Cred Swedish Zlatan för att du inte skjuter kronhjorten och värnar din familj!

Zlatan Ibrahimović, född 3 oktober 1981 i Malmö. är en svensk fotbollsspelare.

Zlatan Ibrahimović, född 3 oktober 1981 i Malmö, är en svensk fotbollsspelare. Här med sin familj.

Alla pratar om Zlatan och Volvo. Och det var ju det som var meningen. Läste en stor intervju i DI och tänkte att det skulle bli ett spektakel med tanke på den nya nationalsången. Men grejen är bra. Filmen har setts över en miljon på youtube på två dagar. Mitt förhållande till Zlatan har varit så där. En högerfotad och gudabenådad fotbollsspelare! Suverän! Kan inte ha varit så lätt att födas i Sverige och ha föräldrar som kommer från Serbien och Kroatien. Vad blir man då? Inte svensk över en natt fast man är född här. Tror Zlatan haft problem med identifikationen. Därför har han inte sjungit nationalsången. Det har jag noterat.  Så när han nu sjunger den på rappvis så kliver han i rollen som svensk. Men å andra sidan – vad gör man inte för 12 miljoner kronor.

Zlatan är en riktig familjefar. Tar hand om sin fru Helena (född 1970) och sina två söner: Maximilian (född 2006) and Vincent (född 2008). I den snöiga naturen bor han i en liten stuga vid vatten. Och han har  en bil – en riktig bil – en Volvo. Made in Sweden borgar för kvalitet. Inget kina- eller japankrafs. Tycker det är hedervärt att kunna göra en ny reklamfilm över en bilmodell som är sju år gammal. Det är som att steka havregrynsgröt dagen efter. Skitbra gjort! Spelar ingen roll att kineserna har tagit över. Volvo är och förblir lika svenskt som Absolut Vodka. Det kan inga brandmakers i världen ändra på. När jag bodde i Amerika för många herrans år sedan så lät radioreklamen så här: ” Volvo – on the rough roads of Sweden”. Precis som vägarna i Sverige vore gjorda för häst och kärra! Zlatan kopplar av med jakt. Han älskar att djuren inte känner igen honom. De vet inte vem han är. I filmen jagar han också. Kred för att han inte skjuter kronhjorten som han har på kornet i slutet av filmen (som bara är två minuter lång).

Svd Svd Dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Cred Swedish Zlatan för att du inte skjuter kronhjorten och värnar din familj!

 1. Hincha skriver:

  Bra Helena. Zlatan har gått sin egen väg, med bravur, Att allt för många ”svenkvänliga” nationalister har honom som hatsymbol är bara för patetiskt, Han har gjort något beundransvärt och han har gjort det trots sin ytterst svåra uppväxtmiljö (farsan söp). Till skillnad från bidragsberoende och handlingsförlamade ”nationalister” är han självförsörjande. Glöm inte att hans mor jobbade som städerska långt efter han blev proffs. Jag vistas själv nästan varje år i Sydamerika där jag har min familj och där jag bodde och arbetade i 11 år . Zlatan är stor i hela Sydamerika där han sannerligen är förknippad med Sverige och snart det enda vi kan vara stolta över. När jag var därnere nu senast beklagade sig alla (TV-kommentatorer, kompisar etc) att Sverige inte gick vidare då de, med rätta, tyckte att en av världens bäste spelare inte får vara med,

  Gilla

 2. Bengt Eriksson skriver:

  Zlatan är väl det starkaste varumärke som finns i Sverige idag. Varumärkets kvalité stavas förtroende. En kärnfamilj och inga skandaler så långt ögat når. En förtroendenivå en svensk politiker aldrig kommer att komma ens i närheten av. Zlatan som varumärke kan sälja precis vad som helst. Den här gången blev det Volvo.

  Gilla

 3. Hincha skriver:

  jamen precis

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Hincha: Faktum är att Zlatan hyllar Sverige. Det är något rekorderligt över Zlatan. Han ligger inte samhället till last och är en tillgång för Sverige. Absolut! All heder åt killen!

  Bengt: Det kan inte bli bättre! Zlatan är cool! Ja, vem har man förtroende för? Inte många. Faktiskt ingen politiker. Jag kan inte nämna någon. Sorgllgt men sant. Jo, Ann-Marie Pålsson men hon hoppade ju av och skrev Knapptryckarkompaniet. 🙂

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Visst är han duktig.
  Han älskar djuren för att de inte känner igen honom.
  Men den dagen någon inte känner igen honom kommer han att känna ångest.

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Så är det. När lamporna slocknar – allt ljus på mig is gone – då kommer ångesten. Det är många som vittnar om. Vi har behov av bekräftelse hela tiden. Vissa mer än andra.

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Jag såg filmen nu, den är skapad nog lite för debattens skull också. Bästa reklamen är just att alla pratar om den.
  Sen kronhjorten.Nej han sköt inte den, i alla fall inte på den sekvensen. Men hur var det efteråt? Varför är man jägare annars? Bara för att gå runt i skogen? Då kan man lika gärna gå runt med en kamera. Jag tro han sköt den.

  Gilla

 8. FilthyRasclaat skriver:

  Skulle bara vilja säga detta, tycker han läser nationalsången som poesi, och inte som rap.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Filthy: Kanske det. Gillar inte rap. Så poesi får det bli! 😛

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Antonia: Nej, han sköt inte kronhjorten. Det finns nämligen inga såna djur i Lappland! När han kopplar av med jakt på riktigt då skjuter han så klart.

  Gilla

 11. Antonia skriver:

  Sååå lite jag vet. 🙂

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är väl bra! Då kan man ju lära sig! Det är en film och alla snackar om den. Grejen gick hem! Volvo är en bra bil! Zlatan en duktig kille! Bra mix! 🙂

  Gilla

 13. anders skriver:

  Volvo är kinesiskt, bara så att den saken är klar. Att spela på gamla värden är ett klassiskt grepp.

  Gilla

 14. eeva nykänen skriver:

  För att säga som Zlatan att jag vill bo och dö i Sverige är inte samma sak som att göra det, speciellt när han fick 12 miljoner kronor för det. Men han är ärlig. Han vill. Alla vet att allt man vill inte går i uppfyllelse.
  Som jämförelse måste jag som nybliven pensionär fortsätta att leva precis 100 år här i Sverige innan jag dör för att komma i den samma nätta summan. Det vill jag verkligen!
  Volvo säljer inte mer så bra i USA så .kinesiska Geely måste hitta nya kundkretsar. Lämmeltåget till Volvo-butikerna i Göteborg har redan börjat. Nysvenskarna vill se hur bilen ser ut. Slår vad att inte ens Zlatan visste det innan han gjorde reklamfilmen. Han kommer aldrig heller att köpa en.
  Men vilken uppståndelse om en REKLAMFILM om en gammal bil!
  Själv är jag tant och kör en Saab 9-5. Har slirat lite i snömodden idag, jätteroligt! Synd att bilen inte mer tilverkas.
  Förresten, lite om reklamfilmen. Trodde att det var någon afroamerikansk tungviktsboxare som poserade,i början innan Zlatan skulle ta scenen..

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  eeva: Vi lever på sätt och vis också i en ny värld. Inget är som det var. Därför kan man lika gärna rösta på Vänstern fast man varit mer borgerlig. Själv kör jag Volvo – snäppet värre än bilmodellen i reklamfilmen. Tror Zlatan gillar Sverige. Tror han gillar att landa i samma nation som sina barn och sin fru. Zlatan kan köra vad fan han vill så mycket pengar som han har. Killen är duktig punkt slut!

  Gilla

 16. gamla gumman skriver:

  Hej Helena Palena!
  Har följt din blogg redan länge men visste inte att Zlatan var din ömma.tå.
  Du besvarade inte en enda av mina hypoteser utan din tro är sanning. Det skulle Zlatan verkligen uppskatta. Tror du? Eller att han skiter fullkomligt i det.

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Gamla gumman: Vet inte hur du kan läsa ut att Zlatan är min ömma tå. Det är lätt att missförstå när man skriver till varandra på nätet? Ursäkta men vilka hypoteser la du fram som jag missade?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.