Fascismen synlig i smältdegeln Almedalen! Kladdigt fjäskande bland eliten! 

Fåntratt enligt Göran Persson.

Fåntratt enligt Göran Persson.

Visst är det ett kladdigt fjäskande i Almedalen! Föreningen Grävande journalisters ordförande Terje Carlsson har rätt. Han skriver om detta minglande och festande på Journalisten.se. Mest upprörd är han över den mängd SVT-anställda och särskilt mellanchefer som är på plats. ”Låt mig gå rakt på sak: Under de senaste dagarna här i Visby växer min frustration. Hur många journalister och chefer har public service skickat hit till Almedalen? Vad kostar hotellrummen, arbetsrummen och hela satsningen? Hur mycket arbetstid läggs ner? Varför?”

Samma chefer som snålar med att skicka folk på gräv för att inspireras att granska makten, ser han här i stället dansa med samma makthavare. Han uppmanar chefer som föreläser om transparens och kräver öppenhet av andra makthavare – att kliva kom fram och berätta: Vad kostade just din vistelse på Gotland?

SVTs kommunikationsdirektör Sabina Rasiwala svarar på kritiken från Terje Carlsson:
– Almedalen är en smältdegel. SVT sänder från tidig morgon till sen kväll, vi har gjort en stor satsning i år och SVTs uppdrag är att bevaka Almedalen för tittarnas räkning. När arbetsdagen är slut umgås och träffas man, det är lite av tanken med Almedalen. Jag förutsätter att alla SVTs medarbetare håller sig till de etiska riktlinjer som finns. Alla våra chefer är en del av SVT och en del av redaktionerna. De är här i tjänsten och de arbetar med produktionen eller med programutveckling, säger Sabina Rasiwala till Journalisten.

Sandra Foresti skriver en bra kommentar under artikeln: ”Sabina Rasiwala säger att hon förutsätter att man följer de etiska riktlinjerna som finns. Men är det verkligen förenligt med yrkesreglerna? I andra paragrafen står det: ”2. Acceptera inte uppdrag, inbjudan, gåva, gratisresa eller annan förmån – och ingå inte avtal eller andra förbindelser – som kan misstänkliggöra din ställning som fri och självständig journalist.” Det vore väl inte helt omöjligt att något som beskrivs som smältdegel kan sorteras in under ”andra förbindelser” Dessutom: På wikipedia beskrivs begreppet smältdegel så här: ”Smältdegel är en metafor för ett olikartat samhälle blir mer likartad, de olika elementen ”smälter ihop” till en harmonisk helhet med en gemensam kultur.” Är detta SVT menar är syftet med sin satsning på Almedalen? I så fall är journalistiken mycket illa ute.”

Visst är det lamt! Klart allt smälter ihop = Korporativism!  Och man har i åtanke om vad fascismen egentligen är kan man säga att det nog är meningen att allt ska smälta ihop. Det ska gynna eliten. Och jag har inte hängt med på vad som hänt i Almedalen. Det sipprar igenom ändå när man skumma nätet och slår på TV:n. Lite hinner man se eftersom det är så stort fokus på det hela. Det blir ju så när alla är där. Makten och dom som ska granska. Många journalister blir helt plötsligt informatörer. Nästan aldrig tvärtom. Det är lukrativt i toppen. Vi får se om Anders Borg går till Goldman Sachs. Då har vi det yttersta bevises vad politiker egentligen har för mål. Tänk in också att en sån inbiten sosse som Thomas Östroos var – eller gav sken av att vara – helt plötsligt försvarar bankeriet med näbbar och klor! Världen är verkligen sjuk! Läs inlägget om fascismen en gång till! Please!

Erik Ullenhag på pall

Erik Ullenhag på pall! Han måste med all tydlighet vara längre än en kvinna! Nä, det handlar  om att han ska se längre ut än Åkesson i TV-rutan.

Och så vinster i välfärden på det!

Hetast i Almedalen

60 miljoner skattekronor bränns  i Almedalen till ingen nytta!

Intressant dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Fascismen synlig i smältdegeln Almedalen! Kladdigt fjäskande bland eliten! 

 1. livsglimtar skriver:

  Bra inlägg jag var in på Östros det eländet till fd sosse i mitt inlägg igår.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Maggis: Kommenterade det. Too much monkey business! Otroligt vilka lättköpta typer det finns!

  Gilla

 3. elina skriver:

  Vinster i välfärden är intressant och nog inte så enkelt. Vår avdelning gick alltid med vinst för vi var varsamma med skattemedel. Vi betalade andras förluster, inga satsningar där inte för det var landstinget.
  Kul bild! Säger en del… Napoleonkomplex? Har helt struntat i Almedalen, inget nytt förekommer eller annat man måste veta eller har jag missat något?

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Håller också med.
  För ett bra tag sen skrev jag också om hur objektiv media egentligen är. Om ens de kan vara objektiva i sin rapportering. Vet de ens vad objektiv och oberoende betyder.
  Just nu är media duktig på att vända kappan efter eget intresse och tro.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  elina: Du har inte missat ett skit! Du är alldeles för smart för det! 😛

  Antonia: Nej, media är inte objektiva. Wolodarski på DN har övergått till agendasättande journalistik.

  Kommentar från Mr Lai:
  Fascism = när statsmakten, storföretagen, storbankerna har samma vilja och målsättning.
  Fascism = ett ekonomiskt system där korporativism är en fungerande metod för makt åt dess elit.
  EU = Fascism, ECB ger pengar till stater, banker, i bidrag till främst de stora företagen.
  Grekland, Cypern m.fl.. länder lider under EU:s piska.
  Många banker inom EU överlever enbart med hjälp av EU:s pengar.
  Storföretag inom många olika verksamhetsområden finns enbart på grund av bidragen.
  Benito Mussolini skapade Fascismen och han om han vore i livet kunde se sig som den store segraren ty Europa inom EU är nu helt Fascistiskt.
  Vakna upp för sjutton………………….

  Gilla

 6. Bengt B skriver:

  En idé skulle vara att Almedalsveckan 2015 totalt ändrar innehåll och karaktär, och helt och hållet blir en fortbildningsvecka för politikerna – i svenska: http://youtu.be/zW3AHNXL4XQ

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Bengt: Mycket bra förslag! Det kör vi på! 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.