Ida och Hjördis i kökssoffan!

Ida och Hjördis på kokssoffan. Foto: Helena Palena

Ida och Hjördis på kökssoffan. Foto: Helena Palena

Ida, 8 år, och Hjördis, 2 år. Försökte få hunden att titta på mig när jag fotade. Men hon ville inte. Hon kände sig dum. Iakttagen och hela köret. Självmedveten. Som en människa kan göra ibland.  Hjördis är mitt dagbarn. När vi är ute och går sätter hon sig bara och gör nummer två. Skiter i att jag tittar! Så är hundar. Så är inte människor.

Ida har en tvillingbror, Axel. Hon älskar djur. Mina barnbarn. Hon har tillgång till kaniner, katter och höns. Deras hund Bonnie, en golden, dog för ett par år sedan av ålder. Så nu älskar Ida Hjördis så mycket hon kan. Hon målar tavlor. Några alster syns lite. Hon går nu i trean och har fått börja med sy- och träslöjd berättade hon nöjt häromdagen. Och snart ska hon börja spela fiol! Lycka till kära unge!

svd dn

…….

Detta inlägg publicerades i Kuriosa och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ida och Hjördis i kökssoffan!

 1. anders skriver:

  Glöm inte att lära barnen om Trivium.


  Förutsättningen för ett klart tänkande, enligt min mening.

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Söt bild. Ida liknar dig och har en konstnärligt ådra.
  Vad är det för hundras 🙂 Stora öron vovven har.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Hjördis är en blandning mellan stövare och jämthund. Tror hon har något mer i sig. Lite schäfer och någon fågelhund för hon jagar fåglar. Och gräver stora gropar i marken. Verkligen en blandras. Men hon är underbart snäll och fin. Men det är skönt när dagen är slut och hon åker hem. Hundar tar för mycket tid och plats. Bättre med katter som mer sköter sig själva. 😛

  Gilla

 4. Maja Dacke skriver:

  Men … och … men … som du skriver, Helana. En blandrashund är oftast mycket mer intelligent än en rasren … fick jag lära mig som barn.
  Och gu’va söta flickorna är! Den vänstra är på pricken lik min systerdotter när hon var i den åldern och den högra … faktiskt lik en grannhund när han var i den åldern. Hihi! Söta är de båda två – du är en Lyckans Ost, Helena!
  Dessutom, katter sköter sig kanske mer själva än hundar, men de förväntar sig att hela tiden bli servade med mat. Min äter sig aldrig mätt på torrfoder (magen gillar det inte heller) utan måste ha matte att laga sin mat … Lättstekta köttbullar av svensk nötfärs med morotspuré, t ex. Och ‘påsmat’ av bästa kvalitet. Som matten serverar för att slippa tvätta lådan ett par gånger varje dag.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Maja: Ja, katter är krävande på ett annat vis. De pockar på uppmärksamhet och får den fast man inte har tid. Men man släpper allt för dom små liven. Mina katter får kokt skinka och lättkokt alaskapollock. Plus lite knacks och portionspåsar. Ute hela nätterna och käkar råttor och annat gott. Ibland får dom lite mjölk. Ger aldrig mina katter kall mat. Alltid rumsvarm. Nu är dom inne mer. Hösten som kommit med föraning om vintern. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.