Svenska ubåten Gotland lurade amerikanska flottan!

Ubåt GotlandSveriges ubåt Gotland imponerade på US Navy. Den svenska ubåten ”Gotland” lurade skjortan av den amerikanska flottan. US Navy hyrde under ett år ”Gotland” med besättning för att öva med den. I Östersjön har våra ubåtar full koll och lyssnar på upp till 14 landmils avstånd. Läs mer här!

HMS Gotland (bilden)  är en ubåt i den svenska marinen. Hon sjösattes 1995. Hon grundgör Gotlandklassen där också ubåtarna HMS Halland och HMS Uppland ingår.

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Svenska ubåten Gotland lurade amerikanska flottan!

 1. anders skriver:

  Det är inte ubåten som åstadkommer detta.

  Det är besättningen.

  Givetvis krävs hårdvaran, men man kan inte sätta oerfaret folk i en ferrari och vinna Daytona.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Anders: Skrattar en kvart!

  Gilla

 3. anders skriver:

  Mathias Norrå Jag har bara en fundering: Har vi personal att bemanna de plan och båtar som vi har?
  Senast som jag hörde så hade vi personal till 1 av våra 4 ubåtar, nu ska det beställas en till ubåt…

  den 20 maj kl. 01:28 · Har redigerats

  Daniel Ek Jag kan svara på din fundering Mathias, svaret är nej.

  Googla Staffan Heimerson o JAS på Gotland. Han gjorde en tämligen deprimerande research.

  Källa: https://sv-se.facebook.com/permalink.php?story_fbid=567005963396745&id=352172328213444

  Gilla

 4. anders skriver:

  ”Det finns till exempel helt enkelt inte soldater som kan bemanna försvaret. Norrland och Gotland är redan övergivna. Svenska armén saknar folk, materiel, kunnande, beredskap, kort sagt: det som krävs. I ett försök att bibehålla know-how har svensk trupp skickats till Afghanistan och andra platser och tanken är att på sikt, med en förvarningstid på 5-10 år, ska ett fungerande försvar vid behov kunna återuppbyggas.”

  Källa: http://fallersig.wordpress.com/category/diskussion-1/page/2/

  Gilla

 5. Maja Dacke skriver:

  Men bara lugn, Anders, vi har ju Nato strax intill och snart även på svensk mark. Så bara lugn!

  Gilla

 6. Benny skriver:

  Man kan inte låta bli att fundera på om USA numera bara är bra på lönnmord via drönare och att terrorisera befolkningar i av USA ockuperade länder som Afghanistan m.m. När man stöter på utbildad motstånd som i det här fallet den svenska marinen eller som i Ukraina (legosoldater från USA) den pro-ryska milisen får man ordentligt på tafsen.

  Gilla

 7. Lasse skriver:

  Intressant om u-båtar. Bra att vi har någonting som faktiskt fungerar och kan ge lite skydd nu när Alliansen syltat in oss i fientliga sanktioner mot Ryssland och vi som inte är NATO-land med fredsavtal med Ryssland sedan år 1809. Varför sanktionerar EU Ryssland och inte USA som genomförde den blodiga och olagliga statskuppen? Varför skall EU blanda sig i när det är USA/NATO och Ryssland som är i konflikt om Ukraina. NATO-sanktioner hade väl varit korrektare i så fall. Alliansen har dragit in Sverige i krig i Afghanistan, Libyen, Mali och sanktioner mot Ryssland, ingen vidare neutralitetspolitik.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Lasse: Ja, varför? Därför att EU är en skapelse av samma onda krafter som skapade Sovjetunionen. Vi är med i Nato rent praktiskt. Målet för dom onda är att ta Ryssland och sen Iran. Allt går enligt plan och media och dess innehåll gör som makten vill. Inte kul men så är det! Fy h-e!

  Gilla

 9. Benny skriver:

  Lasse, du tycks glömma att man i USA anser sig stå över internationella lagar! Dessa lagar gäller bara andra nationer, du kan inte numera döma en USA-medborgare för krigsbrott som man begått och begår i andra länder inför Haag-domstolen. (detta talar man väldigt tyst om i Sverige) Du kan tänka dig vilket ramaskri det hade varit i västmedia om man implicerat samma sanktioner mot USA för deras mycket större bevisade brott än de Ryssland påstås göra (dessutom på mycket lösa grunder då jag inte anser CIA och Pentagon som tillförlitliga källor). Det är ju så att USA ensamt står för de mesta av statsterror, krig, brott mot FN-stadgar, olagliga drönarattacker m.m. Brottsrubriceringen är omfattande och borde leda till internationell bojkott av USA. Demokratiska ideal och moral är inget som står högt i kurs numera, och de som är värst är folkpartister som ju anser sig stå på folkrättens sida. Det gör man numera bara när det passar dem själv eller EU/USA. Den som styr propagandan styr mänskligheten och USA lägger ner ofantliga summor på att muta journalister, politiker och andra makthavare i de flesta länder.

  Gilla

 10. anders skriver:

  Benny. Jag förstår inte varför man envisas med att porträttera saker i ljuset av länder och nationaliteter. Dessa är bara ett spel för gallerierna. Man skapar rökridåer för att kunna genomföra det man inte skulle kunna göra i öppen dager.

  Precis som begreppet jury nullification, dvs att en jury i strid med gällande lagstiftning kan döma i saken enligt moraliska principer eller andra inre indikationer, så kan man anta att det finns en naturlag som ger konsekvenser för det mänskliga beteende som bryter mot lagarna.

  Nu protesterar naturligtvis rättrådig och säger att det inte finns någon sådan lag. Motargumentet är att det finns lagar i universum för precis allt, gravitation, energi, rörelse, mm. Skulle mänskligt beteende vara DEN ENDA FÖRETEELSEN SOM INTE STYRS AV EN GRUNDLÄGGANDE LAG?

  Jag betvivlar detta.
  https://docs.google.com/file/d/0B7trTVRKsVsSQ0NCWXlMSW5nS2c/edit

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.