Fötter och rötter! Din fot berättar varifrån du kommer!

Vilken fot har du? Jag har den romerska foten – medelhavsfoten (piedo mediterraneo). Den snyggaste av alla fötter. Dock med lite dragning åt det grekiska eftersom tån efter stortån är ytterst lite längre än stortån. Dock inte lika mycket som på bilden.

Fötter

intressant svd dn

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Fötter och rötter! Din fot berättar varifrån du kommer!

 1. Skoj har aldrig tänkt på det, men nu tittade jag och min andra tå bredvid stortån är absolut den längsta. Grekisk fot då. Tio procent lär ha detta. Känner mig riktigt utvald, men vet inte hur stolt man ska vara? 😉

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena. Du ska vara stolt. Fina fötter! Inte alla som har en medelhavsfot med andra ord. Känner många som skäms för sina fötter. Det gör inte jag. 😛

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Och jag har en sån där sluttande. Inte lika starkt som på bilden. Egyptisk med andra ord. Och jag som kände mig hel europé med blond hår och blåa ögon.
  Men jag har aldrig skäms för dem för att de är väldigt nätta och ingen knölar någonstans. 🙂

  Gilla

 4. Stig Palm skriver:

  Nationalsocialisterna i Tyskland på 1930-talet som gått på kurs hos Sossarna i Sverige ägnade sig att att mäta huvudet (skallmätning) och glömde tydligen fötternas betydelse?
  Detta är intressant att Rasbiologiska Institutet i Sverige missade detta? Kanske något att ta upp igen då Institutet lär finnas kvar med med nytt namn? Vi har nu gott om folk i riket att mäta på att utlandsresor ej är behövliga?

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Antonia: Jag har vackra fötter och bröst faktiskt. Men det springer man ju inte omkring och visar! Egypten! Men folk där är inte så svarta. En del ser ju ut som vi. Nä, hur kul kan det vara på en skala med en massa knölar! För att inte säga liktornar?

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Stig: Intressant! Tänk att dom glömde det viktigaste! Fötterna! Utan fötter kan man inte vara jordad! Alla kriterier finns i dessa dagar! Sant! Bara börja kolla på fötterna!

  Gilla

 7. Linda F skriver:

  Intressant att veta om fötter o rötter, Roman germansk fotlikhet har jag, fast mor är finsk o far är svensk-vallon.

  Gilla

 8. Maja Dacke skriver:

  Lite sent ute i tråden men …
  Mina fötter är klart egyptiska trots att jag – så långt tillbaka som vi har kunnat kolla – är heleuropé. Och trots att jag aldrig satt min fot i Egypten!!!
  Dessutom är min blodgrupp grottfolkets … som påstås må bra av att äta kött, men jag har aldrig mått så bra som när jag slutade äta kött från fyr- och tvåfotingar! Det blev kanske något fel när mitt blod testades. Tur att jag inte behövt överföring …

  Kolla lite kring blodgrupper, Helena! Eller har du redan skrivit om det – som jag missat?

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Maja: Då har vi samma blodgrupp. Vi är jägare. Jag har inte skrivit om det på bloggen men höll på det för några år sedan. Jag ska inte äta gris. Det gör jag inte så ofta heller. Äter allt dock och mår bra. Vårt blod går till alla människor. Men om vi själva behöver måste vi ha från vår egen grupp. Men så är vår blodgrupp den äldsta också. Tror jag avstår från blodtransfusion. De kollar för dåligt vad blodet innehåller. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.