Putin arvtagare till Hitler! Plutokratin i väst vill ha det Putin har: olja, energi, råvaror = Krig!

Putin ingraverad på ett guldmynt á ett kilo med anledning av Krims införlivande med Ryska Federationen.

Putin ingraverad på ett guldmynt á ett kilo med anledning av Krims införlivande med Ryska Federationen.

Mr Lai -analytiker och oljeexpert:
Allt jag skriver om är baserat på vad jag läser ser hör och upplever – utifrån det drar jag mina egna slutsatser, och de svar jag får fram skiljer sig ofta från vad som är det allmänna det som kommer fram via de professionella tyckarna. Det beror nog på att de som får sin lön för att skriva, säga, tycka och tro de har att ta hänsyn till vad deras arbetsgivare anser i frågorna. Det slipper jag dessutom är jag en blandning av både det ena och det andra rent ideologiskt och hör inte hemma egentligen någonstans.

Att det vi läst om Peak oil under alla dessa år skulle vara fel – till det finns inte en chans. Vi har rätt dock med det tillägget att tidpunkten på både Peak oil som det ekonomiska sammanbrottet flyttas lite framåt i tiden mot åtminstone mina funderingar för jag var rätt säker på att det skulle hända runt 2010 men det ser ut att bli först i år och nästa år som själva fasen av sammanbrottet kommer.

Jag sätter där stor tillit till den först hemligstämplade utredning som den tyska försvarsledningen gjorde. Den slår helt klart fast deras syn på energi-situationen i världen i stort, men i synnerhet för Europa, vilket de också tillför sin politiska och ekonomiska synvinkel på detta skeende.

Tyskarna har alltid varit mycket dugliga på att skaffa fram relevant information och om du tänker efter så vilka andra stater har gjort detta om Tyskland och i viss mån USA genom Matt Simmons utredning åt CIA.

Sätt dig ner och fundera över vad som nu är på väg och du kommer med stor sannolikhet att finna att tyskarnas rapport ger en rätt bild av att inom energisystemet kommer det under nästa år att råda en brist på 10 % oljeprodukter.

Vad gör man då åt detta – jo priset går naturligtvis upp vilket leder till utslagning bland de fattigare för de som kan betala får först. Nästa steg är att komma med ersättnings produkter och ersättnings alternativ till olja.

Höjda skatter och priser på oljeprodukter leder också till minskad förbrukning vilket gör att produktionsminskningen inte märks så mycket till en början utan det mesta flyter på men leveranstiderna blir allt längre efter hand på de beställningar som görs – detta dock inte för länder som köper från dem som ännu har mycket olja kvar.

Man går över till gas i kraftverken från olja och man bygger lastbilsmotorer som kan drivas med gas osv – men ökningen av ekonomierna i Asien gör att dessa åtgärder inte räcker. Det blir brister och då särskilt inom vissa typer av bränsle. Diesel är en sådan vara som kommer att inte räcka till då allt fler privatbilister går över till just denna bränsletyp och det byggs inga nya raffinaderier då alla inom branschen vet vad som kommer och att en investering i raffinaderier aldrig blir återbetald. Se bara på Q8s tänkta ombyggnad på Hisingen i Göteborg, den las ner.

Allt det vi ser runt om oss är beroende på energins tillgänglighet och vi köper idag 175 tusen fat olja av Ryssen. Det förfärliga Ryssland som leds av Hitlers arvtagare osv om man nu ska följa vad media skriver säger och gapar om. Putin har blivit fiende till de mäktiga i väst därför han sitter på en exportkapacitet om cirka 7 miljoner fat olja om dagen + all annan energi och råvaror som Ryssland har.

De rika i väst – vår plutokrati – de vill ha det han Putin har och de kommer att gå i krig för det ty annars är deras dagar räknade och de stora förmögenheterna som i grunden är skapade av energi i produktionsledet håller på att falla samman. Vi i väst leder inte längre inom tillverkningsleden utan de gör man i Asien. Vi har försökt att istället skapa en bankmaskin som skulle styra genom pengasystemet FIAT men även det är på väg att falla samman. De rika, de mäktiga, har försökt köpa tid genom att till de nya länderna överföra guld som betalning för de varor vi köper av dem. Likadant för olja. Vi betalar indirekt med guld för olja genom växlingsmekanismer där petrodollarn betalar för olja som sedan växlas om till guld för petrodollar. Guldet börjar nu sina i väst.

Allt talar för krig

USA är inbaxade i ett hörn

När Världen inte längre behöver Petrodollarn då faller USA platt

Nästa månad hålls möten med Ryssland och Brics gruppen om just det här och då vet vi när kriget kommer

Ukraina är bara ett misslyckat försök att skrämma Ryssland

Jag tror på en form av statskupp i USA – den kan komma från den sittande regeringen som vill ha bort all opposition inför kriget

De 200 officerare som fått sparken ställde inte upp på att lyda Obama före den amerikanska konstitutionen eftersom de ville följa lagen

Vi lever i en spännande tid

Mr Lai

dn svd svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Putin arvtagare till Hitler! Plutokratin i väst vill ha det Putin har: olja, energi, råvaror = Krig!

 1. Pingback: Här kommer lite hjälp! | Konkursverket.se

 2. Pingback: Här kommer lite hjälp! | Konkursverket.se

 3. Maja Dacke skriver:

  Ta en timmes time-out med …
  http://bewusst.tv/william-engdahl-on-the-ukraine/
  Sedan vet du mer om lite av varje – en del detaljer var nya för mig. I övrigt blev mina aningar bekräftade.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.