OS! Censur! Spendrup är ute och cyklar! Fri sikt åt alla håll!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utsikt mot norr från det vänstra fönstret i mitt arbetsrum på övervåningen. Inalles är det 39  fönster på hela huset. Kanske jag ska göra en installation och fota från varje fönster. Får se. Den här bilden är i alla fall tagen den 17 juni 2010. Det är i den vackraste tiden m a o. Ni ser halva min bakstuga och där bakom hustaken till höger går länsväg 305.

OS pågår. Är jag intresserad. Måttligt. Kan notera att SVT idkar censur. Ska visa Stefans Jarls film Godheten efter valet i höst. Märkligt! Filmen är inte ens pro någo politiskt part. Dock är den kritiskt mot vårt finanssystem. Så vilket parti i Sveriges riksdag skulle missgynnas av att svenska folket skulle få se den innan valet kan man undra. Vet flera som skrivit till Eva Hamilton och påpekat det. Men ledningen för SVT gömmer sig bakom ett beslut att TV inte får vara partiska.

OS ja! De som inte har Viasat kan köpa till ett kort för tre månader eller längre för att kunna se OS. Internationella Olympiska Kommittén (IOK) bestämmer vad tv-tittarna ska få se från OS. Enligt en krönikor i Svd: ”Det innebär risk för censur av för IOK besvärande händelser under veckorna i Sotji och till nästa OS bör den maktfullkomliga organisationen fråntas tv-produktionen.” SVT censurerar och blir i sin tur utsatt för censur med andra ord. Dock hör jag på sportkillarna som refererar att åkarna är mycket nöjda med anläggningarna i Sotji. Kul för Putin!

Hur ska vi se på det här med Jens Spendrup som inte tycker att det finns kompetenta kvinnor att fylla styrelserna med. Jens Spendrup svarade bland annat ja på frågan om bristen på kvinnor i företags styrelser beror på att det finns för få kompetenta kvinnor. Svenskt näringslivs ordförande slog även fast att kvinnor inte ska kvoteras in i bolagsstyrelser. ”Absolut inte. Vi lever i en global ekonomi där vi konkurrerar med företag i hela världen. Om vi har restriktioner då försämrar vi vår konkurrenskraft”, sade han i lördagsintervjun. Klart det finns kompetenta kvinnor. Det vimlar av dom. Men män väljer män. Kanske lika bra för då slipper könsspelet gå igång.

Peter Norman vill kvotera. Det vill jag med. Men bara till allmänna bolag. Inte till privata. Där måste dom som startat, satsat sina pengar och tagit riskerna få bestämma själva. Eller hur?

Foto: Helena Palena

intressant dn svd svd

——-

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till OS! Censur! Spendrup är ute och cyklar! Fri sikt åt alla håll!

 1. Antonia skriver:

  En vriden värld vi lever i fulla med gamla reliker som verkar överleva och för vidare sina 1000 åriga förstoppning.

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Tittar gärna ut genom alla dina fönster. Ser jag en liten by eller är det dina hus man ser här?

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Ser du björken och det gråa huset med vita fönsterlister. Där är rågången och där börjar grannens gård. Åkern däremellan är vår. Den är harvad och sådd men det har ännu inte börjat spira så mycket att det syns.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Fören okunnig…varför har man en bakstuga? Brukar du verkligen baka där eller är det inte enklare i köket.
  Är det nåt som är kvar från tider där det bodde stor familj med tjänstefolk?

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ja, där brukar jag baka i en stor vedeldad ugn. Såna hade man på gårdarna
  förr innan affärerna kom till. Förr gjorde man allting själv. Jag bakar tunnbröd, hällbröd, glödhoppor bland annat. Är faktiskt bakexpert. I Dalarna och Hälsingland lever traditionen kvar mest. Här finns det bakstugor lite varstans. Men det är ändå en raritet. I mellan-Sverige och i Skåne bakade man mer mjukt bröd i ugnarna och knäckebröd på råg. Hällbrödet här är som knäckebröd. Bor mitt i Sverige och här växte kornet. Det enda som växte i Norrland förr. Så när rågen kom hit blev det ett bröd som påminner om knäckebröd som heter hällbröd – alltså med både råg och korn. Knäckebröd består av traditionen annars bara av rågmjöl. Riktigt traditionellt tunnbröd – mjukt eller hårt – ska bestå av mest korn.

  Gilla

 6. Antonia skriver:

  Det låter riktigt gott. Men vad är glödhoppor för nåt?

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Ska snart berätta vad glödhoppor är.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.