Ryssland kriminaliserar GMO! Gör det du med!

GMOPengarnas makt är enorm och våra politiker tycks böja sig för alla vindar. GMO vinner mark. Hörde Marit Paulsen uttrycka sig positivt under flaggen att vi måste föda mänskligheten! Jesus! Reinfeldt: Utländska företag måste skyddas!

Onsdagen den 14:e maj 2014 lades ett lagförslag i det ryska parlamentet, duman, att kriminalisera producenter av GMO.
Förslaget jämför spridandet av GMO med terroristdåd och kommer till slutsatsen att i termer av skador på människor så är GMO mycket värre, vilket borde reflekteras i straffskalan.

Källa: GMO producers should be punished as terrorists, Russian MPs say

Stoppa GMO! Skriv på här!

Wiki: GMO, genetiskt modifierade organismer, är organismer där man på ett målmedvetet sätt förändrat arvsmassan så att de får de egenskaper man vill ha. Traditionell förädling går istället ut på att man letar efter organismer (exempelvis mutanter) som liknar de egenskaper man vill ha, och avlar på dem så att egenskapen förstärks över generationerna. Benämningen GMO avser oftast växter (till exempel GM-majs, GM-potatis och GM-raps) men kan också avse djur och bakterier. Vad gäller växter kan man göra dem resistenta mot bekämpningsmedel och skadeinsekter. Ordet genmanipulation förekom i svensk massmedia för första gången 1977.

GMO orsakar sterilitet hos däggdjur

Var rädd om din tarmflora! ”I tre av sju i studien överfördes genen i sojan till deras egna tarmbakterier, och fortsatte att fungera långt efter att de slutat äta GMO-soja, detta genom att ogräsmedlet tillverkades i den mänskliga tarmen.”

Genetically Modified Organisms (GMO)

intressant svd dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Ryssland kriminaliserar GMO! Gör det du med!

 1. Carina Agrell skriver:

  Tack för bra inlägg! Detta med GMO tror jag kan bli en ödesfråga när det väl går upp för folk vad GMO innebär. Den enda retoriska fråga man egentligen behöver ställa till den enskilde är: ”För möss tar det tre generationer innan de blir sterila p g a GMO-föda. Hur lång tid tror du att det tar för männniskor…?”

  Ett ställningstagande emot GMO talar sitt tydliga språk beträffande vilka som bryr sig om folket kontra de som bryr sig om korporativismen. Putin har sagt sitt, Reinfeldt sitt – därmed vet vi!

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Carina: Ja, vi vet! Immunförsvaret sitter till 80 procent i tarmen. Har man en bra tarmflora kommer man långt. Men när dom förstör den finns det knappast ord. Helgerån duger inte! Död åt Monsanto et consortes! 😛

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Det här kom på mejlen från Vänsterpartiet! Världen är ju upp och ner så man kan ju lika gärna bli röd och rösta på V:
  Hej!
  Vänsterpartiet arbetar aktivt för att förhindra införsel av GMO i EU, både vad gäller GMO i djurfoder och odling. Vi värnar försiktighetsprincipen och vill därför ha förbud mot GMO-odling i Sverige. När det gäller märkning anser vi att den bör garantera att produkterna är helt fria från GMO. Idag kan upp till 0,9 procent av råvaran vara GMO, utan att produkten behöver märkas. Inte heller bedöms kött, mjölk och ägg som har utfodrats med GMO-foder som GMO-produkter och behöver därför inte märkas. Detta anser vi inte vara rimligt

  Gilla

 4. Ja, om man vill säga nej till GMO är det MIljöpartiet, Vänsterpartiet eller FI som gäller i EU-valet. Jag är besviken på både folkpartiet(Marit Paulsen, f.d miljövän) och Centerpartiet som lydigt följer Moderaterna och inte tar ställning emot GMO. Och sossarna verkar inte fattat allvaret..

  Gilla

 5. MetalHeadViking skriver:

  Många pratar om GMO just nu.

  Gilla

 6. gamla gumman skriver:

  Marit Paulsen som lantbrukskunnig? Har tanten ens gått ut 9-årig grundskola? Hon gjorde i alla fall en konkurs med landmaten som ingen ville ha i Stockholm.
  Jag var mjölkbonde i 13 år. Min man jobbade på annan ort då, han var hemma bara på helgerna.
  Lyckligtvis i början kalvade kossorna bara när han var hemma!
  Hade aldrig lagat mat innan blev bonde. Men med egna råvaror: potatis, kött, mjölk. Ost och smör från mejeriet samt grönsaker från egen odling blev maten god. Jag kunde trolla fram en härlig middag för många personer på en halvtimme. Hade inte mer tid för att laga mat. Folk frågade om jag inte kunde starta en lunchrestaurang.
  Skilde mig och tog examen på lantbruksuniversitet.
  Älskar att studera djurens beteende.
  Sen var det noll. Zero. I allt.
  Svenskarna älskar okunskap.
  Och stockholmarna vill ha mat som man inte behöver tugga,
  utan bara sätta i mun och svälja som den är.
  Men ja, det finns piller att få tarmen att funka.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  gamla gumman: Finns mycket att säga om medias älskling Marit! Jordbruk kan hon inte. Återkommer om detta i ett senare inlägg. Nej, det finns inte piller som får tarmen att funka. Så enkelt är det inte. Såna bakterier rinner rakt igenom kroppen. 😛

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Svar från sossarna angående detta inlägg. Jag har inte mejlat dom så dom har koll på vad som skrivs på nätet:
  Hej!
  Tack för ditt mejl.

  I alla tider har människan utvecklat grödor som ger större avkastning. GMO-tekniken skulle kunna skapa nya sorter som minskar trycket på jordbruksmarken när världens befolkning växer och därigenom ger ökad social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Tyvärr har utvecklingen fokuserat på andra egenskaper hos växterna.

  Vi är mycket oroade över den användning som GMO-tekniken idag har när det gäller kopplingen till bekämpningsmedel. En GMO-gröda kan tvinga odlaren att använda en viss typ av bekämpningsmedel. Det ökar risken för att ogräs och skadedjur utvecklar resistens mot bekämpningsmedlet vilket tvingar fram ökad användning av bekämpningsmedel. Också GMO som tagits fram för att avsöndra insektsgifter kan vara problematiska ur ett biologiskt mångfaldsperspektiv.

  Vi anser att GMO-grödor ska godkännas endast om de är säkra ur hälso- och miljösynpunkt. Oavsiktlig spridning ska förhindras, samexistens med konventionell/ekologisk odling ska regleras. Varor ska märkas så att konsumenterna själva kan välja.
  Vänliga hälsningar
  Socialdemokraterna

  Gilla

 9. Pingback: TTIP! Ett farligt avtal! Insyn om vad som sker ovanför din skalle får du här! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.