Natomöte! Ryssland har gigantisk rustningsindustri! De har råvaror, guld och samma vilja idag som förr att skydda moder Ryssland

Snart är Sverige och Finland medlemmar i Nato! Ryssland är omgärdad av fiender. Så vem är egentligen angriparen?

Snart är Sverige och Finland medlemmar i Nato! Ryssland är omgärdad av fiender. Så vem är egentligen angriparen?

Lars skriver brev till Bengt angående det kommande Natomötet. Intressant läsning!

Hej Bengt!

Ja du, så börjar NATOs  stora möte på torsdag i Cardiff. En stad jag besökte på 1960 – talet vilket var en upplevelse av tristess utan like. Grå stad med en litet Tivoli nere vid den sluss vårt fartyg passerade in genom för att lossa vår last av järnmalm från Oxelösund. Det såg bedrövligt ut då på den tiden – nedslitet efter II Världskriget och de 20 år som då gått hade nog inte mycket hänt där i Wales av betydelse.

Nu ska NATO topparna träffas och likaså de politiker som styr själva organisationen. Som de heter Den Nordatlantiska försvarsorganisationen som nu så elegant blivit något helt annat under ledning av de amerikanska hökarna.

Beslut skall nu tas om att bilda en rapid reaction force om 4 000 man för att sättas in i Östeuropa. Denna styrka skall då vara de som först går i strid mot ryska förband i Ukraina och därefter skall hela Nato dras in med de länder som också ingår i partnerskap för fred som de så vackert heter och där vårt land ingår. 200 år av fred kastar man bort utan eftertanke.

Att kriget kommer råder det väl ingen oenighet om idag vilket det gjorde när jag först påpekade den vansinniga processen som påbörjades mot krig redan runt 2008.

Ryssland rustar idag frenetiskt och jag skall berätta för dig att under hösten 1941 när det gick som sämst för Sovjet och man förlorade förband och 100 – tusentals man dog och blev krigsfångar varje månad – då när detta pågick så började Sovjet att rusta på allvar man inkallade speciellt två miljoner man och bildade 100 divisioner helt från grunden. Man byggde upp denna styrka med egna resurser. Det som kom via korridorerna från Iran och via Murmansk konvojerna gick direkt till fronterna och de nya trupperna fick förlita sig på vad man själv kunde bygga. Det var de här trupperna som gick till offensiv 1943 då de var klara och utrustade. De krossade armégrupp mitt för tyskarna på några månader och rullade under vintermånaderna 1944 upp hela den tyska fronten.

Sovjet förlorade under andra världskriget cirka 26 – 30 miljoner invånare och av dessa var ungefär hälften soldater. Du förstår storleken på uppoffringen det Sovjetiska systemet var i stånd att göra. Vad kan då dagens Ryssland göra? Jo, de har en gigantisk rustningsindustri. De har råvaror och de har guld. De har folk och jag TROR de har samma vilja idag som förr att skydda moder Ryssland.

Amerikanarna som förlorade mindre än en miljon människor under andra världskriget är på filmer och i media de som vinner allt! Verkligheten är Bengt att Tyskland förlorade kriget i Sovjet inte någon annanstans. Utan de tiotals miljoner döda Ryssar och Ukrainare som stred mot Hitler hade han vunnit kriget. Men på Tysklands sida stred Ukrainska förband av divisionsstorlek ett var SS divisionen Galicia.

Det finns något mer man kan känna till om det som nu pågår och det är att i utrotningslägren inte i Koncentrationsdito utan i fabrikerna i Polen där man mördade människor med löpande band metoden i läger som Treblinka och Sobibor m fl. Det var fem mordfabriker där var det väldigt få tyskar som tjänstgjorde. I Treblinka var det färre än 20 man i det kommandot, resten var Ukrainare och de var frivilliga.

Sovjeterna gjorde processen kort med alla mördare de fick tag i efter kriget men många kom undan. Det är deras släktingar som nu höjer sina händer i Nazihälsningar i Europa 2014. Kriget kommer lita på det

Hälsningar Lars!

…….

svd svd dn dn

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Natomöte! Ryssland har gigantisk rustningsindustri! De har råvaror, guld och samma vilja idag som förr att skydda moder Ryssland

 1. Erik skriver:

  Ryssland är en nationalstat idag. Med en livskraftig kyrka. Och de är vana vid att världen är hård. Jag har mycket svårt att tro att västerlandet som dyrkar individualism och splittring kommer stå ut med av ens en bråkdel av vad Ryssarna pallar. Frågan är om väst ens klarar av någonting annat än lyxkrig nuförtiden? Väst är väldigt väldigt annorlunda från de länder som klarade av att utkämpa världskrigen. Ryssland däremot framstår snarare som starkare och mer enat än det var under första världskriget.

  Helt apropå, låg alla förintelseläger bakom järnridån? Eller var något av alla de läger som fanns i det som blev väst ett förintelseläger?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Erik: När man ser och vet hur öststatsmänniskor än idag konservera sina grönsaker och frukter t ex så förstår man att dom klarar kriser bättre. Vi handlar varje dag. Har inget lager what so ever att tala om. Vi är verkligen sårbara. Ska skicka din fråga vidare till Lars angående lägren.

  Gilla

 3. Erik skriver:

  Nä, frågan är inte så viktig. Bara jag som tykade mig. Tycker bara att det är onödigt att ta upp förintelsen i tid och otid. Är det något folkmord som är relevant när man pratar om Ukraina så är det holodomor?

  Gilla

 4. Pingback: Ännu en motbild | Konkursverket.se

 5. Helena Palena skriver:

  Erik: Berätta gärna mer om holodomor! Här kommer ett svar från Lars:

  Koncentrationsläger fanns det över hela det Nazistyrda Europeiska området från Frankrike till Västra Sovjetunionen ner till Balkan. I dessa läger samlade man in oliktänkande och politiska fiender – kyrkans folk osv. Det var inga utrotningsläger utan som de hette platser där man förvarade de man inte gillade. I var mans mun kallades dessa för KZ i Tyskland och de var känt bland hela Tysklands befolkning att dessa läger existerade. Många blev dock mördade under åren i dessa läger men det var inte satt i system.

  När kriget gick mot sitt slut senare delen av 1944 och fram till krigsslutet maj 1945 överfördes från både västliga men framförallt från lägren o öst, och då särskilt från de Polska lägren 100 – tusentals fångar. De dog som flugor i KZ lägren i slutet av kriget på grund av brist på mat och av svält – men mängder av dem mördades också då man ville få bort vittnen och sådana man hatade. De bilder ni kan se från BelsenBelsen och andra Tyska läger är just ihjälsvultna fångar i slutet av kriget som man använder bandtraktorer för att begrava. Man bör här komma ihåg att svälten drabbade även Tyskarna under svältvintrarna 1945 – 1946 då närmare fem miljoner Tyskar dog av Svält vilket få känner till. De Tyskar som råkade värst illa ut var de 15 miljoner av dem som fördrevs från Östeuropa av Kommunisterna till Tyskland.

  Åter till de utrotningsfabriker av människor som byggdes upp efter Wannsee konferensen utanför Berlin i Januari 1942 där beslut togs om att göra en slutlig lösning på Judefrågan. Man beslutade om vilka som skulle dödas och hur många och hur det skulle gå till. Man hade övat på det här ungefär ett år redan i stora utrensningar i Sovjetunionen och där massakern utanför Kiev i BabiJar är väl känd. Där deltog glatt många lokala förmågor i dödandet liksom det gjorde över hela Baltikum. Många av de som senare flydde från Öst till Sverige var kända mördare och nazister. De klarade sig undan här i Sverige på samma sätt som mördare från Mellanöstern nu gömmer sig här som flyktingar. Tyskland hade något man kallade Insatsgrupper fyra stycken om cirka 1000 – man per grupp och de mördade sig runt i öst under flera år. De sköt 1000 – tals personer om dagen när de var på gång och alltid bakom fronten där de var säkra.

  Fem fabriker byggdes upp i Polen och de stod för mördandet. Det fanns en särskild avdelning inom SS som skötte det hela byråkratiskt och den hade bara lite drygt 400 anställda fler var det inte. Man fick till sin hjälp äldre män i SS förband som var en typ av övervakningspersonal som bara egentligen såg till att de som skötte mördandet gjorde sitt jobb och det var 1000 – tals frivilliga från hela det ockuperade öst men särskilt från Ukraina. Sonder kommandona var fångar som fick leva en tid gentemot att de skötte bränningen av de döda. Ungefär sex månader var tiden ett kommando fick leva sedan sköts även de och nya formades. Sedan som sagt var fanns de frivilliga som var vakter och plågoandar och de kom från Baltikum och Ukraina och de hade betalt och mycket förmåner gick i SS uniformer. Allt det här är väl känt genom både vittnesmål som böcker.

  För att förstå det här måste man förstå vad Ukraina är och vad det blivit. Under första Världskriget deltog Ryska Kommunister i krig mot Ukraina och under Stalins välde dog miljoner Ukrainare av svält som Stalin fixade till. Historien är mycket komplicerad och det finns ingen godhet här från någon sida utan bara hat och det är detta gamla hat som nu kommer i dagen.

  De fem fabriker i Polen som mördade folk fungerade på följande sätt. Tåg lastades med uppemot 5000 judar zigenare homosexuella och Jehovas vittnet i första hand. De kördes fram till exempelvis Treblinkas läger som såg ut som en station. Där urlastades de och bagaget åt ett håll och folket lurades att tro de skulle få duscha tvätta sig och avlusas. De gasades ihjäl och ett sonder kommando av fångar fick släppa liken till bränngropar eller krematorier där de brändes – på kvällen fanns inte ett spår kvar av dessa människor. Bagaget det sorterades av sonder kommandot i olika högar och skickades till Tyskland.

  Aldrig mer än 20 tyskar åt gången tjänstgjorde i Treblinka. Men där fanns något 100 – tal frivilliga.

  Ett upplopp i lägret 1943 då man mördat någonstans mellan 900 – tusen och en 1,2 miljoner framförallt Judar från Polen i Treblinka där några stycken lyckades fly gjorde att lägret lades ner revs brändes fylldes över med jord och skog planterades.

  Man försökte förstöra lägren i slutet av kriget – skickade fångar på dödsmarscher västerut. Sköt alla vittnen i sonder kommandona brände handlingar osv. Personalen flydde och tog nya identiteter ofta sådana som fångar haft. Man flydde till Kanada USA och länder som Sverige.

  För att förstå vad som sker idag måste man kunna sin historia för annars upprepas det brott som begicks tidigare

  Gilla

 6. Bengt B skriver:

  Det tyska anfallet mot Sovjetunionen hade föregåtts av en TOTAL missbedömning av landets militära styrka. Både vad gäller materiel och manskap (inklusive detta manskaps ”sisu”, stridsvilja).
  Den mustaschprydde (nu talar vi alltså om charmören Adolf, inte om charmören Josef) lär uttryckligen ha sagt att om han fått veta hur det förhöll sig skulle han aldrig ha beordrat anfallet. I alla fall inte 1941.
  … Vem vet? Kanske Reinfeldt ber till Gud (läs: Putin) att det blir JÄTTEoroligt i Ukraina, och det mycket snart. Helst regelrätt invasion av hela Ukraina. Dessutom helst ryska truppsammandragningar vid gränsen mot de baltiska staterna. Reinfeldt kanske ber – och det med invasionen av Tjeckoslovakien för ögonen. Skedde natten mellan 20 och 21 augusti 1968. Här i Sverige fick en knapp månad senare den sittande regeringen (S) 50,1 procent i riksdagsvalet! Orostider betyder ju i allmänhet ökat stöd för sittande regering, ibland kraftigt.
  … Just den 21 augusti 1968 hade min mamma bokat tid för mig hos frisören. Han var ryss. Och jag var livrädd under hela klippningen, efter allt dagsaktuellt jag fått höra. Jag fick emellertid inte halsen avskuren. Det var jag oerhört tacksam över, och är så än idag.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Bengt: Reinfeldt ber säkert till gud. Makten über alles. Hitler blev lurad ut på banan. Både Stalin och han blev ryckta på rätt sätt ovanifrån av bankmaffian. Hoppas du blev nöjd med frillan 1968! Du blev nog i alla fall inte pottklippt! 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.