Nato & Ryssland mobiliserar för krig! Sverige är försvarslöst! Carl Bildt är tyst nu efter sina kraftiga utfall!

 

Carl Bildt slinter aldrig på tungan!

Carl Bildt slinter aldrig på tungan!

Ett inlägg om det spända läget från olje-experten Mr Lai:

Spänningen stiger och Nato mobiliserar för krig likaså gör Ryssarna. Trupper förs fram runt om Ukraina från flera håll. Polen han mobiliserat sina reserver men om detta inte ett ord i vårt land. Holland för fram flygkrafter och säger att det handlar om sex plan men i själva verket är det stor del av deras flygvapen osv.

Däremot har Carl Bildt varit tyst och borta från media i mer än en vecka vilket är ett tecken på allvaret. Han är tyst nu efter sina kraftiga utfall. Sverige är försvarslöst – vi har inget försvar och detta liknar vårt dilemma från 1936 och den försvarsberedning som kom då. Om tre veckor skall det komma en ny beredning men den kommer 10 år för sent.

Om det blir ett krig så blir början enligt min mening följande:

Mer hot

Ytterliggare kränkningar och så kallade åtgärder mot Ryssland

Kerry och Obama kommer med ultimatum – Nato går upp i högre mobiliseringsnivå DEFCON 2 troligen och det är nummer två av fem lägen där ett är krigstillstånd.

Efter ultimatum kan vi förvänta oss anfall med EMP vapen – EMP = Electro magnetiskt vapen = en puls som förstör alla halvledare vilket finns idag i all elektrisk utrustning och i bilar mm – denna utrustning blir förstörd för alltid – bilar byggda före 1973 kan användas men i övrigt förstörs allt.

Ryssarna har sagt att de använder sina Kärnvapen direkt om de hamnar i Krig. EMP är ett sådant vapen som sprängs på mycket hög höjd och ger en elektrisk puls som förstör utrustning.

Hur vi märker detta kan vara genom att all el TV radio telefon Internet osv försvinner – då är det krig – ingen el och den återkommer inte – men man blir inte dödad av EMP direkt då den inte ens märks

Vad gör ni när kriget kommer till Europa – använder man EMP vapen så blir hela Norden drabbat också det går inte att undvika

Vad som sker nere på kontinenten är omöjligt att sia om men hela vår vardag ser annorlunda ut på 5 sekunder – det ni har hemma det har ni – något mer finns inte att få då allt tar slut direkt – den som har en cykel han har en tills någon tar den

Håll er hemma – vatten är det viktigaste därför bunkra vatten i alla kärl ni har men det går även att bunkra dricksvatten i sopsäckar cirka 30 – 40 liter i en säck som ni knyter igen och förvarar i källaren eller ett garage där det finns ett avlopp ifall någon säck går sönder
Mat kan man klara sig utan i veckor om det blir så men vatten max 3 dygn

Se till om ni har mat hemma i kylskåp och frysar som slutar fungera så koka allt ni har fryst kött mm och ät det kokta efter hand, spara så länge det går konserver och pulver mat – ni kan spara det kokta i ett stort kärl där ni har starkt saltat vatten som köttet kan ligga i under vattenytan då klarar det sig om det är väl kokt ett par veckor minst om det står mörkt och kyligt
Sedan är det bara att hoppas att kriget går över så fort som möjligt men det blir jobbigt då ingen vet något – håll er hemma och ligg lågt

Efter en vecka är det upp till var och en att klara sina familjer då det finns ingenting att få om man använt EMP vilket Ryssarna gör direkt om det blir krig – man kan i ett sådant här läge inte förvänta sig hjälp av Polis Brandkår Ambulans Sjukvård eller någon – man måste klara sig på vad man har och förlita sig på sig själv

Min uppfattning den är att USA och Nato är mycket illa ute ekonomiskt, och det finns risk att USAs ekonomi kommer att totalt haverera rätt snart.

Läget var exakt likadant för Adolf Hitler 1938 på grund av alla de jättelån Tyskland tagit för sin militära upprustning. Hitler behövde krig för att kunna använda vapnen och ta andra länders värden för att stärka Tysklands ekonomi. Detta skedde också i land efter land att man stal ländernas guld och andra värden. Detta med Hitlers krig ur ekonomisk synvinkel är föga känt. Men utan inmarschen i Österrike och sedan Sudetlandet – Tjeckoslovakien hade Tyskland gått i Nationell konkurs under 1939 och General Becks planerade statskupp hade kunnat genomföras mot Hitler.

USA sitter nu i samma kniptång.  De har en enorm krigsmakt men deras ekonomi är på väg att krascha och då vill krafter i landet ha krig för att lösa detta. Därför kommer kriget om det inte sker nu så ligger det ändå inte lång bort i tid. USA styrs idag inte utav deras marionett President Obama utan av mycket mäktiga krafter inom en kartell av banker där Federal Reserv är den viktigaste delen, och för de av er som inte vet det så ägs denna så kallade Federala bank av privata personer de flesta icke amerikaner med familjen Rothschild i spetsen.

 I USA har fler än 200 högre officerare fått sparken under de senaste två åren och de har varit de som värnat USA s konstitution och som inte vill ha krig. Förr när en general fick sparken hölls stora utskottsförhör med honom om vad han gjort osv nu är det kicken bara och ut i dimman om du inte följer de styrandes vilja till fullo – det leder mot krig.

 Man vill krig och Bilderbergmötet nu i maj månad som går av stapeln i Danmark blir nog mycket viktigt om inte kriget redan brutit ut då. Bilderberger styrs och ägs av Rothschilds.

Ett krig kommer

Mr Lai

dn dn svd svd svd

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

28 kommentarer till Nato & Ryssland mobiliserar för krig! Sverige är försvarslöst! Carl Bildt är tyst nu efter sina kraftiga utfall!

 1. Peter L skriver:

  Jag har gjort samma analys av läget som du, kriget kommer då de politiska ledarna spelar fel/rätt kort. Detta ligger troligen inte så långt bort i tiden, din gissning på månader är möjlig, kanske trolig. Putin är en betydligt bättre pokerspelare och strateg än vad Obamas stab är. Putin har också drivits in i dagens kris av USA-EU-NATO. Det är skrämmande att se hur väst driver Ryssland till krig för sin överlevnad. Jag ser inga möjligheter för bibehållen fred. Det är alltför många grupper med makt som har så mycket att vinna på ett storskaligt krig. Alla de politiska, ekonomiska och ideologiska misslyckanden kan med ett krig sopas undan. Motsättningarna mellan de muslimska fundamentalisterna och västvärlden försvinner på ett ögonblick. Med ett undantagstillstånd utvisas eller interneras de ledande stridstupparna. Problemen med den bristande demokratiska legitimiteten försvinner också i ett krig. Alla våra politiker kan lämna inkompetens, oärlighet och sina korruptionsproblem bakom sig och peka med hela handen mot FIENDEN. Överallt ser man hur makthavare målat in sig i hörn och behöver ett krig eller en stor naturkatastrof för att omgruppera och smita undan ansvar. Vi lever i intressanta tider.

  Gilla

 2. Pingback: Gamla läsare minns | Konkursverket.se

 3. mirotanien skriver:

  Mr Lai har fel. Ett krig kommer inte.

  Och det har jag påpekat förr, till exempel här.

  Det är min syn på detta. Tidsandan idag är emot krig.

  Men kanske har vissa människor krig inom sig och det kriget kan jag inte stoppa.

  Gilla

 4. X skriver:

  Ännu mer intressanta tider skulle vi få om krigarna=kanonmaten vägrade ta till vapen. Det är inte folken som vill ha krig. Det är makthavarna. Vapenvägrna för världsfreden, det vore revolutionerande.

  X

  Gilla

 5. anders skriver:

  Jag är böjd att hålla med ”mirotainen”. Dagens medvetande och informationsflöde stödjer inte storskaliga konflikter, vilket Syrien är ett exempel på. Försöken att starta en större konflikt i Ukraina har små chanser att lyckas. Dels på grund av det allmänna medvetandet, dels pga. Rysslands och övriga BRICS-länders hållning. Det som troligen kommer att ske är alltmer avancerat vapenskrammel och propagandakampanjer av olika slag.

  Men några stora sammandrabbningar av militär natur blir det inte…..

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Peter L: Visst är det skrämmande. Antingen får dom igång WW3 eller så är det nya tider på G. Men det krigas med valutor och det handlar om kontrollen över pengaskapandet.

  Miro: Så är det nog. Vi får hoppas du har rätt. Men när det handlar om pengar blir det annat. Och det handlar ju om pengar ytterst på änden.

  X: Man kan undra om inga vill hoppa av. Men vad händer då? Jo: ”I USA har fler än 200 högre officerare fått sparken under de senaste två åren och de har varit de som värnat USA s konstitution och som inte vill ha krig.” Alla är rädda om sina nackar. Måste få det hela att gå ihop – pengar till mat och hyra o s v.

  Peter L, Mirotainen och X: Genom ett krig kommer eliten undan med både det ena och det andra. Kolla på den här videon:

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Anders: Det får verkligen hoppas. Blir det krig blir det läskigt. Men eliten triggar och försöker hela tiden få igång kriget. Vi får hoppas det finns lite vettiga människor här och där som kan stoppa det hela. Men alla är rädda. Dessvärre.

  Gilla

 8. Josef Boberg skriver:

  Jag hoppas innerligt på att mr Lai har fel.

  ”Min uppfattning den är att USA och Nato är mycket illa ute ekonomiskt, och det finns risk att USAs ekonomi kommer att totalt haverera rätt snart.”

  USA kan ju ”lätt som en plätt över en natt” ändra på sin ”risiga” nationalekonomi – som jag ser det – genom att själva trycka upp ränte- och återbetalningsfria pengar till sina budgetunderskott – istället för att som nu låna återbetalningspliktiga LuftPengar (= pengar utan substantiellt värde i form av inlåning från sparare) till hög ränta av Rothschilds Federal Reserve.

  När kommer USA att göra så ?

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Josef: Bra fråga! Vi såg vad som hände med J F Kennedy. Han klev ur och skulle skapa egna dollars! Vad fick han? Jo, en kula i skallen!

  Gilla

 10. Josef Boberg skriver:

  Jo… – HelEna – men då hade Rothschild´s full kontroll över bl a USA´s nationanlekonomi. Idag är det ej så – för t ex North Dakota producerar pengar på annat sätt än att låna dem av Rothschild´s.

  Video om ca sju minuter med Ellen Hodgson Brown om detta här

  Gilla

 11. Antonia skriver:

  Man alltid tycker att de som pratar om krig har fel. Så var ju också förr. Men jag hoppas också att de har fel.
  Sen undrar jag om man använder EMP kommer inte de själva också drabbas av det?

  Gilla

 12. Carina Agrell skriver:

  Jag tror att alltför många -både militära och civila – har genomskådat spelet. Det är för uppenbart att centralbanksaktörerna i toppen är de som tjänar på krigen på alla andras bekostnad. Det går inte att bortse ifrån att NATO sedan Sovjetunionens fall – trots den enastående möjligheten att nedrusta – istället valde att omringa Ryssland. Allt fler fattar att den gläfsande lilla mopsen Bildt slickar Rothschildes i r-n, och ser framför sig en EU-topptjänst som tack för hjälpen. Skådespelet har helt enkelt blivit för dumt. Det är typiskt kollektivister att tro att alla andra är korkade och lättlurade. Det är resultatet av att under en lång tid inte blivit emotsagda, och därför har de också slutat att lyssna på omvärlden, d v s slutat utvecklas. Därför kommer också aktörerna i de vertikala hierarkierna att bli ”the last onces to know”.

  Ryssland behöver inte ta till några vapen, annat än de finansiella/ekonomiska och de naturresursrelaterade. Europa fattar att handelssamarbetet finns österut och inte i den sprattlande f d USA-ekonomin.

  Rekommenderar intervjun med den geopolitiske analytikern F William Engdahl: http://www.youtube.com/watch?v=RiBdbm_B9jg

  Gilla

 13. tanthelenesblogg skriver:

  Reblogga detta på tanthelenesblogg och kommenterade:
  läskig läsning! Rebloggar detta!

  Gilla

 14. anders skriver:

  Carina. Det är troligen vad Putin så subtilt försöker föra fram genom att ge ut ett ETT KILOS SILVERMYNT.
  Finns det någon symbolik i detta?
  Finns det ett BUDSKAP?
  http://www.scrapmonster.com/news/new-silver-coins-bear-putins-face-as-tribute-to-crimean-annexation/1/12431

  Gilla

 15. Carina Agrell skriver:

  Haha, Anders – tack för upplysningen! 🙂 Jo, det verkar väl finnas ett budskap – från de som har ”plenty” till de som numera har ”nada”… 😉

  Gilla

 16. Pingback: Försvarsfrågan | Jan Millds blogg

 17. Helena Palena skriver:

  Anders: Betänk att Putin ”bara” är en politiker som kämpar mot pengaeliten. Han gör det bra. Han vet hur man drar en slipsten. Med det menar jag hur man tufsar till Joakim von Anka! Ha, ha, ha! Skitbra! Putin kan! Syftet med hela debaclet i Ukraina är att EU/USA tänker ta över Ryssland. Vi får se hur det går. Det är förmodligen nya tider nu. Krig är omodernt. Vi vill annat. Vi som har nå¨t i skallen vill säga. 😛

  Gilla

 18. anders skriver:

  Intervju med Claus Neukirch och de frihetsberövade i Ukraina. Det verkar som om Claus anspelar på att de inte tillhör OSSE. MIn tyska är inte superbra.
  http://tvthek.orf.at/program/ZIB-24/1225/ZIB-24/7837001/Gespraech-mit-Claus-Neukirch-von-der-OSZE/7837005

  Gilla

 19. Mattias skriver:

  Jag tror dit blir krig inom tre år men vem som vinner inget alla förlorar

  Gilla

 20. Josef Boberg skriver:

  Över tid sett så blir ovillkorligen alla förlorare i alla krig.

  Gilla

 21. Maja skriver:

  Om ett krig kommer så går man med i militären och åtminstone försöker försvara sitt fosterland, inte fan sitter man och väntar på döden hemma, nä man strider och dör och blir ihåg kommen som en hjälte i sin hemby, hellre död än att leva i ett land ockuperat av Ryssland, denna sjuka giriga värld är ändå förstörd! allt handlar om makt och pengar! Näe gå med i försvaret och gör vad du kan, gör ditt land en sista tjänst.

  Gilla

 22. Josef Boberg skriver:

  ”Näe gå med i försvaret och gör vad du kan, gör ditt land en sista tjänst.”

  Maja – har Du själv gjort det ?

  Gilla

 23. Pingback: U-båtsjakten dirigeras från USA! Samma upplägg som 1982! Bara minkarna som fattas | Helena Palena

 24. Pingback: U-båtsjakten dirigeras från USA! Samma upplägg som 1982! Bara minkarna som fattas, av Helena Palena | Arab Nyheter

 25. David Ström skriver:

  Jag tycker att din blog kräver ett svar. Jag upplever att ryssarna blivit riktigt förbannade av västmakternas ekonomiska sanktioner även om de håller god ton. Ett storskaligt krig kan starta med blixtens hastighet, eller bprde man kanske säga med sju gånger ljudets hastighet. Ryssarna som redan är provoserade behöver bara 10 minuter för att slå ut våra viktigaste militära anläggningar I stochholmsregionen. Inga brott mot internationella avtal. Deras största konventionella bomb som väger lite mindre än 8 ton.”FOAB” gör ett månlandskap inom en radie på 300 meter med en träffsäkerhet inom 15 meter. November 1983 höll på att sluta illa för Europa Var ryssarna motsvarighet på DEFCOM skalan är nog svår att säga. De förbereder sig för krig och förväntas ha 70% nya vapen till år 2020. De övar anfall mot fientliga mål I nuläget Säger jag DEFCON nivå två på Ryssland. Vilket troligen ger Europa samma faktiska säkerhet som år1938
  Enligt min ringa mening så tar ryssarna hot mot nationen med grav allvar.
  http://www.expressen.se/nyheter/dokument/ovningen-som-kunde-ha-slutat-i-atomkrig/

  Gilla

 26. anders skriver:

  Om det är som du säger David så bör man ju titta på var finansieringen till Ryssland kommer ifrån. Stater har alltid lånat till militära utgifter, och detta är säkert inget undantag.

  Gilla

 27. Fortfarande inget krig… Jävla trams! Skräckpropaganda borde vara olagligt att sprida! 👿

  Gilla

 28. David Ström skriver:

  Som jag förstått det så har Putin fått ordning på ekonomin efter att Jeltsin lät oligarker göra miljardvinster på ryska företag. Ekonomin är således rätt så stabil. Ryssland är inte skuldsatt som många EU länder. Har förstått att de lagt undan pengar i oljefonder. För att ha i reserv om väst försöker knäcka Ryssland ekonomiskt. Jag tror inte att det blir krig mellan väst och Ryssland. Men faktum kvarstår. Nato upprustar med tunga vapen runt om Ryssland. Om väst tror att de kan vrida svarta havsfottan ur ryssarnas händer, så tror de nog fel. Det finns ju krigshetsare i USas senat John McCain tex. Om han får som han vill så kan det bli intressant. Ryssland säger sig ialla fall kunna svara på alla hot. Någon skrev att Ryssland kunde slå ut Europas alla flygfältt på 20 minuter.Jag tror inte att ryssarna är onda. Men de verkar ju sanneligen missförstå Natos övningar. http://www.dn.se/nyheter/varlden/usa-deltar-i-militarovning-i-ukraina/
  http://www.svd.se/putin-startar-militarovning-nar-ukraina-moter-nato. Ryssarna vill inte ha krig, men de kan sannerligen bjuda på ett helt annat motstånd än när de bekämpade tyskarna i WW2.
  Om Nato tror att de kan behandla Ryssland som de behandlat det Irakiska folket så bör de nog tänka om. Min erfarenhet är att när det börjar gå dåligt så sker det ofta väldigt snabbt. Det kommer ju snart en dag då väst skitit i det blå skåpet. En dag då Islamiska staten anfaller mål i väst och vi plötsligt förstår att det kanske var en dum ide att ta emot så många islamister i EU. Då är förmodligen relationerna så dåliga med Ryssland att vi inte ens vill be om hjälp.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.