Fåntrattarna Göran Persson, Anders Borg och Marit Paulsen!

Fåntratt enligt Göran Persson.

Fåntratt enligt Göran Persson.

Sverige är en flytande likkista. Det finns ingen som har en samlande hand över det som sker. Sverige har inget matlager längre av något slag för sin befolkning. Tyvärr finns ingen statlig myndighet med utpekat samlat ansvar för vår livsmedelsförsörjning vid en försörjningskris. Den enskilde måste alltså klara sig själv om landet isoleras, skriver Sven Lindgren, Civilförsvarsförbundet. Våra politiker har gjort ett uselt jobb med andra ord. Göran Persson talar ut om läget. Han uttrycker en oro för självförsörjningsgraden i det svenska lantbruket som ligger på en nivå under 50 procent, enligt tidningen Land.

– Vi lever väldigt avslappat och lutar oss tillbaka. Och vi sörplar tysk mjölk, österikisk grädde, och struntar i om köttet kommer från andra sidan jordklotet. Det kan vara över på en natt. Om vi inte förstår den sårbarheten så är vi illa ute, säger han.

Göran Persson är inte nöjd med den nuvarande jordbrukspolitiken. Han varnar för störningar som kan uppstå, och nämner både terrorism och epidemier. Han påminner också om hästköttskandalen ger det som ett exempel på hur livsmedelsförsörjningen ser ut i dag. Göran Persson är övertygad om att vi behöver ett svenskt jordbruk och anser att vi behöver fundera över hur mycket mat Sverige ska producera. Han tror att vi förmodligen behöver ett större lantbruk än idag för att klara försörjningen av eget kött, mjölk och spannmål så att vi klarar internationella störningar. Men säg något mer som är nytt under solen. Det är klart vi måste kunna producera egen mat. Ingen kommer att ge oss ett dyft när det blir kris. 

Göran Persson säger att sårbarheten i det moderna samhället sätter försörjningen av livsmedel i en ny blixtbelysning. Det borde vi tala om innan vi har gjort oss av med vår förmåga av producera mat. Sant! Verkligen sant! Men vad gör våra politiker? Avlövar samhället på alla fronter.

Finansministern Anders Borg har i tidningen Land dömt ut svenskt jordbruk, som han inte tror kan överleva. Och Göran Persson skräder inte orden.
– Det är ett uttalande som bär fåntrattens drag, måste jag säga. Jag förstår inte hur han tänkte. Den sista industrin som avvecklas i ett land är naturligtvis livsmedelsindustrin. Den dagen vi inte har det är vi slut, säger Göran Persson

Anders Borg tror inte att svenskt jordbruk kan överleva! Men vad gör han åt det? Ingenting! Men jag sätter en fåntratt på båda. Göran Persson har varit med länge och inte gjort något när han kunde.

En som verkligen kan göra skillnad är Ica-handlaren Andreas Gunrup som slutar sälja danskt griskött. Han är tusen gånger mera värd än Marit Paulsen & Company i EU? Vad gör dom mer än lyfter feta löner och får fina förmåner. Har djuren fått det bättre? Nej, bara sämre! En fåntratt på Marits skalle också. Mejla Andreas. Det gjorde jag. Han blev glad! Man ska stötta det som är bra. kundkontakt.sannegarden@kvantum.ica.se

dn dn svd svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fåntrattarna Göran Persson, Anders Borg och Marit Paulsen!

 1. Antonia skriver:

  Precis hur mina tankar går, men kan inte sammanfatta så bra som du gör. Utvecklingen är verkligen oroande. Och varje dag tillkommer något nytt.

  Gilla

 2. elina skriver:

  I min kommun delades information till pensionärer om vem ansvarar för vad vid kris, krig och katastrof. Det var vi själva. Hurtfriska råd som undvik att halka, eller att det kan ta slut i affären och ha en ficklampa hemma kunde vi gott vara utan. Persson kan hålla tyst på sin gård, han kan odla potatis och ha hönor när han inte orkade ta itu med problem när han hade makten i sin hand. Värre med oss stadsbor.

  Gilla

 3. Carina Agrell skriver:

  Det bästa Göran Persson någonsin sagt, men som du säger – det är nu det, och det är ju så dags!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Elina: Ja, vad ska folk i städerna göra om det blir kris! Det kommer att bli kaos. Och den som har något att äta – som bunkrat lite – kommer att bli rånad. Våra politiker skulle ställas vid skampålen tycker jag.

  Gilla

 5. Dubbel Henke skriver:

  Du skriver ju fantastiskt bra och med mycket humor, en eloge till din blogg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.