Bättre än sex! Vad kan vara bättre än sex?

Antonio Esfandiari med sin stora vinst!

Antonio Esfandiari med sin stora vinst!

Ja, vad kan det vara? Jo, att vinna i alla möjliga sammanhang. Vi krigar, vi spelar fotboll och vi möts på gatan och tänker: Nej, jag tänker inte väja! Och så går man rakt fram och den man möter väjer. Är man vinnarskalle så är man. Människan går runt på konkurrensen och avundsjukan. Inget att säga om det. Och så lite kärlek och mänsklighet förstås.

Bättre än sex tyckte i alla fall den här killen som vann i ett stort pokerspel. Han heter Antonio Esfandiari. Där har vi mannen som skrev historia en natt – på mer än ett sätt. På en och samma gång vann han tidernas största pokerturnering, och blev den som tjänat mest pengar på poker genom tiderna. – Det här är bättre än sex, sa han.
Det kostar en miljon dollar att köpa in sig och få spela i The Big One for One Drops. Då var han i extas.
– Det här känns bättre än första gången jag hade sex, sade han då.
Den 33-årige amerikanen dominerade finalbordet och tog hem den historiska turneringen. Han vann över 127 miljoner kronor. Men, det var inte själva pengarna som var grejen. Det var att vinna enligt Antonio.

Ibland blir det en trisslott. Har spelat i Reno och Lake Tahoe. Förr spelade jag på trav. Högsta vinsten blev 5 550 spänn! Det är kul att spela poker! Det är kul att få fyrtal, kåkar, trissar och par. För att inte säga flush. Alla i samma färg. Eller royal street flush: Ess, Kung, Dam, Knekt, Tian i samma färg: Hjärter. Idag behöver man inte uppsöka ett casino eller en spelhall. Nu kan man sitta hemma och spela här t ex: JackpotCity.org/sv. Kan ingen göra det och tala om hur det gick?

Vad kostar en lägenhet på Manhattan?

intressant svd svd svd dn dn

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Bättre än sex! Vad kan vara bättre än sex?

 1. Antonia skriver:

  Lycka är svårt att fånga.
  Man blir lycklig för stunden sen börjar man jaga igen.
  Hoppas att han får nytta av pengarna. Han är kanske smart på flera nivå. 🙂

  Gilla

 2. Innan jag hade läst hela inlägget – då jag bara såg rubriken, tänkte jag lite finurligt att ”sju är ju bättre än sex” – men det var ju inte det allt handlade om 🙂

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Carita: Men kanske fem är bättre än sex! Vem vet! 😛

  Gilla

 4. Javisst, fem kan vara bättre än sex, lite beroende på hur och på vad man tänker 🙂

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Carita: Har svårt för siffran fem! Den ser ful ut när man ritar den. Elak på något sätt. Jag gillar siffrorna 3, 6 och 9! 😛

  Gilla

 6. Men då är ju sex bättre än fem, men fem är inte bättre än sex. Rolig ord- och sifferlek det här. Sex är inte bättre än tre eller nio heller, men tre och nio är bättre än sex. Kul!

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Carita: Det är siffran nio som är grejen: ”Nio är det heliga talet i den nordisk-germanska symboliken. Vilket magiskt datum idag! Addera det hela och vi får en nia. Underbar siffra. En av mina favoriter. I kortleken är klöver nia en höjdare = pengar! Jag kör ofta med 33. Gillar 3, 6 och 9! Har alltid gjort. Är född i den tredje månaden dagen sex. Härligt! Här kommer lite info om siffran nio:”

  https://parnassen.wordpress.com/2012/12/12/12-12-12-9-ben-bernanke-co-pratar-klover-i-schweiz/

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Carita: Kolla på det här:

  Nio är det heliga talet i den nordisk-germanska symboliken. Vilket magiskt datum idag! Addera det hela och vi får en nia. Underbar siffra. En av mina favoriter. I kortleken är klöver nia en höjdare = pengar! Jag kör ofta med 33. Gillar 3, 6 och 9! Har alltid gjort. Är född i den tredje månaden dagen sex. Härligt! Här kommer lite info om siffran nio:

  https://parnassen.wordpress.com/2012/12/12/12-12-12-9-ben-bernanke-co-pratar-klover-i-schweiz/

  Gilla

 9. Tackar för infot! Siffror och numerologi är intressant. Jag har sifferminne, t.ex vad gäller födelsedagar, telefonnummer och sånt.

  Gilla

 10. Josef Boberg skriver:

  ”Ja, vad kan det vara? Jo, att vinna i alla möjliga sammanhang. Vi krigar, vi spelar fotboll och vi möts på gatan och tänker: Nej, jag tänker inte väja! Och så går man rakt fram och den man möter väjer. Är man vinnarskalle så är man. Människan går runt på konkurrensen och avundsjukan.”

  Jo… – HelEna – och om hur det samhället ser ut målade August Malmström 1885 tavlan Grindslanten om. I o f s så är det barn på tavlan – men Wi s k vuxna lever ju än värre på det sättet = det gäller att sko sig själv på andras bekostnad.

  Är det ingen mer än jag som är urless på det ?

  Skulle jag välja mellan ett liv med obegränsat med pengar och ingen sex – så skulle jag tveklöst välja sex, sju, åtta, nio osv.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Josef: Har den tavlan! Ja, gud så småpojkarna slåss för ett litet korvöre på marken. Måste jag välja mellan sex och pengar tog jag pengarna! 😛

  Gilla

 12. Josef Boberg skriver:

  Jo… – HelEna – det skulle jag också – men jag valde sex, sju, åtta, nio osv = mer än sedvanligt sex = kvartssamtal i bästa fall.

  Gilla

 13. gunnardeckare skriver:

  Jag undrar om han verkligen njuter av summan pengar. Kan tänka mig att han behöver nya kickar av spel så det blir nog stora insatser framöver. Om det är bättre än sex vet jag inte eftersom jag bara spelar nång gång då och då på hästar och det är inte så himla sexigt.

  Gilla

 14. Rune skriver:

  Då är han alltså lycklig i fjorton dagar. Sedan när det lugnat ner sig så är det förmodligen något annat som fattas. Det mänskliga egot går aldrig att tillfredsställa mer än tillfälligt.

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Gunnar: Han kommer att spela igen. Han vill ju vinna! Nu var det länge sen jag spelade på hästar. Vill man vinna lite där måste man sätta sig i selen och köra – d v s spela! Och gå in för det. Man kan ju inte få något om man inte fiskar! Döfött! 😛

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Rune: Man kan ju inte lägga av. Vi blir hungriga – äter – och vi måste para oss. Den driften kommer åter hela tiden. Tillfälligt var ordet! Sen måste brunnen tömmas igen! Eller fyllas hur man nu ser på grejen med livets innersta credo. 😛

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.