Vin & Sprit ända fram till dörren! Billigare & Sånt som inte finns på Systemet!

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Ja, jag dricker vin! Tycker det är gott. Rött vin helst! Ska jag dricka vitt ska det vara halvtorrt. Spetsar då på med lite fruktsoda och bär. Gillar sött. Röda vinerna ska vara fylliga och mjuka. En kombination som inte går ihop. Gillar således mer franska viner eftersom dom spanska är mer fräna. Min favoritdruva är Cabernet Sauvignon. Hörde en vinkännare säga att den druvan är banal. Men det drar han nog till med för att den funnits så länge. Löjligt! Hur kan en druva vara banal! Cabernetvin för 21 kronor litern (finns ej i Sverige – se nedan).

Cabernet Sauvignon är en vindruva av arten Vitis vinifera. Det är den mest spridda blå druvan för vinframställning. Druvan är exempelvis vanlig i vin från Frankrike – framförallt Bordeaux – Sydamerika, Australien, Sydafrika och Kalifornien. Det är en liten druva med tjockt skal och med en speciell karakteristisk arom av svarta vinbär, paprika och cederträ. I Bordeaux blandas den nästan alltid med andra druvsorter såsom merlot, cabernet franc, petit verdot och malbec. På 1700-talet gick druvan under namnet petite vidure i Bordeaux. Det är också i Bordeaux druvan har sitt ursprung. Modern dna-analys visar att druvan i själva verket är en korsning av två andra Bordeauxdruvor, nämligen cabernet franc och sauvignon blanc.

Har man inget för sig kan man sitta på nätet och studera sprit och vin på Vinvaruhuset.se. Har sina fördelar om man bor långt från Systemet. Det kommer ända fram till dörren och det är roligt att köpa sånt som inte finns i Sverige. Jag tillhör dom som vill ha samma fördelar som resten av EU-medborgarna – alltså få köpa vin och sprit på Ica och Konsum. Och tillåta gårdsförsäljning även i Sverige. Så det blir som på kontinenten. Idag får dom som producerar vin och sprit bara sälja genom Systembolaget. Orättvist tycker jag med tanke på att vi betalar 35 miljarder till EU men fortfarande lever kvar i Förbuds-Sverige. Det är bekvämt att handla på nätet. Dessutom blir det billigare! Vad sägs om vin för 21 kronor litern – och med min favoritdruva dessutom.

Gran San Tiago Special Blend Red framställs av den lilla druvan Cabernet Sauvignon. Detta medelfylliga chilenska vin med bärig smak har inslag av viol, svarta vinbär och en aning lakrits. Vinet bör serveras rumstempererat och passar utmärkt till pasta, kyckling och fläskkött. Tre boxar för 189 kr = 21 kr litern.

Gran San Tiago Special Blend Red framställs av den lilla druvan Cabernet Sauvignon. Detta medelfylliga chilenska vin med bärig smak har inslag av viol, svarta vinbär och en aning lakrits. Vinet bör serveras rumstempererat och passar utmärkt till pasta, kyckling och fläskkött.
Tre boxar för 189 kr = 21 kr litern.

intressant svd svd dn dn dn Vinvaruhuset.se

…….

Detta inlägg publicerades i Mat & Dryck och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Vin & Sprit ända fram till dörren! Billigare & Sånt som inte finns på Systemet!

 1. Antonia skriver:

  Jag får bara ångest av alkohol, så jag låter bli det. Coca cola tycker jag helt okej. Jag blir glad av den också. 🙂

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Men lite vin är nog faktiskt bättre för kroppen om man ska hårddra det hela! 😛

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Det är kanske det, men ångest och den djupaste avgrund är inte det. Vilket jag får redan efter ett glas.
  Sen gillar jag inte smaken heller. Det kan vara så att jag har fel på mina smaklökar.

  Gilla

 4. Jag tar också Coca Colan…har alltid gjort det.

  Gilla

 5. Matilda skriver:

  Jag tycker om rott, fylligt vin. Har turen att bo i England, inget systembolag har. Alkohol saljs i de flesta butiker och kiosker, men man ser inte mer fylla har an i Sverige, och da bor jag anda i pub och klubb-tata London. Och i en del vinbutiker kan man fa flaskan oppnad at sig, bra for mig som har svaga nypor. Tycker om god ol med, finns det ocksa en del av har. Den godaste olen var en tjeckisk ol jag drack po en pub. Har inte sett den i butik tyvarr.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Matilda: Att vi har Systembolaget kvar beror på att det är några som tjänar multum på det. Man gömmer sig bakom svensken och fyllan. Nä, det håller inte!
  Gott öl ja! Det tycker jag inte man kan göra i Sverige. Det smakar bara Sorbitol. Jag vill ha ett mörkt, starkt och sött öl. Det finns i Tjeckien och Polen t ex. Så man får väl ta sig en liten ”supresa” till Prag vad det lider. 😛

  Gilla

 7. anders skriver:

  Systembolaget gynnar också de stora aktörerna på bekostnad av de små. Lokalt producerade varor så som mjöd tas inte in i butiken på hyllan, utan måste beställas. Detta eftersom inköp görs centralt, och små aktörer inte kan göra sig gällande där.

  Beställningsvarorna är i sortimentet så dåligt beskrivna att man inte kan bedöma karaktär eller ens smak på ett generellt plan vid beställning. Man måste känna till produkten och veta exakt vilken vara man vill ha annars funkar det inte.

  Med andra ord vill man inte sälja dessa varor, eftersom de flesta andra varor har en utförlig beskrivning i smak, torrhet, sötma, karaktär, passar till osv…
  Det är med andra ord centralt planerad konsumtion. Lokala varor får inte ens ställas på hyllan på lokalt initiativ. Inte ens om det finns en liten producent i grannhuset. Jag förhörde mig med den lokala chefen för systembolaget, och sådana är reglerna……

  Det behövs gårdsbutiker.

  Gilla

 8. Pingback: Drick Cabernet Sauvignon från Chile och lev längre! Snabb leverans på nätet! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.