Industriell revolution i Kina! Good morning China – Good night USA!

Brage Norin – fysiker och kinakännare – ger här sin syn på världsläget.

Kurvan nedan visar redan tydligt vad som sker i USA. Fallet är redan igång. Städer går i konkurs. Vägnätet förfaller. Inga satsningar på infrastruktur. Kaoset har nått rymdindustrin.

* Kinas BNP passerade USA:s i år 2014 (naturligtvis i ”köpkraftsrelaterat” värde – verklighetens BNP).

* All konsumtion av fossila bränslen avger koldioxid. Nästan all energi som vi använder är fossil energi. Kurvorna nedan visar vad som hänt de senaste tio åren. (Jag fick se den kinesiska industriella revolutionen med egna ögon. Jag jobbade i Kina under nästan hela detta explosiva årtionde).

Fossil bränslekarta 1

För femton år sedan startade den gigantiska industriella revolutionen i Kina. De senaste tio åren har skeendet ”exploderat”. Ingen – absolut ingen – kunde föreställa sig en så dramatisk historisk händelse. Världens största ekonomi är idag Kina – ett faktum som ingen ekonom i hela världen kunde förutspå. Utvecklingen går snabbare och snabbare. Det är bara att säga Good morning China – Good night USA.

När Sovjetunionen upplöstes sänktes koldioxidutsläppen i Ryssland med omkring 40 procent. När USA kollapsar kommer vi att få bevittna samma fenomen. USA:s utsläpp av koldioxid kommer att minskas dramatiskt. Det ”fiskala stupet” kommer att synas som en brant nedförsbacke – ett stup – i kurvan som visar USA:s samlade koldioxidutsläpp.

Kina agerar långsiktigt och utan tvekan skickligt. Den industriella revolutionen i Kina inspirerar många utvecklingsländer. Indien hakar på, men de kulturella skillnaderna förhindrar en lika explosiv utveckling i Indien som i Kina. Vi får avvakta och se.

Det ”militärindustriella komplexet” som tog över makten i USA när Bush blev president, påskyndar USA:s fall. Krigen i Irak och Afghanistan har på mycket kort tid smutsat ned USA:s anseende i världen. Befrielsen av Libyen slutade i en total katastrof. Ukraina är snabbt på väg mot nästa katastrof. Krig lönar sig inte längre. Krig är kortsiktighet och sådant lönar sig aldrig i längden.

USA:s enda historiska chans – att satsa på demilitarisering av landet har missats. Detta var givet på förhand. I stället för att satsa allt på att förbättra den amerikanska industrins konkurrenskraft satsar man på militären. Den amerikanska våldskulturen drar nu allt snabbare ned landet i ruinens brant. Misstag på misstag på misstag – den sista militära supermakten på jorden är på väg att falla.

Det allra största misstaget har ännu inte visat sig. Det är INTE Kina eller Ryssland eller Indien som betalar och utbildar tiotusentals legosoldater som skapar inbördeskrig i land efter land i Mellanöstern – DET ÄR CIA! Alla pengar till dessa heliga krigare (av alla format) utbetalas via hemliga konton i en serie lydstater (Qatar, Saudiarabien m fl) – men det är i verkligheten dollar som finansierar folkslakten. Folken i Mellanöstern vill leva i fred precis som vi. De är nu på väg att vakna upp ur mardrömmen. Den amerikanska politiken i Mellanöstern är på väg att bli ännu ett fruktansvärt misstag av det amerikanska militärindustriella komplexet.

Nu är det bara en tidsfråga innan en lavin av länder erkänner Palestina. Detta historiska steg innebär att vi passerar tröskeln till en ny värld – en värld i fred. Diplomati kommer att ersätta militärt våld. Fallet av den amerikanska militära supermakten är nära förestående.

Innebär detta en seger för demokratin världen över? Nej absolut inte. Ryssland styrs av gangsterkapitalister – precis som många andra länder i världen. Italien är ett sådant land. Maffian kontrollerar det mesta. Kina är ett kejsardöme. KKP – Kinas Kejsar Parti – styr som kejsaren har gjort i årtusenden. I många länder i världen är det diktatur.

Några få länder i världen har mycket mödosamt tagit några steg mot verklig demokrati – men detta skeende kommer att sprida sig. Miljoner människor i fler och fler länder kommer att verka i demokratisk riktning. Först när krigens epok är över kan demokratin börja blomstra – långsamt men säkert.

DET BLIR KOLSVART FÖRE GRYNINGEN
Kurvan ovan visar redan tydligt vad som sker i USA. Fallet är redan igång. Städer går i konkurs. Vägnätet förfaller. Inga satsningar på infrastruktur. Kaoset har nått rymdindustrin. Raketer till rymdstationen exploderar. Ryssarna har tagit över all trafik till rymdstationen sedan många år. ”Rymdskuttsresorna” – tio mil upp i luften – för att få uppleva några minuters viktlöshet i rymden drabbas av nästa katastrof.

Totala vettvillingar tar sannolikt över majoriteten även i senaten i USA. Ett politiskt storkaos väntar. Känsliga datacentraler börjar flyttas till länder som betraktas som stabila. Antalet hat-organisationer i USA har mångdubblats på kort tid. I stället för att satsa på moderna höghastighetståg beslutas det om att man ska få vara beväpnad även på tåg – fast vapen och ammunition måste checkas in separat. Beväpnade galningar släpps in i Vita Huset som en varning till Obama. Presidenten åkte i samma hiss som denna lejda person. Obama kan inte göra ett piss åt situationen. Obama är på väg att bli USA:s motsvarighet till Gorbatjov – han som höll i rodret när Sovjetunionen kollapsade.

Ett fasansfullt inbördeskrig i USA är på väg. Den amerikanska drömmen kommer mitt framför våra ögon att omvandlas till den amerikanska mardrömmen. Det blir exakt som David Wilkerson förutspått (Citat):

SEX MÅNADER AV SKRÄCK:”Jag har aldrig i ett offentligt tal sagt vad jag nu skriver…”.

”Vi går in i en halvårsperiod när helvetet brakar lös i USA. Hela USA:s arme måste kallas in för att skydda nationen från ett totalt sönderfall.

Alldeles nyligen såg jag i en syn hur förtvivlade människor vandrade omkring helt förlamade eftersom de inte kunde ta ut pengar från banken.

Nu ska jag ge alla er som vill lyssna ett råd. När det första landet i väst ställer in betalningarna, ta omedelbart ut ”every dime you have” – varje slant du har. Bankerna kommer att stänga i ett halvt år i USA.

* Plundringar och bränder kommer att förgöra vårt land.

* Vår nation kommer aldrig mera att bli sig lik igen.

* Ur ruinerna kommer landet så småningom att resa sig.”

David Wilkerson gick i spetsen mot det amerikanska anfallskriget mot Irak. Martin Luther King gick i spetsen mot det amerikanska anfallskriget mot Vietnam. Bägge avrättades av CIA: King fick en kula i huvudet och Wilkerson tvingades in i en arrangerad bilolycka. Bägge förutsade sin egen bortgång bara några timmar innan de mördades.

Brage Norin – Skogså Tankesmedj

dn dn dn svd

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Industriell revolution i Kina! Good morning China – Good night USA!

 1. Benny skriver:

  USA är sedan många år ett postindustriellt land som importerar det mesta av vad som förbrukas. Man upprätthåller sin köpkraft med petrodollar och när den kraschar så kommer den oundvikliga katastrofen. Jag tror det börjar med att Texas, Kalifornien och några andra delstater försöker lämna unionen vilket inte kommer att tolereras i Washington och av den styrande nomenklaturen. CIA, NSA och andra mer eller mindre hemliga organisationer finns till för att säkerställa deras makt och det här med terrorism har man skapat för att lura befolkningen i USA att acceptera alla inskränkningar av det man hade kvar av frihet. Däremot så tar det nog längre tid än Brage Norin förutspår, vilket händelserna i Ferguson belyste. Man har i USA byggt upp en enorm apparat av inrikestrupper vars enda uppgift är att slå ner och förhindra oroligheter. Se bara hur effektivt man satte stopp för demonstrationerna på Wall Street för några år sedan. Polisbrutaliteten var fruktansvärd och antalet infiltratörer räknades i tusental. I ljuset av detta förstår man hur USA:s kostnad för militär och övervakning kan kosta sådana oerhörda summor.

  Gilla

 2. anders skriver:

  Benny. Glöm inte att dessa infiltratörer mm är lojala mot dollarn och inget annat, så när dollarn kraschar så är det dessa individer som är de vilsna. Det är just dessa grupper som saknar förmåga till egen försörjning. Och det är desamma som kommer att dra runt och plundra. Maffia är maffia, vare sig man har statlig/federal välsignelse eller drar runt på eget bevåg och samlar in vad andra arbetat ihop.

  Gilla

 3. Off topic – but interesting how the world operates:-


  “ This documentary still subscribes to the accidental view of history and promotes a watered down version of motive, intent and involvement. It portrays all questionable CIA activities as merely unfortunate blunders due simply to lack of foresight, poor planning, incompetence, and a means to an end mentality. A true student of history and researcher of these topics knows this to not only be false, but the exact opposite of the truthThis documentary still subscribes to the accidental view of history and promotes a watered down version of motive, intent and involvement. It portrays all questionable CIA activities as merely unfortunate blunders due simply to lack of foresight, poor planning, incompetence, and a means to an end mentality. A true student of history and researcher of these topics knows this to not only be false, but the exact opposite of the truth.”
  And then there are those who assist global justice and progress:-

  Gilla

 4. Pingback: Vi har ett SVAGT LEDARSKAP i västländerna! Vi lever i mycket osäkra tider! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.