ISIS kommer i nya Toyotajeepar! Erdogan och Turkiet länken till allt krigiskt! Belöning: Medlemskap i EU

Mister Lai: Olje- och säkerhetsanalytiker ger här sin syn på vad som sker.

Faktum är att väst köper stulen irakisk olja av terrorkalifatet Islamiska staten. I USA frågar man sig varför Washington tillåter att en hel terrorstat låter sig födas utan att västvärlden eller USA reagerar. Förmodligen för att dom som strider är tränade och beväpnade av USA: irakiska armén, kurdiska Peshmergan och islamisterna i IS.

Erdogan och hans Turkiet är idag den länk som allt krigiskt i Near East utgår från. Turkiets belöning ligger i att om de här krigen vinns så är de lovade att bli fullvärdiga medlemmar i EU.

Säkerhetsanalys

Det är förvånande att inte det framkommer i media eller via andra organ vad som egentligen sker i länderna strax söder och öst om Turkiet och varför det sker.

Låt oss se på Syrien först – landet har nu under snart fyra år varit i konstant militärt tryck från olika grupper med konstiga namn, och där stora pengar rört sig för att fälla regimen Assad. Det började som ett uppror där många av regimens högsta ledarskap hoppade av och fick stora summor dollar för vad de gjorde. Ett antal av regimens trogna utsattes för attentat och dog där, till och med en Rysk General mördades i Damaskus.

En av de verkliga orsakerna till kriget i Syrien var att Assad vägrade att tillåta ett byggande av en ny pipeline från söder mot Turkiet för att leverera gas till Europa. Assads ryska vänner ville inte att så skulle ske. Dessutom var det ogörligt att bygga en pipeline genom Irak när det då saknades en verklig ledning i landet.

Sedan kom kriget och mycket stöd inkom från Nato och andra länder som Sverige. Jihadister från många länder kom dit och det blev ett långt blodigt krig som nu pågått i åratal. Som det ser ut nu håller Assad på att vinna detta krig. Upproret trots stöd från Turkiet och Saudiarabien med både pengar info och vapen där den stora Natobasen i Incirlik öster om staden Adana i södra Turkiet är navet i underhållet till upprorsmännen i Syrien. Därifrån till staden Aleppo i Syrien som fortfarande delvis hålls av upprorsmännen är det inte mer än 12-13 mil och till stor del motorväg. Underhållet kan snabbt föras in och de skadade ut.

Även familjerna till de Syrier som stött upproret förs ut denna väg för att sedan slussas ut som flyktingar i Europa där Sverige tagit emot mängder av dem. De är alla sunniter.

Lars Idon bild 1

Förra hösten besökte en av Amerikas farligaste personer norra Syrien och träffade där ledarskapet för en del av upprorsmännen som nu blivit terrorister och inte längre har något större folkligt stöd i Syrien bakom sig då de mördar hej vilt. Men den gamle amerikanske Amiralen John McCain var dit och hälsade på för att visa sitt stöd till terroristerna, och Amiral McCain är idag USA:s kardinal Richelieu en person med makt utan att egentligen han borde ha den då han endast är senator från Arizona. Om detta kan skrivas mycket mer. Personligen tror jag han blev psykiskt mycket skadad av de år han var i krigsfångeläger i Nord Vietnam.

Vad man konstaterade då när han träffade ledarskapet för terroristerna var att kriget i Syrien inte går att vinna då Ryssland stöder Assad. Detta till trots alla försök att få igång ett större krig som skulle få hela Near East i brand. Ett land som också stöder de olika terrorgrupperna i Syrien är Saudiarabien. Det Shiastyrda Irak är sunniternas värsta fiende till och med värre fiende än Alawiterna i Syrien under Assad. Irak stoppade tillförsel av frivilliga och material som bränsle för kriget från Irak in i Syrien. Detta måste man ändra på vilket man nu gjort i och med att ISIS kom till.

Detta skedde genom aktiv införsel av många tusen personer från Afghanistan – Pakistan och andra länder med Sunnimuslimsk befolkning och där det var lätt att värva personer med extrem muslimsk tro fundamentalism. De kom alla via Turkiet in i norra Irak.

Så för några månader sedan var de redo att börja sitt härjningståg från norr ner mot söder i Irak för att i första hand få bort den sittande Irakiska valda regimen som i övervägande del är Shia muslimsk. ISIS som kommer i nya Toyotajeepar och svarta kläder bygger sin taktik på att skrämma både folk och motståndare på flykt annars mördas de.

Underhållet i deras logistik kommer precis som i fallet med Syrien från ett basområde i Turkiet. Man för där in vapen – ammunition – mat och allt annat som en militär styrka behöver från Turkiet in i grannlandet Irak. Pengar har de i massor från både bidrag och stölder, mord och kidnappningar av rika.

ISIS numera IS har där etablerat en terrorstat och som nu bekämpar Kurderna i öster och Shia i söder och Syrien i väst. Men de har troligen gått lite för långt då USA – Nato – Saudi öppnat porten för mycket och släppt ut den onda anden. Nu låtsas USA och Nato, Saudi att man måste bekämpa dessa styrkor IS som man inte hade en aning om att de fanns tidigare trots satelliter och spioner.

Hyckleriet och lögnerna blir allt mer omfattande. En av orsakerna till att USA nu är tillbaka i Irak är att Ryssland skickade både rådgivare och flygstyrkor till Bagdad för att hjälpa sittande regim. Denna regim försöker man nu idag från USA och Natos sida avlägsna genom någon form av kupp mot de valda.

Vi får se vad som kommer att hända men ni skall ha en sak klar för er och det är att utan Erdogan, den nyvalde Presidenten i Turkiet, så skulle inget av det här kunna ske. Erdogan och hans Turkiet är idag den länk som allt krigiskt i Near East utgår från. Turkiets belöning ligger i att om de här krigen vinns så är de lovade att bli fullvärdiga medlemmar i EU.

Lars Idons bild 2

Då kliver Europeiska Unionen också in i Asien på allvar. Turkarna kommer då att få så mycket i bidrag från Bryssel att det blir inget över till någon annan. Det är det här det handlar om – pengar makt och naturligtvis oljan som finns därnere – och all den gas som man vill få upp via nya gasledningar från Persiska viken till EU för att slippa köpa Rysk gas. Allt för att försöka försvaga Ryssland. Liv är en billig handelsvara i detta spel.

Lars Idonsbild 3

Det är det kriget som kommer i vinter handlar om. Ta skydd i tid.

Mister Lai

dn dn svd

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till ISIS kommer i nya Toyotajeepar! Erdogan och Turkiet länken till allt krigiskt! Belöning: Medlemskap i EU

  1. Josef Boberg skriver:

    HelEna – människor spår – men verkligheten rår – så jag kan ej annat än hoppas på något annat än det som det talas om i blogginlägget.

    Gilla

  2. Pingback: John McCain på bild med ledarna för ISIS! Väst köper stulen irakisk olja | Helena Palena

  3. Pingback: ISIS får alla sina vapen från dem som hävdar att de vill stoppa terroristerna. ISIS är NWOs skapelse! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.