Man äter tomater som är som plast. Vilken skillnad mot såna som fått mogna i sol. Frukter och grönsaker som inte fått mogna på naturligt sätt producerar gifter i skalen. På detta område finns mycket att forska i. Plus alla besprutningar på det. Att man överlever! Ja, det gör man men cancerfallen ökar.
Nio av tio frukter i en vanlig fruktkorg innehåller rester av bekämpningsmedel och flera är kemikalievärstingar. Det visar en rapport från Naturskyddsföreningen som bygger på de senaste svenska provtagningarna. Värst besprutade är vindruvorna. Paprika brukar också få skickas tillbaka p g a för mycket rester av bekämpningsmedel.
Hur kan man komma runt det här om man ändå vill stoppa i sig produkterna? Tänk på att tvätta frukter ordentligt. Genom att lägga frukten i vatten med lite bikarbonat i ett par minuter dras dom värsta gifterna ut. Eller gnugga frukten eller grönsaken med bikarbonat. Kemikalierna neutraliseras och kan lättare sköljas bort.
Ica-handlare mal om gammal köttfärs! Finns ingen hejd på profithungern!
…….
Det är oroande hur världen utvecklar sig. allt verkar tillåtet tills man åker fast på den. Sen hittar man ändå nya vägar att lura andra.
Det är en riktig sisyfos arbete som pågår om mycket och mången.
GillaGilla
Antonia: För att skydda sig själv måste man outsmart the system. Man får göra det lilla man kan för att rädda sin egen organism. Ingen annan kommer att göra det åt en. 😛
GillaGilla
Istället för mjölkpaket:
GillaGilla