Food riots! Världsbanken varnar för stigande matpriser och politisk instabilitet

När hungern sliter i magarna då kan vi glömma det sociala protokollet!

När hungern sliter i magarna då kan vi glömma det sociala protokollet!

Världsbanken varnar i en ny rapport för stigande matpriser globalt. Vetet har gått upp 18 procent. I Ukraina, som är en av dom största veteexportörerna, har kostnaderna ökat med 73 procent. I Argentina har priset stigit med 70 procent. Enligt Världsbanken orsakas dessa skyhöga prishöjningar av tre faktorer: 1) Högre efterfrågan på mat i Kina, 2) Torka i USA som sänkt veteproduktionen, 3) Oroligheterna i Ukraina. Högre matpriser leder till matupplopp – food riots. Enligt Världsbanken har dom höjda matpriserna lett till 51 food riots i 37 länder sedan 2007. Länder som Tunisien, Sydafrika, Kamerun och Indien bland andra nationer.

”Food price shocks can both spark and exacerbate conflict and political instability,” warns the report.

När folk blir hungriga rämnar samhället.  Kan vi i Sverige vara lugna? Kan vi sitta still i båten om det blir kris? Nej! Vi har ju ingen civil beredskap i Sverige what so ever! Inget matlager! Inget försvar! Så vem ska ge oss mat när det blir kris! Läs om fåntrattarna som styrt Sverige dit. Det som finns på hyllorna i affärerna är lagret. Vid kris kommer det att ta slut på fyra dagar. Sen blir vinnaren den som har bunkrat och har en täppa att odla på.

Läs mer på Natural News!

svd  svd svd dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Food riots! Världsbanken varnar för stigande matpriser och politisk instabilitet

 1. Josef Boberg skriver:

  Ju mindre konsumtionen av kolhydraten vete blir – ju bättre blir folkhälsan – som jag ser det.

  Så i det perspektivet sett är ju prishöjningarna lovvärda.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Josef: Sant! Sönderprocessad gröda verkligen. Men å andra sidan kanske det är bättre att leva och vara sjuk än att dö. Take your pick! I vår nya sköna värld ska vetet malas på grova stenar så all näring stannar kvar i mjölet. Som man gjorde förr. 😛

  Gilla

 3. Gregor skriver:

  Ja hela kornet stenmalet (inte stålvalsat). Finns dock gamla sorter där skalet måste bort (samtidigt tåligt mot insekter mm) Finns fortfarande att köpa. Vete i en för fylld mage är kanske inte optimalt, men är man hungrig så duger de kolhydraterna. och det andra det innehåller (”kolhydraten vete” är ett märkligt och oriktigt begrepp även om proteinmängden gått ner.Jag köper annan spannmål med fullkorn och högre mängd protein. Sällan det moderna vetet (men i nödfall och då ekologiskt).
  Georg Borgström talade på sin tid om vetet som det kommande guldet – pga sitt protein. Ska snart köpa bättre mjöl på Gotland). Det moderna vetet har väl bara en 10% protein nu, och en del av det även gluten.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Sorgligt om det blir så. Och förr eller senare blir det hungersnöd.
  Jag tror mänskligheten går i cirklar fast vi gärna tror att vi går bara framåt.

  Gilla

 5. Torbjörn skriver:

  Vetepriset håller på att havre-rera. Det vete-fan var detta ska sluta. Måttet är råg-at. Matkravaller blir det. Först till kvarn. Som man sår får man skörda. Vem har rent mjöl i påsen? Inte politikerna, i alla fall.

  Saken är den, att när matkravallerna sätter igång, så gäller det att vårda sina lager väl, annars blir man av med dem. Djungelns lag. Tror inte ens att man får ha en odlingsplätt ifred för pöbeln. Den söker sig dit maten finns. Försvarsförmåga kan vara bra att ha.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Gregor: Sen stålvalsarna kom och man fick det finsiktde vetemjölet som inte ens baggarna trivdes, kom sjukdomarna. Vete, socker och margarin är döden i grytan. Man kan köpa en påse kli för 13 kronor. Jag har alltid i kli och groddar i mjölket. Kan inte tänka mig att använda tapetklister för det är vad som blir när man blandar nutidens vetemjöl med vatten.

  Antonia: När det blir kris och allt skärs av kommer vi också att drabbas. Vi tror att staten tar hand om det. Nej, det borta för länge sedan.

  Torbjörn: Men så fyndigt skrivet! 😛 Nä, man kommer inte att få ha något kvar när massan svälter. Då gäller det att ha ett vapen. Frågan är bara vilket.

  Gilla

 7. elina skriver:

  Nu efter helgen var det tomt i vår stora affär. Det finns inga lager som sagt. Vad kommer att radera oss? Vi själva med vår misshushållning på alla plan.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Elina: När det blir kris blir det inte kul. Undrar vad våra ledare – s k politiker – tänker stoppa i sig när magarna skriker. Men dom kanske har ett eget förråd i något bergrum med dörrar med skyltar som: För eliten only!

  Gilla

 9. Josef Boberg skriver:

  Apropå kris – så ÄR ju Den allt överskuggande ”religionen” i världen i dags dato brist på pengar – och det är ju den allra största illusionen = förvillelsen av alla – på framförallt nationell nivå men även på individnivå (etablissemangets massmedia ”tjatar” ju i all oändlighet om att det är brist på pengar ) – som jag ser det.

  Det är därför LivsViktigt för oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – att Wi genomskådar detta – och efter förmåga och möjligheter gör något åt det. I annat fall blir det fortsatt ett ”rent helvete” i ”evigheter”.

  I o f s så kan jag ha fel i detta – men det kan jag ej föreställa mig att jag har. Vad tror Du ?

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Josef: Du har helt rätt! Alla skulle kunna ha sitt lilla tryckeri hemma och skapa pengar ur ingenting! Tänk så bra det skulle vara om inte vissa hade monopol! 🙂

  Gilla

 11. Josef Boberg skriver:

  Jo… – HelEna – men det räcker mer än väl med att staten gör som bankerna gör = trycker fram sin egna pengar för att täcka budgetunderskotten med – istället för att som nu höja skatter och avgifter.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Josef: Ja, så enkelt skulle man kunna sköta en stat! Men staten får inte!

  Gilla

 13. Josef Boberg skriver:

  Nja… – HelEna – det handlar nog mera om att dom som styr = vanstyr staten i sin omedvetna okunskap ej vill, tror jag… 💡

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Josef: Klart dom inte vill! De vill ha kvar sin godispåse!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.