grad med sina uppdrag i Atlanten.

  Gilla

 5. Benny skriver:

  På vilket sätt skulle ubåtarna från USA vara bättre än de nya mycket tysta och närmast omöjliga att hitta ryska ubåtarna i Borei-klassen? Att USA:s ICBM är i förfall sedan länge vet vi medan Ryssland moderniserat sina Topol-M och andra ICBM rimmar ganska dåligt med Mister Lais analys. F-35 har ständiga problem och kommer inte att tillverkas alls i det antal som sägs pga de är för dyra och det är förarlösa plan som är framtiden. Dessutom är SU-50 väl så avancerad som F-35 och fungerar dessutom. USA:s militär har visat sig vara en papperstiger så fort man lämnar sina skyddade fordon och det måste man i krig. Mister Lai tror alltså att USA ska vinna ett krig mot Kina på ett dygn medan man samtidigt har hållit på i mer än ett årtionde i Irak och Afghanistan utan att komma någonstans? Men han har rätt i att USA inte är en demokrati enligt våra kriterier men det tycks man glömma bort eller passar det inte propagandan i dagens mediestyrda värld där just ägarna har intresse av att USA framställs positivt trots de monstruösa övergrepp och lidande man skapar.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Benny: Även experter kan ha fel! Det är klart att västmedierna vill framställa USA som the big deal. Och dom kommer undan. Säger bara Navy Seal och bin Laden. Det var inte han dom sköt i Abbottabad. Om så vore hade dom hållit upp trofén. De slängde liket i havet efter fyra dar och vad har hört så är dom som var med i operationen eliminerade.
  Tänk bilden i media på karln dom visade upp från huset. Vilken bluff! Good god!

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Svar till Benny from Mr Lai:
  Till Benny

  Kriget mellan Kina och USA blir ingen långvarig historia utan det är med all trolighet redan över inom 30 minuter max ett dygn.

  USA sätter in hela sin kärnvapen kapacitet mot dem och därmed är det över. Den vedergällning som Kina tror sig kunna utföra kan inte ske då USA:s ”luftvärn” idag förfogar över vapensystem ingen tror finns. På samma sätt som det nya Ryska S-500 som nu går i produktion har USA motsvarande och mer.

  USA behöver inte frukta ett storskaligt vedergällnings försök från Kina då de inte förfogar över den teknik som behövs.

  Man överskattar Kinas möjligheter något enormt. Deras industri har inte den kapacitet som behövs för att bygga de vapensystem som kan konkurrera med det USA har och till viss del Ryssland.

  Att försöka sig på att dra en slutsats av att USA:s arme misslyckats i de operationer man genomfört i de länder de varit det senaste årtiondet är mycket irrelevant. Det handlar om två delar av en krigsmakt som har mycket lite med varandra att göra.

  In an area of operation där man i princip skall skydda en civilbefolkning och hålla territorium mot väpnade grupper så fungerar det konventionella militära systemet dåligt. Utan att man har terror med i sin portfölj av möjliga åtgärder. Rent historisk går det inte att besegra en fiende på hans egen landyta utan att man terroriserar det civila samhället något enormt. Nazi Tyskland visade sin effektivitet inom detta då det fanns mycket lite av väpnad opposition i deras ockuperade områden före 1943.

  Det var först när det Engelska special operations började förse dem med vapen, pengar, osv, grupper man fick kontakt med blev då mycket farliga. Det är samma sak idag utan vapen och pengar från olika länder har aldrig de väpnade grupperna i Afghanistan som exempel kunnat strida. Hade då USA kunnat genomföra de metoder som Winston Churchill var den första att använda i sin kamp mot Boerna i kriget i Sydafrika för 100 år sedan.

  Vad var då det han gjorde – jo han uppfann koncentrationslägret. Boernas familjer var hemma men männen var ute i fält gömda och bodde i bergen. Då tog man familjerna brände deras hus dödade boskapen och familjerna sattes i KZ där de ofta svalt ihjäl. Vem vann kriget – jo naturligtvis den hårdföre Churchill. Så det finns krig och så finns det KRIG.

  För att förstå skillnaden på kapacitet bör man titta på hur mycket pengar som avsätts först officiellt sedan försöka uppskatta hur mycket som tillkommer i skunk projekten. Här leder USA – om du räknar ihop alla Jordens länders utgifter för sina krigsmakter så har USA ensamt större budget, och då är det de öppna siffrorna och varken Irak eller Afghanistan räknas in då de gick på tilläggs budgetar till övervägande del.

  Det plan som har beteckningen 35 och som är en kombinerad Jakt, attackbombare av yppersta klass där endast Ryssland har något liknande och då gäller det endast motorerna i övrigt ligger det amerikanska planet årtionden före. Jag vill kalla planet för vad det är en J-35. Ryska och amerikanska plan har möts i skarpa förhållanden i två krig av betydelse och det var Korea i början på 1950 – talet och Vietnam under 1960 – talet. De ryska planen föll som käglor för US air force i båda krigen. Det är US air force som avgjort till USA:s fördel allt från II världskrigets bombflottor fram till idag, och USA är i krig inte rädda för att förlora stora mängder personal i krigen. Bara i Europa under II världskriget förlorade man uppemot 50 tusen man från flygvapnet.

  Vad jag försöker få er att förstå är inte det att jag sympatiserar med vad USA gör utan det är att det går inte att ändra på något med ett tryck utifrån för då låser sig nationen USA och går inåt där deras patriotism blir allt. USA måste gå under genom deras enorma slöseri i form av pengar de inte har, och att det blir så stort politiskt tryck i landet på grund av att deras överhet berikar sig allt mer på folkets bekostnad. USA av idag är inte samma nation som det var för 60 år sedan eller för 40 år sedan eller ens för 20 år sedan. USA av idag är en mycket farlig nation styrd genom ett system som heter konstitutionell republik vilket är något annat än en demokrati.

  Gilla

 8. Benny skriver:

  Jag trodde Mister Lai pratade om ett krig med konventionella vapen! Nå, i vilket fall som helst så skulle USA attackera Kina med kärnvapen skulle utan tvivel Ryssland med sina mer avancerade rymdkryssnings-ICBM utplåna USA så det scenariot kan vi nog glömma om man nu inte är självmordsbenägen i Washington. Mister Lai hyser en alldeles för stor tilltro till USA:s vapen och deras kapacitet, faktiskt större än den Pentagon själv uppvisar. Med ryska piloter i MIG-planen under Koreakriget så var det inte alls någon enkel match för USA, det var de stridsovana kinesiska och koreanska piloterna som sköts ner oftast. Sabre och MIG-planen var faktiskt ganska jämbördiga som flygplan, det var piloterna och deras träning som var avgörande. Alltså föll inte ryska plan som käglor med utbildade ryska piloter vid spakarna. S-500 är mycket riktigt ett betydligt mer kapabelt försvarssystem än USA:s uppgraderade Patriot som är likbördig med S-400 numera.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.