Elisabet Höglund drog en lans för Jimmie Åkesson! Fick sparken som krönikör på AB!

Elisabeth HöglundDet hårdnar i ankdammen:
”Ikväll vid 19-tiden, tisdagen den 11 november, blev jag uppringd av Aftonbladets chefredaktör/publisher Jan Helin. Utan vidare omsvep förklarade han att han tänkte säga upp mitt kontrakt som kolumnist i Aftonbladet från och med årsskiftet. Han hänvisade till ekonomin och att jag var ett offer för Aftonbladets sparkrav.”

Hon skriver på sin blogg att hon fick en chock och känner sig alldeles tom. Det betyder så mycket för henne att få skriva i AB. Inte lätt att bli av med sandlådan. Men håller man inte tungan rätt i mun så går det som det går. Anledningen till att just hon fick gå var förmodligen den krönika hon skrev 20 oktober. Tur att att Jan Helin som chef kan gömma sig bakom sparkrav. Men det skiner igenom. Förmodligen blev Helin utsatt för påtryckning. Så här skrev Höglund:

Han mår dåligt, är trött och orkar inte sköta parti­arbetet. Det är egentligen inte så konstigt med tanke på det enorma tempo Åkesson höll genom årets båda valrörelser. Och till skillnad från andra partiledare var det Åkesson som fick göra grovjobbet. Partiet och dess övriga företrädare är ingenting. Det är Jimmie Åkesson som är Sverigedemokraterna. Det råder ingen tvekan om att han slitit ut sig. Till det kommer det hat, den mobbning, de hot och det motstånd han ständigt är föremål för. Att alltid vara ensam och ­hatad sliter också på själen.
Ändå drar sig inte tongivande ­komiker, journalister, twittrare och andra kulturarbetare för att håna h­onom. Värst av alla är komikern Özz Nûjen. På Twitter skrev han i fredags: ”Jimmie Åkesson är nu tyd­ligen utbränd. Han är sjukskriven på obestämd tid. Tar på krafterna att ­vara rasist och paranoid ju …”

Höglund skriver på sin blogg:”Jag kommer att fortsätta att slåss för det jag tror på –  ett samhälle för alla människor och ett gott samhälle. Jag kommer att bekämpa hyckleri och omoral, feghet, bakdanteri och rövslickeri. Om inte kommer jag att använda min blogg till detta. Den kan i alla fall ingen ta ifrån mig.”

Ja, gör du det Elisabeth! På din blogg är det du som är ansvarig utgivare och chefredaktör på ett bräde. Utnyttja det! Krusa ingen! Bli fri!

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Elisabet Höglund drog en lans för Jimmie Åkesson! Fick sparken som krönikör på AB!

 1. Martin skriver:

  ”Bakdanteri”, det var länge sedan jag läste det ordet. En välkommen förgyllning 🙂

  Gilla

 2. Sofia skriver:

  Det hedrar Elisabet Höglund att hon stod upp för en god samtalston i massmedia (inkl. Twitter)
  Förhoppningsvis kommer fler svenskar att bli medvetna om vad MSM står för.

  Gilla

 3. filosofen13 skriver:

  Fler borde följa med även Lena Melin.. Aftonbladet var en nazisttidning för,skall väll inte åter hamna där??

  Gilla

 4. Vickan E skriver:

  Jag tycker det är på tiden att vi förlåter Elisabet Höglund, Marcus Birro och Mark Chapman. Nu visar de ju framstjärtarna och att de faktiskt är SD:are i hjärtat.

  Gilla

 5. Maja Dacke skriver:

  Vickan E, så kul att se dig här – det var länge sen vi hördes/syntes! (Eller du är kanske en annan Vickan E än den jag känner till …)

  Men jag har inget att förlåta Marcus Birro för – har du? De övriga du nämner … jovisst … F ö pyser det i leden och träsket har öppnat sig … vilka metangaser!!!

  Gilla

 6. Benny skriver:

  Ja, det märks att journalisterna på AB gör allt för att hålla sina ägare nöjda och prångla ut rätt propaganda. Vem tror att detta beslut togs av Jan Helin? Nej, det var nog ägarna som höll i bilan och detta är en varning till resten av skribenterna. Nu finns det ju ett gäng som verkligen visat sig duktiga på att fabulera passande propaganda på AB som sitter säkert i sadeln, tänker närmast på Wolfgang Hansson som ljuger hela tiden och den mikroskopiskt mer sansade Peter Kadhammar. De alltmer genomskinliga försöken att påverka politikerna om miljardbelopp till mediastöd som givetvis kräver en sak i gengäld…att de skriver artiklar som är politiskt korrekta.Då duger det inte med avvikande meningar om vare sig SD eller Ryssland.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Benny! Kunde inte ha skrivit bättre själv! Instämmer således till fullo! Bra att du håller koll! 😛

  Gilla

 8. Vickan Eremita skriver:

  Tack för trevlig hälsning Maja Dacke. Osäker på vem du är, kanske har vi setts på Gotiska Klubben? Nå, det pyser verkligen ur alla ballonger nu. Vi får hoppas att folk inte blir så till sig att de vänder kappan två ggr, så den kommer rätt/fel igen.

  Gilla

 9. Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  Jaha naturligtvis skall de PK fortsätta . . minns historien om den överförfriskade mannen i restaurangen på Titanic . . som behövde annat än ”starka drycker”. Till servitrisen: ”Fröken visst beställde jag en stor kanna isvatten men det här . . det här är ju löjligt!”

  Gilla

 10. Sorry trodde faktiskt att det var bristen på läsare som var den verkliga orsaken till uppsägningen . . så svagt . .

  Gilla

 11. Antonia skriver:

  Så är det med det fria ordet. Medmänskligt får man bara vara med tiggande romer och allehanda banditer från världens alla hörn.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ja, så är det ju! Och Aftonbladet som säger sig gilla olika! Och ändå ska alla vara i samma fålla! Hur fan går det ihop!

  Gilla

 13. Bengt B skriver:

  Bara döda fiskar flyter medströms. Efter Elisabet Höglunds sorti blir AB:s kolumnistavdelning rena rama Feskekôrka. De kvarvarande tänkarna är klart huvudvärksframkallande i deras totala förutsägbarhet i ämnesval och åsikter. Allra värst är kanske de kvinnliga kolumnisterna i AB (förstås exklusive utmärkta Elisabet). Sanna Lundells senaste avslutas: ”Smygrasister och smygkvinnohatare som vi tidigare slapp i alla fall i offentliga miljöer … . Hatet är tillbaka.” Hur många gånger har människan skrivit om ”hat”, ”rasism”, ”kvinnokamp” och liknande? Samma PK-grejer om och om och om och om och om igen, i princip bara lätt omformulerat. Giv mig en Treo! I somras flåddes Elisabet H. levande i de sociala medierna efter ett faktafel om Israel (som hon snabbt rättade till). Den absoluta majoriteten av dessa kritiker (snällt uttryckt) – och ”värnare av korrekta fakta” – stavade dock E.H.:s förnamn fel. Om man ska ha lite trovärdighet när man kritiserar någon för faktaslarv bör man ju till att börja med vara noga med det allra mest grundläggande: vad den man kritiserar heter och stavar sitt namn. Stollar.

  Gilla

 14. Sofia skriver:

  @Bengt B
  Hoppas stollarna läser ditt svavelosande inlägg 😉

  Gilla

 15. Lasse skriver:

  Vi gillar olika säger AB (och många andra ur PK maffian). Det måste ju analogt betyda att man ogillar lika…då håller de så smått att såga av den gren de sitter på.

  Gilla

 16. Pingback: Hon kommer inte att få sparken! Rumsren krönikör: Det finns inget år NOLL för svenskarna! | Helena Palena

 17. Pingback: Marcus Birro ut i kylan! Chefredaktörerna ringer sent! | Helena Palena

 18. Jacky Svensson skriver:

  Angående terrordådet i Paris.
  Dessvärre fick Jimmie Åkesson rätt igen. Militanta muslimer är vår tids största hot. Varför, varför kan inte media ge honom rätt. Det mesta han säger är dessvärre rätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.