Putin och Obama sitter i samma båt! Commander in chief = The Black Pope!

VILKEN ÄR DEN BÄSTA SKÅDISEN?

VILKEN ÄR DEN BÄSTA SKÅDISEN?

Ha detta i åtanke när ni läser vad oljeexperten Mr Lai skriver nedan. Det verkar som alla spelare vi ser på planen dansar efter samma pipa! Och vad kan det vara? Svar: Vilka är rikast i världen?

”Världsbanken, där Sverige är viktig bidragsgivare, planerar lån till Ryssland på flera miljarder kan SvD Näringsliv avslöja. Lånen behandlas samtidigt som USA:s president Barack Obama och Sveriges utrikesminister Carl Bildt kritiserar Ryssland hårt och beskriver annekteringen av Krim som ett folkrättsbrott.” (SvD)

”USA:s president Barack Obama och Sveriges utrikesminister Carl Bildt kritiserar Ryssland hårt. Ändå planerar Världsbanken, där Sverige är en viktig bidragsgivare, att låna ut flera miljarder till Ryssland.” (DN)

Mr Lai: Har funderat lite på vad som sker.

Det finns ju två typer av krig det ena är det militära kriget, och det andra är det asymmetriska kriget som innefattar olika typer av angrepp på sin fiende utan att direkt använda de militära resurserna.

Det som just nu pågår mot Ryssland är ju ett hot om militärt våld men omfattar asymmetriskt krig i form av ekonomiska åtgärder i olika former. Man riktar in sig på en del medelhöga individer i systemet förutom en som är av stor vikt. CIA och alla andra bokstavs spioner organisationer från USA tillsammans med legosoldater från amerikanska företag finns nu i en massa i Ukraina.

Putin tar råd från den ortodoxa kyrkan vilket jag inte haft en aning om tidigare. En rådgivare till Putin en förre detta KGB man som hade högre grad än Putin när båda var kvar i KGB (Igor Sechin) är utsatt för västs åtgärder och detta svider.

“But if you deliver these serious sanctions, you can expect Russia to escalate. Now initially, I thought the U.S. would understand this construct, this theoretic construct, of escalation, further escalation, ultimate mutually-assured financial destruction, and not go very far. But this morning, as we speak, the U.S. has announced sanctions against Igor Sechin. That’s serious, he’s the real deal. So now my expectation, using the frame-work is that Russia will strike back in some way”. (1)

Trots alla artiklar och uttalanden om att Ryssland ska anfalla Ukraina har det inte skett. USA och Nato har därmed inte fått den anledning de vill ha att starta ett krig ett konventionellt krig mot Ryssland och där väst är enormt överlägsna vad Ryssland kan och har i trupp och vapen.

Däremot när det nu kommer till det asymmetriska kriget då är det mer jämställt och där Ryssen har många trumf på hand. Så vad kan vi då förvänta oss hända inom de närmsta veckorna de kommande månaderna? Ja, den som det visste han kunde omsätta kunskapen i stora pengar.
Men personligen efter en del tankemöda så har jag kommit fram till något som kanske vara det som kan ske.

Valet i östra Ukraina

Val i hela Ukraina den 25 maj

Dessa val är manipulerade och skall bara förstärka de som har makten just nu

Gazprom kräver runt 3 miljarder dollar av Ukraina för levererad energi

Sönderfallet av Ukraina förstärks och deras ekonomi faller helt samman

Brist på allt och särskilt på energi och detta leder till något inför hösten som bara är drygt 100 dagar bort

Maktkamp inom de styrande i Kiev

Östra Ukraina bildar en fristat

Kievs trupper ökar trycket mot Ryssarna i Ukraina och bittra strider på micronivå

Troligen mycket besvärliga tider för folken och det sätter press på juntan i Kiev

Frågan blir hur mycket pengar USA – EU kan frigöra för Ukraina innan det blir politiska konsekvenser inom EU av detta särskilt inför höstens val

Stora spänningar inom EU – och inom Nato – kan leda till sönderfall

Valrörelsen i USA tar fart under hösten och Obama kommer under enorm press liksom demokratiska partiet

Förstärkningen av Nato trupper i östra Europa fortsätter

Den Svenska regeringen faller i höst och ersätts av en annan med mycket liten övervikt och där många svåra frågor ligger olösta – Vänsterpartiet blir avgörande

Det kan bli som så att om SD säger Nej blir det ingen vänster regering men det troliga är att SD ogillar fyrklövern mer idag än vänstern

EU valet slutar nog som så att många länder kommer att skicka en majoritet av parlaments ledamöter som är kritiska eller Nej sägare till EU vilket kommer att riva sönder kommissionen och både van Rompuy och Barosso försvinner liksom Ashton.

En militär upprustning i Europa börjar

Men nu till det viktigaste vad kan Putin sätta bakom sina ord och vad har han för instrument att ta till i det asymmetriska kriget?

Han kan nog stoppa uttåget från Afghanistan av de amerikanska militära materialen som skall flyttas hem och förbjuda tågbolagen att föra ut militär utrustning vilket skulle sätta USA i en fruktansvärd knipa att måsta flyga ut sina grejer i 10 000 – tals flighter till kostnader av enorm storlek.

Han skulle kunna införa restriktioner för amerikanska företag i Ryssland – Mastercard – Visa – banker osv. Ryssland skulle sluta importera genom att höja tullarna på bilar, fordon, lyxvaror mm från väst – handlar om 100 – tals miljarder Euro

Bryta tillståndet för flygbolag att göra överflygningar vilket förlänger flygtiden mellan Europa och Asien med 10 timmar och kostnaderna. Bryta samarbetet med Nasa och stoppa amerikanska astronauter till Rymdbasen – USA har idag inga raketer som kan användas och därmed blir de utestängda från rymdbasen. Stoppa exporten av säd – detta leder till enorma problem i mellanöstern – vilket då skulle skyllas på USA.

Ge bistånd till Shia i Bahrain och i Saudi vilket skulle leda till terror och krig därnere. Minns att Bahrain är 80 % shia men Kungen är Sunni och i Bahrain finns amerikanska 5 flottans hemmahamn. Östra Saudi finns mer än 3 miljoner Shia hårt förtryckta. Putin skulle kunna sätta enorm press till hösten på EU – Nato och hota med stoppade leveranser av energi – detta skulle Europa inte klara politiskt. Det finns ytterligare ett stort antal åtgärder som Putin kan vidta men om detta får vi återkomma.

Hur som helst blir resultatet av vad som nu sker att USA:s makt i Europa minskar oerhört och den atlantiska axeln (Nato) kommer att bli mycket svag efter det här och glöm inte vad Snowden och Assange affärerna också ställt till med då både folk och politiker inte längre litar på USA och dess ledarskap efter avlyssning och snokande.

200 högre amerikanska officerare har fått sparken på två år för olika påhittade orsaker detta inkluderar tio– tals generaler. Orsaken är att de vägrar svära lojalitet mot Obama och vidhåller sin lojalitet mot den amerikanska konstitutionen och dess lagar. Detta accepterar inte den svarte mannen i det vita huset ty han vill härska obehindrat åt sina ägare Rothschilds som betalt och fört honom dit han är.

Mr Lai

(1) James Rickards projekt.com

Anfall mot Ryssland! Svenska Gripen ingår i planerna

dn dn svd svd svd

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Putin och Obama sitter i samma båt! Commander in chief = The Black Pope!

 1. Bengt Eriksson skriver:

  Man kan inte annat än imponeras av analysen från Mr Lai och konstatera att det är Putin som håller i dirigentpinnen.
  USA gjorde ju bort sig i Syrien (den röda linjen) och har förbrukat sitt förtroende, och ett EU som inte kan luta sig mot USA blir då ytterligare försvagat. Att som EU nu införa sanktioner mot enstaka ryssar är väl knappast något som stör Putin särskilt mycket. Men så mycket mer kan EU knappast göra om de inte vill frysa till vintern?!
  Den som har makten är den som har något som andra måste ha för att inte kollapsa – energi.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Bengt: Kan inte annat än instämma i din eminenta kommentar! Vad är det som börjar i vedboden? Jo,. fattigdomen! Vad kan folk göra som fryser? Ingenting! 😛

  Gilla

 3. Magnus Johansson skriver:

  Jag skulle säga att Putin är den bättre skådespelaren, och det bästa beviset på hans ohederlighet är att han inte avslöjar Long-legged mack daddy.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.