Vetemjöl + socker + margarin = Döden i grytan!

Ralf Sundberg. Kirurg.

Ralf  Sundberg. Kirurg.

Inflammationsdrivande mat kopplas till depression.

Forskare vid Harvard school of public health har för första gången i en stor försöksstudie lyckats visa att den västerländska matens inflammatoriska verkan också tycks ha ett samband med vår allt sämre psykiska hälsa. De kvinnor som konsumerade mycket sockrade drycker, vitt mjöl, rött kött och margarin löpte 29 till 41 procent större risk att drabbas av depression än de som åt mat som var mindre inflammationsdrivande. Mitt inlägg om margarinet blev en långkörare och har sen 14 november fått över  400 000 besök. Diskussionen om rätt fett är en trigger.

Många försvarar margarinet men faktum är att kroppen känner inte igen det konstgjorda fettet. Vi har alltid ätit mättat fett. Det konstgjorda cirka hundra år bara. Inflammation är en viktig del av kroppens immunförsvar mot virus, bakterier och skadliga partiklar. Utan den skulle enkla skador kunna bli dödliga. Vårt immunförsvar är sedan miljoner år trimmat för att våra förfäder skulle överleva i en värld där få blev äldre än 20 år. Men för mycket av det goda blir också en hälsorisk. Idag då vi blir betydligt äldre och utsätts för andra sorters faror blir vårt effektiva immunförsvar självt ett hot. Ett ständigt överstimulerat immunförsvar orsakar till slut en kronisk låggradig inflammation som skadar blodkärlen. Mat framhålls som en viktig orsak men det finns andra, som rökning, en stillasittande livsstil, dålig tandhygien, och olika gifter och partiklar i miljön.

Vin i måttliga mängder, kaffe, olivolja och gröna blad tycks däremot skydda mot inflammation. Forskarna betonar att inget enskilt livsmedel ensamt kan orsaka depression, utan det handlar om dieten som en helhet.

Skrev dom här kommentarerna på Ralf Sundbergs facebooksida 3 januari under hans inlägg om statiner som man tror är bra mot hjärtinfarkt (som enligt rådande normen orsakas av mättat fett):
”Förespråkare för kolesterolsänkande medicinering som exempelvis Socialstyrelsens expertgrupp och nyligen i Läkartidningen professor Peter M Nilsson saknar underlag för sina rekommendationer. Varför de går läkemedelsindustrins ärenden är lätt att förstå när man tittar på vilka de är konsulter åt.”
British Heart Foundation’s medical director supports use of statins with data that doesn’t support the use of statins

Ralf Sundberg är docent i transplantationskirurgi och associate professor of transplant surgery vid Karolinska Institutet. Han har skrivit en bok om forskningsfusket – Forskningsfusket! Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin – och är en förespråkare för mättat fett. Ralf Sundbergs blogg. Mina kommentarer under inlägget på Facebook:

”Varför får man hjärtinfarkt? Inte av mättat fett i alla fall. Vill man bli sjuk ska man äta plast – margariner o s v. Det plus vitt vetemjöl och socker plus lite transfetter gör susen. Varför får man inflammationer? Alla sjukdomar så gott som kommer från förstoppning. Sköter man inte tarmen valsar det runt gifter i kroppen. Att inte fler är sjuka är konstigt med tanke på att folk är så stressade så dom hinner inte på på toa när kroppen signalerar. Många går med andra ord omkring med en gifttunna där bak.”

”Man ska äta sånt som tar bort inflammationerna (ingång till cancer) i kroppen. Vill man inte äta syntetisk saker kan man alltid äta gurkmeja och älgört t ex. Naturen kan!”

Uppdatering: Såg just på Aktuellt. Intervju med Rössner och Ingvar. Nike Nylander intervjuade. Ingen nämnde ens margarin bland maten som radas upp i Harvardstudien. Herregud! Ändå är förmodligen det konstgjorda fettet den största orsaken till att folk blir sjuka.

Gurkmeja stoppar inflammationen! Bra mot cancer

dn svd svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Vetemjöl + socker + margarin = Döden i grytan!

 1. Nä inte är det maten inte. Vet själv eftersom jag blev deprimerad i början av 2000-talet. Det var samhället som förändrades genom beslut av Göran Persson och co, som tog knäcken. Inget var sig längre likt och jag som hade varit så duktig hela livet. Min läkare sade att jag hade hållit ut längre än de flesta, vilket i backspegeln var dumt. Annars hade de inte kunnat sänka mig så mycket. Livslångt förbannad tänker jag vara över detta! Vrede är andra sidan av depression. Trist när man inte kan lita på systemen vi har betalat till hela arbetslivet. Nä ta ifrån dom där 40-talisterna allt. Köttberget, som finansminister Pär Nuder kallade oss. Vi har fått fattigpensioner som straff. God fortsättning på det underbara året 2014!
  http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2014/01/mat-gor-kvinnor-sjuka.html

  Gilla

 2. Anneli skriver:

  Håller med dig i det du skriver om maten Helena!! Men det är inte riktigt så enkelt tror jag. Hur vi tänker och förhåller oss till allt omkring oss har så mycket större påverkan än vad de flesta verkar tro. Är vi positiva och glada tenderar vi att klara av stress och andra sjukdomsalstrande faktorer bättre än om vi är arga, ledsna, pessimistiska o s v. Sen är det förstås aldrig bra att äta socker, mjölmat, margarin och annan onaturlig, processad mat.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Ann Helena och Anneli: Nä, självklart är det inte bara maten. Tankarna och hur man förhåller sig till sakernas tillstånd spelar också in. Det är nog inte bara du som är förbannad över det som hände på 90-talet Ann Helena. Sätt dig och titta på bovarna bakom verket. Googla på Novemberrevolutionen. Det var dock inte en revolution. Det var en kupp! Där kan du få utlopp för din vrede. Det absolut viktigaste är dock en sund inre miljö med en rätt sammansatt tarmflora. Dessutom ska man vara förbannad och driva galla. Det gillar systemet. Det är viktigt för matspjälkningen. Det absolut viktigaste! 😛

  Gilla

 4. Rune skriver:

  Jag blir alltid deprimerad när jag inte får mat. Och får jag sedan en öl till maten så blir jag riktigt glad.
  Go mad å möe mad å mad i rättan tid som skåningen säger.
  Eller som Thorsten Ehrenmark sa: All glädje utan rotmos är konstlad glädje.

  Gilla

 5. Sofia skriver:

  KAFFE innehåller höga halter av acrylamid = SKADLIGT!

  Gilla

 6. Sofia skriver:

  Motargument ”kaffe skyddar mot inflammation”.
  Kaffe är cancerogent bl.a. för acrylamiden.

  Gilla

 7. Sofia skriver:

  Jag läste även AH Rudbergs artikel; hon skrev att hon botade sin depression med hjälp av Johannesört. Mycket intressant!
  Ämne för en artikel, HelenaPalena?

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Sofia: Jag vet! Har läst hennes bok där hon beskriver hela förloppet över vad som hände på 90-talet. Så lika bra att hon skriver om johannesörent eftersom hon kan dess verkan. Jag kryddar mest brännvin med den blomman. Dock har jag hela skåpen fulla med örter och tinkturer eftersom jag bl a är kunnig på örternas magiska verkan. 😛

  Gilla

 9. anders skriver:

  Sheridans visdomar:

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Såg just på Aktuellt. Intervju med Rössner och Ingvar. Nike Nylander intervjuade. Ingen nämnde ens margarin bland maten som radas upp i Harvardstudien. Herregud! Ändå är kanske fettet den största orsaken till att folk blir sjuka.

  Gilla

 11. Blodsven skriver:

  Kryddat brännvin är inget jag rekommenderar i allmänhet. Sura uppstötningar är inget ovanligt för den oinvigde. Rumstempererad irländsk whiskey typ Wild Geese, Readbreast eller Millars vågar jag påstå funkar utmärkt. Har t.om.övertygat folk som påstått sig tycka illa om whiskey…

  Gilla

 12. Antonia skriver:

  Allt är förgiftat. Det finns inget äkta vara idag.

  Gilla

 13. Maja Dacke skriver:

  Whisky och johannesört … jojo … gör gott i små doser. Det fanns förr på hälsokosten tabletter med johannesört som var alldeles utmärkta – tror att ‘industrin’ lyckats plocka bort dem som med så mycket annat. De var i alla fall bra att tända av knarkare med – till och med detta!

  På 90-talet lärde jag mig att smörgåsmargariner, som blev så populära istf smör, innehåller ett ämne – minns ej formeln – som ligger väldigt nära östrogenet. Därför skulle inte män i synnerhet bre sådant på mackorna. Men denna upplysning spreds ju inte – naturligtvis – så idag är det inte underligt att många klagar på icke handlingskraftiga svenska män. Detta beror alltså inte på att kvinnor dragit på sig byxor och allt vad det medför utan på Flora, Lätta, Milda och allt vad de syntetiska produkterna heter.

  Men som redan sagts i tråden: många giftbäckar små gör en helförgiftad å. Och jag håller med om att det är bättre att låta ilskan gå utåt än att samla den inom sig. En boxboll i varje hem skulle rekommenderas i brist på slagkraftigt bord att slå näven i. Och släng ut teven!

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Blodsven: Ska man testa whiskey mot sura uppstötningar? Man ska inte ha sura uppstötningar. Maten ska ner. Den ska inte upp!

  Antonia: Man ska äta oprocessad mat. Man får göra själv så mycket och nära man kan. Enda man kan lita på.

  Maja: Tror dom plockar bort allt som är bra för människan. Sorgligt nog. Det är för mycket östrogen i naturen. Allt blir feminiserat. Fiskar och pojkar föds med förtvinade könsorgan. Puberteten kryper neråt. Sorgligt. Ja Maja! Man ska driva galla. Det lever man länge på. Plus att matspjälkningen blir bättre. Suveränt! 😛

  Gilla

 15. Lena Haga skriver:

  man blir Rädd av livsmedel, vad ska man äta och inte, Vetemjöl, Socker, och fusk margarin är tabu.
  Och processad mat är sämre för kroppen. Det som är intressant är att det Ploppar upp så mycket nu ang vad som finns i maten, hur den till lagas. Personligen känner jag en enorm press när jag är på affären och ska handla… att bryta ett mönster, vanor- det är svårt, även när man vet vad som är bättre för knopp och kropp. Att gå med förstoppad tarm, är det samma som kroppen blir förgiftad.
  Och vad gör man med en SJÖ som är försurad, -jo man kalkar den. Vad gör man med en försurad kropp, oftast har man för lite mineraler i kroppen, att fylla på med MINERALER gör UNDERVERK

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Lena Haga: Nä, det är inte lätt. Man måste vara smart och tänka vad man åt innan Ica och Konsum fanns. Alltså i naturen. Tror på att driva galla = Äta maskrosblad t ex. Det ger bra ämnesomsättning och kan ta död på vilket skit som helst snudd på. Åt just papaya på Teneriffa. Gud så bra för magen. Smörjer tarmarna och åt även kärnorna som dödar parasiter. Ett tips bara! Naturen kan! Inte bolagen som bara vill tjäna pengar på det som kladdas ihop. -:P

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Lena Haga: Glömde! Mineraler finns det fullt av i brännässlorna. Plocka nu och gör infusion och drick. 🙂

  Gilla

 18. Bergfalken skriver:

  Deppig blir man av det vi utsätts för som påverkar oss negativt. Skillsmässa,sorg ,besvikelser , ilska mm mm. Sen har det i det avseende ingen betydelse vad du äter. Har botat människor med svåra hudutslag så illa att de inte har velat visat sig ute. Orsaken var inte maten. Hon var född med klumpfot och hade blivit mobbad som barn . Hennes ilska över mobbarna stängdes inne vilket orsakade besvären. Medlet som jag gav heter STPAHISAGRA . Ett homeopatiskt medel som är
  givet vid supressed emotions. Alltså ……undertryckta känslor skadar en individ mycket. Hon blev botad utan några som helst kostråd. Ett annat fall …….kvinna ringer och berättar att hon nästan blivit våldtagen av en invandrare . Lider av dödsångest. Puls över 200 slag högröd i ansiktet
  tror hela tiden att hon ska dö. Vad gör man i normala fall ? Till läkare och få starka piller mot ångest vilket kommer att förvärra hennes problem och dessutom tillkommer lång sjukskrivning och samtalsterapi mm mm. Kostnad samhälle ?? Jag gav ACONITUM. Perfekt vid dödsångest.
  Resultatet ? SMS efter 4 timmar ” jag fattar inte….dödsångesten är borta och livet har kommit tillbaka ” Kostnad samhället ?? Inga kostråd gavs. Inga rekomendationer om vitaminer eller mineraler heller för den delen. Den klassiska homeopatin är outstanding när det gäller sjukdom och hälsa eftersom vi följer naturlagarna för detta. Tyvärr är det alldeles för få som lärt sig denna läkekonst. Gunnar Jansson i Norrköping anser jag vara den främsta i sverige….tom europa ?
  Han har tyvärr slutat med utbildningarna pga svagt intresse ?? Har själv gått hos honom och det må jag säga var det mest fantastiska jag sett vad gäller läke konst.
  Mvh
  Bergfalken

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  Bergfalken: Tack för intressanta grejor ur ditt liv. Viktigt med homeopati. Tror det kommer få ett uppsving i Sverige nu. I Tyskland jobbar skolmedicinen ihop med alternativet. Mycket bra. Så ska vi också ha det. Tankens kraft är enorm. Den kan flytta berg. Hur man talar med sig själv är viktigt. Aconitum – Stormhatt. Har ett sånt bestånd i rabatten. Giftig i stora mängder. Den är jag rädd om. Synd att Gunnar Jansson slutat. Han behövs.

  Man spär ut en droppe urtinktur med nio droppar vatten och sen i det oändliga nästan. Fick en aha-upplevelse när jag lärde mig att vattnet har kvar minnet av växten hur länge (utspätt) som helst. Alltså behövs det nästan ingenting för att påverka en människa. Vi kommer ju alla från samma urhav. En holistisk tanke som man bara kan ta in om man har förmågan. 😛

  Gilla

 20. Bergfalken skriver:

  Tack för din kommentar !
  Gunnar har slutat med undervisning men har fortfarande mottagning mån och tisdagar.
  Vet inte om du bor i sverige ? Kom på seminariet i Norrköping i slutet av april. En föreläsare från Grekland (lärjunge till Whitoulkas ) kommer att undervisa. Jag lovar dig en överraskning som du sent ska glömma.Detta är en terapi som är okänd för de flesta .
  http://www.nakh.se finns mer info.

  Gilla

 21. Bergfalken skriver:

  http://www.nakh.net ska de va…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.