Snabbkurs över vad som pågår: NATO-Rasmussen har lagt Europa i potten och det kan sluta med total FÖRINTELSE!

Så här i valtider – dom sista timmarna – kan det vara bra att påminna om att Sveriges valteater är spel för galleriet. Det är andra som bestämmer över oss.  Här kommer en bra kommentar av Benny under det här inlägget. Läs sen Paul Craig Rogerts essä Krigshetsarna som kan förinta Europa. Måste läsas!

Benny Hedning:  ”Maffian i Washington litar inte på någon det är uppenbart. Man avlyssnar sina allierade i EU, man spionerar på sin egen befolkning m.m. Det sägs att ca 800 000 tusen i USA är anställda i olika typer av organisationer för övervakning av allt och alla. Till detta kommer ett okänt antal trupper inom Homeland security och andra hel- och halvmilitära organisationer som har till syfte att slå ner uppror som kan utgöra ett hot mot maffiastyret och det korrupta politiska system som tillåter utsugningen av folk i USA och andra länder.

Washington vill desperat starta ett krig omgående och man är uppenbart sur på Putin. Han uppför sig i stället som fredsmäklare och måste då följaktligen demoniseras i västmedia vars ledarsidor är tapetserade med hatpropaganda mot Putin för hans ovilja till krig. Fast det är inte så som t ex Wolodarski framställer det. Han påstår helt fräckt att Ryssland rustar för hota andra stater när det i verkligheten är USA som hela tiden hotar alla som inte dansar efter deras pipa. Den bakomliggande orsaken till Vita husets hat är givetvis att hans agerande inom BRICS kommer att leda till petrodollarns fall och att USA får finna sig i att mista den makt man byggt upp med sina fejkade pengar.

Det finns tre gånger så mycket dollar i omlopp sedan slutet av 90-talet, så USA har inga som helst möjligheter att backa upp värdet av alla dessa dollar framförallt inte när man redan har en närmast ofattbart stor utlandsskuld. Världen kan inte absorbera fler dollar förutom vid ett storkrig, då flyr kapitalisterna till dollarn som en ”safe heaven” och då har man i USA löst problemet några år till. För ett land som USA, som är helt beroende av import som betalas med en övervärderad valuta är det en katastrof om värdet på dollarn sjunker eller kollapsar. Detta skulle oundvikligen leda till enorma oroligheter, upplopp, massarbetslöshet och hela USA skulle snabbt gå i graven och delas upp på samma sätt som Sovjet. Det är därför som Obama blixtsnabbt kastade alla principer överbord när han blev president och i stället blev en lydig marionett för big business.”

Läs detta av Paul Craig Roberts!

”Västerländsk media är inte intresserad av fakta. Vad de berättar är lögnen, hela lögnen och inget annat än lögnen.”

”Frågan vi måste ställa oss är: Hur länge kommer Ryssland tolerera denna tsunami av lögner och provokationer? Hur återhållsamt Ryssland än agerar så spelar det ingen roll. Och ska man ändå bära skulden för en invasion kan man ju lika gärna invadera.”

Krigshetsarna som kan förinta Europa

Publicerad 12 september 2014 kl 01.55

ESSÄ Fredrik Reinfeldts regering har beslutat att Sverige ska kunna vara värdland åt Nato i händelse av ett kärnvapenkrig med Ryssland. Men militäralliansens nya snabbinsatsstyrka skulle förintas tillsammans med alla europeiska huvudstäder om den någonsin skulle komma att användas, varnar Paul Craig Roberts.

Galningen Herbert E. Meyer, som varit direkt underställd CIA-chefen i Reaganadministrationen, har skrivit en artikel där han förordar att Rysslands president Vladimir Putin ska mördas. Om vi ”måste bära ut honom ur Kreml, med fötterna först och ett kulhål i bakhuvudet, så skulle det vara helt okej för oss”.

 Meyers yrande är en bra illustration av hur Washingtons galenskap i världspolitiken bara eskalerar. Jose Manuel Barroso, Washingtons marionett och ordförande i EU-kommissionen, felciterade Putin i en kommentar till pressen om deras senaste konfidentiella telefonsamtal. Barroso sa till media att Putin hade uttalat ett hot: ”Om jag vill så tar jag Kiev på två veckor”.

 Det är uppenbart att Putin inte uttalat några hot. Det skulle vara kontraproduktivt för Putins konsekvent ödmjuka och försiktiga hantering av det hot mot Ryssland som Washington och dess lydstater skapat i Ukraina. Rysslands permanente representant i EU, Vladimir Chizhov, sa att om inte Barroso gör avbön från sina lögner så kommer Ryssland att offentliggöra bandningen av samtalet i dess helhet.

Alla med kunskap om styrkeförhållandena mellan Ryssland och Ukraina vet mycket väl att det inte skulle 14 dagar, utan snarare 14 timmar för Rysslands militär att ta kontroll över hela Ukraina. Bara titta på vad som hände med den av USA och Israel utrustade och tränade georgiska armén när Washington bussade sina korkade georgiska marionetter på Sydossetien. Marionettarmén kollapsade efter fem timmars rysk motoffensiv.

Barrosos lögn var inte värdig en seriös politiker. Å andra sidan: Var i Europa kan man hitta en seriös politiker? Det fåtal seriösa politiker som finns hålls utanför maktens inre krets. Ta till exempel Natos generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen. Han var Danmarks premiärminister och såg hur han kunde nå högre höjder om han agerade som Washingtons marionett. Som premiärminister uttalade han starkt stöd för Washingtons illegala Irakinvasion genom att deklarera: ”Vi vet att Saddam Hussein har massförstörelsevapen”. Självklart hade Rasmussen inte en aning om detta, och oavsett vilket; vad skulle det ha haft för betydelse? Massor av länder har massförstörelsevapen.

Enligt regeln om att alla Washingtonmarionetter befordras, befordrades Rasmussen. Problemet med att befordra principlösa stollar är att de gärna sätter världen på spel i sin jakt på personlig karriär. Rasmussen har nu satt hela Europa på spel – och det kan sluta med total förintelse.

Den danske exministern har offentliggjort planerna på en ny snabbinsatsstyrka kapabel till en blixtattack mot Ryssland. Vad Washingtons marionetter benämner som Insatsberedskapsplanen är en ren attackdoktrin som rättfärdigas med att den utgör ett svar på ”Rysslands aggressioner i Ukraina”.

Rasmussens snabbinsatsstyrka skulle förintas tillsammans med alla huvudstäder i Europa om den någonsin skulle användas. Vad är det för en idiot som väljer att provocera en kärnvapenmakt på det sättet?

Rasmussen berättar självsäkert om Rysslands aggressiva beteende, men kan inte presentera några bevis. (Han har även flitigt använt det outredda MH17-haveriet i sin krigshets mot Ryssland, FT:s anmärkning). Ryssland har stått vid sidlinjen medan Washingtons marionetter i Kiev artilleribeskjutit och flygbombat bostadsområden, sjukhus och skolor. Detta samtidigt som de kontinuerligt har spridit lögner om Rysslands ”aggressioner”. Ryssland avslog förfrågningarna från de nu självständiga södra och östra ukrainska provinserna – som förut tillhörde Ryssland – om att få återförenas med moderlandet. Som mina läsare vet, så anser jag att Putin där gjorde ett misstag, men tiden kanske utvisar att det är jag som har fel. Tills vidare är det ett faktum att alla aggressiva handlingar i Ukraina är resultatet av USA:s och EU:s stöd till den nazinärstående regeringen i Kiev. Det är de ukrainska nazisterna som attackerar civila i de södra och östra delarna av Ukraina. Ett antal värnpliktiga ur den ukrainska armén har deserterat till de självständiga republikerna.

Västra Ukraina är hemtrakterna för den Ukrainska SS-division som kämpade för Hitler. I dag är det milisen som organiseras av Högra Sektorn och andra organisationer på högerkanten som bär Ukrainska SS-divisionens emblem. Det är dessa förband som EU och USA stödjer. Om de ukrainska nazisterna skulle vara kapabla att vinna över Ryssland, vilket de inte är, så skulle de sedan vända sig mot väst, precis som Washingtonprodukten Isis gör i Mellanöstern.

Den före detta tjänstemannen inom NSA, William Binney, och ett antal av hans kollegor inom olika delar av den amerikanska underrättelsetjänsten, skrev till Merkel för att varna henne för Obamas lögner vid det då ännu inte avslutade Natomötet i Wales. Gruppen påminde Merkel om Iraks massförstörelsevapen och varnade henne för att ännu en gång – på grund av lögner – dras med i ett krig, denna gång mot Ryssland.

Frågan är vem det är Merkel representerar: Washington eller Tyskland? Hittills har Merkel representerat Washington, inte tyska affärsintressen, inte det tyska folket och inte tyska nationella intressen. Här är en protest i Dresden, där demonstranter hindrar Merkels tal genom att skrika ”krigshetsare”, ”lögnare”, och ”inget krig med Ryssland”.

En gång frågade jag huvudopponenten till min doktorsavhandling, som senare blev högt ansvarig för att avveckla Vietnamkriget, hur det kommer sig att européer alltid gör som Washington vill. Han svarade ”Pengar, vi ger dem pengar”. ”Utlandsstöd”? frågade jag. ”Nej, vi ger de europeiska politikerna säckar med pengar. De är till salu, och vi har köpt dem, de lyder oss”. Kanske detta kan förklara Tony Blairs förmögenhet på 50 miljoner dollar – bara ett år efter att han lämnat sitt ämbete.

Västerländska mediehus – de största bordellerna på jorden – är desperata i sin jakt på krig. Washington Post, som nu ägs av miljardären som skapade Amazon.com, skrev en ledare den 31 augusti som projicerade Washingtons lögner på Putin.

Amazon-ägaren kanske vet hur man marknadsför produkter, men han är hopplös när det gäller att driva en dagstidning. Hans ledarskribenter på Washington Post har gjort tidningen till åtlöje i resten av världen.

Här är de huvudlösa anklagelserna Washington Post ledarsida skriver om Putin. ”Putin, bittert besviken av maktförlusten i samband med Sovjetunionens kollaps, har återuppväckt den stora lögnens tyranni som verktyg för att återskapa det ryska imperiet.”

”Rysslandsstödd milis i Ukraina har ansvaret för nedskjutningen av det malaysiska trafikflygplanet i juli. Rysk statskontrollerad media ljuger och vinklar sin information till den ryska befolkningen för att dölja att ansvaret ligger hos milisen”

”Eftersom Ryssland saknar fri press, är det få ryssar som förstår att rysk militär opererar inne i östra Ukraina, även om det görs (som på Krim) utan att öppet visa sin nationalitet. Utan fri press är det svårt för ryssarna att värja sig mot en veritabel eldstorm av lögner”

”Putins stora lögner visar varför det är så viktigt att stötta fri press där den fortfarande existerar, och att driva radiostationer som Radio Free Europe, som ger sanningen till de som behöver den.”

Som före detta ledarredaktör för Wall Street Journal kan jag säga, med 100 procents säkerhet, att på min tid hade en så uppenbart propagandistisk ledare lett till omedelbart avsked för alla inblandade. Under min tid som kongresstjänsteman sågs Washington Post som en CIA-resurs. Men nu för tiden har tidningen sjunkit till nya bottenrekord.

Jag har sett mycket propaganda i mina dagar, men denna ledare tar priset. Ledaren visar att ledarskribenterna antingen är totalt okunniga, eller genomkorrupta samtidigt som de förutsätter att läsarna underbegåvade. Om rysk militär verkligen opererade i Ukraina så skulle, som Alexander Zakharenko och Dmitry Orlov säger, Ukraina inte existera längre. Ukraina skulle återigen vara en del av Ryssland – precis som det varit i hundratals år innan Washington tog chansen att avskilja Ukraina från Ryssland i och med Sovjetunionens kollaps.

Frågan vi måste ställa oss är: Hur länge kommer Ryssland tolerera denna tsunami av lögner och provokationer? Hur återhållsamt Ryssland än agerar så spelar det ingen roll. Och ska man ändå bära skulden för en invasion kan man ju lika gärna invadera.

När kommer den ryska regeringen tvingas konstatera att Washington och deras europeiska marionetters svekfullhet, tillsammans med västerländska mediers lögner, gör det omöjligt att lösa krisen genom diplomati och ödmjukhet. Eftersom Ryssland konstant anklagas för att ha invaderat Ukraina kan man fråga sig hur länge det dröjer innan den ryska ledningen bestämmer sig för att också göra det, eftersom västmedia redan har hittat på att en sådan invasion har skett och därför lyckats framtvinga sanktioner tillsammans med truppförstärkningar nära Rysslands gräns. Med dessa svar på den påhittade invasionen kan ju Ryssland lika gärna göra sig av med problemet som Washington har skapat och invadera Ukraina.

Nato skulle vara maktlöst om Ryssland beslutade sig för att ett USA-kontrollerat Ukraina är ett oacceptabelt strategiskt hot, och därför återta Ukraina som en del av Ryssland. Det krig som ett eventuellt svar från Nato skulle starta kommer Nato att förlora. Tysklands befolkning, som kommer ihåg vad det förra kriget mot Ryssland innebar, kommer att göra sig av med sina Washingtonmarionetter. Nato och EU skulle kollapsa när Tyskland lämnar dessa absurda konstruktioner, som bara existerar för att skydda Washingtons intressen.

När detta händer kommer vi att få fred, men tyvärr inte innan.

För dem som vill förstå hur landet byggt av lögner fungerar: Washingtons marionetter i Kiev skyller det militära nederlaget på att ryska enheter strider på separatisterna sida. Detta är propagandan som västra Ukraina utsätts för och som lydigt och okritiskt återberättas av korrupta journalister i västmedia. Kievs information till IMF skiljer sig dock en aning. Kiev kan inte få nya lån från IMF – som de behöver för att betala av gamla lån – om Ukraina ligger i krig. Av denna anledning har Ryssland enligt Kiev inte invaderat Ukraina när Kiev pratar med IMF.

Västerländsk media är inte intresserad av fakta. Vad de berättar är lögnen, hela lögnen och inget annat än lögnen.

Det är som om Washington Post, New York Times, CNN, Fox News med flera ropade i kör: ”Snälla Washington, ge oss mer sensationella lögner som vi kan trumpeta ut. Våra upplagor behöver det. Vem bryr sig om krig och mänsklighetens framtid om vi bara kan återfå vår lönsamhet?”

Paul-Craig-Roberts

PAUL CRAIG ROBERTS

Paul Craig Roberts  är nationalekonom, författare och kolumnist. Han var USA:s biträdande finansminister under Ronald Reagans första presidentperiod och har sedan dess anlitats som finanspolitisk expert av den amerikanska kongressen vid över 30 tillfällen. Han har varit redaktör vid Wall Street Journals ledarsida och redaktör vid National Review. Han är medförfattare till boken The Tyranny of Good Intentions.

Essän är översatt av Fria Tider

dn svd svd svd

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Snabbkurs över vad som pågår: NATO-Rasmussen har lagt Europa i potten och det kan sluta med total FÖRINTELSE!

 1. Pingback: Tecken på energiskiftet och många gräl | Konkursverket.se

 2. anders skriver:

  The Purge is coming. Evgeny Fedorov
  A psychological shift has begun in Russia, where the visible catalyst has been the war in Donbass, explains Evgeny Fedorov, a Deputy in the Russian Parliament.
  Within the ruling political and business elite a split has appeared, where some, by their basic survival instinct, have chosen to support Putin’s path of national sovereignty, while the others are expected to either join them or be purged (13:54). The mass media, on the other hand, is working against the nation (11:13), he claims.
  In detail:
  The real reason why Igor Strelkov resigned from his position as Defense Minister of the Donetsk People’s Republic (04:05) and why national structures have not formed in Donbass, despite their declarations of sovereignty in May 2014 (01:21).
  Legislation is being prepared for ‘mandatory de-offshoring’ of supposedly Russian corporations, 3/4 of which have a complex foreign ownership structure (23:13). Non-compliance will mean asset seizure.
  Other essential and inevitable measures include nationalization of the Central Bank (28:34), breaking the tributary link with foreign central banks, and lowering interest rates to facilitate industrialization and job-creation.
  The liberation movement is publishing a kind of “5th column assessment card”, a formula by which anyone’s actions and position can be assessed objectively (18:27 & 43:57).
  While the technology of Orange Revolution against Russia is stuttering, Fedorov warns of the consequences of visible NATO troops in Ukraine (39:32), even if ostensibly only for ‘exercises’: the point of no return is passed and increasingly visible pressure upon Russia to surrender and be subordinated is now having the opposite effect – strengthening support for sovereignty.
  The spiritual reason why a series of attempts by the West to conquer Russia have failed, including 200 and 400 years ago (35:45).

  English subtitles. Edited version (44:56).

  Gilla

 3. Lars Andersson skriver:

  Har lyssnat på en del framstående ryssar och hur de ser på världen. Alla verkar väl medvetna om hur USA och NATO arbetar för att ta makten över Ryssland och sedan ge fritt tillträde för utländska storbolag och banker att exploatera Rysslands stora naturtillgångar som det var under Jeltsins tid. Ryssarna vill att Ryssland förblir en självständig och fri nation, ingen vasall stat till USA. Efter USAs statskupp i Ukraina och inbördeskrig har USA ett epicentrum för destabilisering av Ryssland, perma-war låter som långvarig konflikt. Hur skall Ryssland möta eller neutralisera detta hot från USA och NATO?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.