Sverige borde stå upp och rakryggat fördöma Israel!

Rune Lanestrand skriver om slakten i Gaza! Vilken fasa!

Elina namnger dom döda barnen i Gaza

intressant dn Bildt hemlig informatör svd

Rune Lanestrands blogg

”Invasionen och bombningarna av Gaza handlar inte om att krossa Hamas. Det handlar inte om att stoppa raketbeskjutningen in i Israel, det handlar inte om att uppnå fred.
Det israeliska beslutet, att över Gaza låta död och förstörelse regna genom att använda dödliga vapen från det moderna slagfältet mot en försvarslös civilbefolkning, utgör i stället den slutliga fasen av decenniers kampanj för att etniskt rensa området på palestinier.
Israel använder sig av sofistikerade flygattacker och krigsfartyg för att bomba tättbefolkade flyktingläger, skolor, flerbostadshus, moskéer och fattiga bostadsområden för att angripa en befolkning som inte har något flygvapen, inget luftförsvar, ingen flotta, inga tunga vapen, ingen artillerienhet, ingen mekaniserad rustning, inget kontrollkommando, ingen armé …och de kallar det ett krig.
Det är inte ett krig, det är mord!
När israeler i de ockuperade områdena nu hävdar att de måste försvara sig, försvarar de sig i den meningen att varje militär…

Visa originalinlägg 78 fler ord

Detta inlägg publicerades i Politik, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Sverige borde stå upp och rakryggat fördöma Israel!

 1. Jahve skriver:

  Vafan har Israel med oss att göra? Ska vi ränna till andra sidan världen för att lösa våra enorma inrikespolitiska problem? Sluta snacka om den där löjliga konflikten, den är meningslös.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Jahve: Nä, den pårverkar hela världen! Vi är sämre än judarna. Vi är gojer. Som hundar. Bara skräp. En skjuten jude vedergälls tusenfalt således. Så kan vi inte ha det. Vi är alla människor. Om judarna föddes på ett annat sätt än alla vi andra skulle jag köpa upplägget om guds utvalda folk. Men tyvärr! En jude tillverkas dessbättre på exakt samma sätt som en goj! 😛

  Gilla

 3. Jahve skriver:

  Ehe, ok brukar ha ett annat nic men kommenterade en bloggpost på varg i veum där han kritiserade gudar som fenomen. Så jag tyckte det var skojigt att kommentera som Jahve, Allah etcetera. Och så råkade just Jahve hänga kvar när jag kommenterade här.

  Hursomhelst, situationen i sverige destabiliseras i rasande takt. Men skulle vi verkligen ränna iväg någon annanstans när det går dåligt? Kanske till våra grannländer, men inte längre än så? Så varför ska vi ödsla någon energi alls på den där eländiga konflikten? Varje år jag levt har det skrivits spaltkilometer om eländet. Jag tycker att alternativ media bör försöka låta bli, göra motstånd mot att hålla på med det där. Det rör helt enkelt inte oss. Ledsen om jag var snäsig i tonen. Men det är min åsikt.

  Gilla

 4. Stig Palm skriver:

  Så när raketer slår ned i Israel ska vi applådera Hamas då? Ska inte Israel få

  Gilla

 5. Stig Palm skriver:

  Adolf Hitler hade njutit av att läsa Helenas inlägg här!
  Deutschland über alles

  Gilla

 6. anders skriver:

  Stig. Jämför Hamas beväpning med Israels beväpning, så ser du vem som föder konflikten.

  Gilla

 7. elina skriver:

  Jag har lagt ut på min blogg namnen på de barn i Gaza vilka har dödats hittills i den pågående konflikten. Vad var deras skuld? Fel föräldrar, fel plats?

  Gilla

 8. Stig Palm skriver:

  Utan KRAFTIG beväpning den Judiska staten hade varit förintad för länge sedan till Adolf’s och hans efterföljares stora glädje. Hamas får skylla sig själva och, värre, de använder civila fredliga Palestinier som sköldar att få ‘sympati’ från vissa i den övriga icke Islamska världen.
  Vill de fred rusta för krig, lär ha sagts av Julius Cesar för ca 2000 år sedan. Detta stämmer.
  Muslimer arbetar för den Judiska statens förintelse i linje med NSDAP från 1930>40 talen.
  Adolf gläder sig i Helvetet!

  Gilla

 9. deep skriver:

  ”utgör i stället den slutliga fasen av decenniers kampanj för att etniskt rensa området på palestinier.”
  Det blir mer än löjligt att påstå att Israel vill etnisk rensa Gaza från palestinier. Utvecklingen är precis tvärt om.
  Den palestinska befolkningsökningen på gaza är den högsta befolkningsökningen i världen.
  Innan 1948 bodde här mindre än hundra tusen, mindre än i tex Gävle.
  1984 var befolkningen 500 000.

  Idag är befolkningsökningen hela 3,7% om året, och man beräknar befolkningen idag till otrolige 1,7 miljoner, och den ökar snabbt hela tiden.

  Tidigare så fanns c:a 10 % judar i Gaza, men 2005 så tvingade Israeliska myndigheter alla judiska bosättare ifrån Gaza med våld. Judarna försökte försvara sig från myndigheterna, med blev tvingade att lämna sina bostäder, där de och deras föräldrar var uppväxta, för att renska hela Gaza totalt från judar.
  Idag är Gaza helt etniskt rensat från judar och även antalet kristna sjunker snabbt, trots att antalet muslimer ökar fort.

  Gilla

 10. anders skriver:

  Gilla

 11. Stig Palm skriver:

  Kommentar till Deep; Trots den lilla ytan av land där dessa Palestinier bor tycks någon begränsning av populationen ej föreligga? De parar sig vilt och ökar på? Kanske i brist på sysselsättning?
  Blir problem för Palestinierna om Iran får tillfälle att utplåna Israel med kärnvapen då området inklusive Gazaremsan blir förgiftat av utfall från kärnvapen och således kollektivt massmord.
  Muslimers metod är krigföring demografiskt. Bara att se på Europa och Sverige där sakta befolkningen ‘byts ut’ över tiden. Kristen, vit, kvinna får ett (1) barn, Muslimsk kvinna, halvvit/svart, får fyra (4) barn.

  Gilla

 12. Maja Dacke skriver:

  Efter ca 700 missiler från Hamas … Vad hade de väntat sig för reaktion från Israel? Att israelerna à la Suédiose skulle sätta sig tillbaka:
  – Jaha, låt barnen hållas, låt dem leka när de har så roligt .. ?

  Såklart förväntar sig hamasarna att Israel ger tillbaka så att gazainvånarna stryker med som de alltid gör. Och hela världen vänder sig mot Israel:
  – Fy då, mördare!
  Nya skepp planeras …

  Hamas vet mycket väl att de inte kan vinna mot Israel – inte utan Storebrors hjälp utifrån – men också att folket på Gaza blir mest lidande. De vet det och handlar därefter. Men bryr de sig öht?

  Jag såg för några år sedan ett reportage från Gaza – dit rika araber gärna reser på lyxsemester … Lämnar de bra dricks, tro? Men de startar inga företag där i den mängd som skulle behövas, verkar det som.

  Och de dagliga transporterna med förnödenheter (mat o d alltså) som kommer Gaza till del …

  Tänk i alla fall att Israel slängde ut flygblad med varningar till gazafolket mitt i allt detta! Har någon krigsmakt gjort det förut? Inte i Ukraina i alla fall. Eller tidigare. I Vietnam, Afghanistan, Irak???

  Ska vi nu förvänta oss flyktingströmmar från Gaza? Och lika stora strömmar från Israel? Jag tror i varje fall inte att några judar skulle vilja ta sig till Sverige – garanterat!

  Gilla

 13. Stig Palm skriver:

  Kommentar till Maja; Mitt i prick. BRA skrivet och så är det.

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Kommentar från Facebook och Rune Lanestrand;

  ”Azza Andersson skriver i ett mail att ”Media ger läsaren/tittaren uppfattningen att det är Israel som angrips och som måste försvara sig. Inte ett ord om den apartheid och de bestialiska brott som Israel dagligen står för. På Västbanken härjar de illegala bosättarna med kidnappningar, misshandel och mord på oskyldiga palestinier. Efter att tre unga israeler försvann, och senare hittades döda, har det varit fritt fram med kollektiv ” bestraffning” och att ge sig på vilken palestinier som helst! Vem som dödade israelerna är inte bevisat. Däremot är det klarlagt att israeliska bosättare kidnappat, torterat och tänt eld på 16-årige Mohammed Abu Khdeir då han fortfarande levde.”

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Israel bombar sönder och lemlästar, oskyldiga familjer som inte kan fly eller försvara sig, eftersom dom är instängda bakom höga murar på en mycket liten yta. Omvärlden ser på i tysthet.

  Gilla

 16. Göran skriver:

  Här blandas äpplen med päron och tonläget skruvas upp.
  http://ilansade.com/2014/07/20/israel-gaza-en-kort-folkrattslig-analys/
  Denna sida ger en bra bakgrund, om man inte vill blanda allt till en sörja.
  Varför skall det ställas lägre krav på Gaza som ”stat” än övriga?
  Vi måste förstå att de blivit fördrivna säger många, varför det säger jag.
  Vem gapar om de miljoner som fördrevs från Preussen vid VK II slut. Dessa vansinnigheter var ok då och har i övrigt accepterats av världen så det får vi nog göra här med.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.