Wiseman vs Aschberg! Stridspittar är vi allihopa!

blogg__f_rsvaret_1116406c

Är vi inte alla stridspiloter där vi sitter framför våra tangentbord – anonyma eller ej. Det kan inte vara roligt att vara anonym bloggare och bli avslöjad. Wisemans Wisdoms är en försvarsbloggare som nu blivit framdragen av nätverket Ofog som är ett antimilitaristiskt nätverk. De ringde upp honom och sa att dom tänkte outa honom. Och han sa att han inte hade något att dölja. Han heter Carl och är stridsflygare och major vid F21 i Luleå. Wiseman – ett smeknamn –  tycker att anonymiteten på nätet stärker demokratin – det skriver han själv i Dagens Industri på debattsidan igår. Wiseman har bloggat sen 2006 och haft fyra miljoner besökare. Han är major och stridsflygare och bloggar förmodligen i positiva ordalag om försvaret. Men han har nog anledning se över sina inlägg ifall det kanske finns något där som inte är så rumsrent nu när det är ljust. Wiseman skriver om det i sitt sista inlägg:

”Efter samtalet med Ofog började jag orientera diverse chefer i Försvarsmakten om vad som förestod. Båda sådana som visste och sådana som inte visste, men skulle behöva veta. En sak var gemensam och det var att de uttryckte sitt fulla stöd för mig och också uppskattning för bloggen.”

Gick faktiskt in på Wisemans blogg för första gången för några dagar sedan. Såg puffen för ett inlägg på Riktiga Nyheter. Då skrev han om Ryssland. En som bloggar om försvaret verkar inte vara så hett nyhetsstoff. DN skriver inte. Men det gör SvD. Men det kommer väl.

Robert Aschberg ska jaga anonyma i vår. Jag tänker inte titta. Men får säkert ta del av ”skandalerna” ändå genom löpsedlar och puffar från Expressen. Usch! Aschberg tycker nog inte att anonymiteten stärker demokratin. Det tycker jag. Det är en rättighet att få säga sin åsikt och få vara anonym. Aschberg ska söka upp nättrollen och konfronterar dom i situationer när dom inte kan gömma sig bakom skärm och tangentbord. Offren kommer i vissa fall också att få hjälp med att kräva skadestånd. Undrar om dom som avslöjas har någon instans att vända sig till och klaga. Undrar också om anonyma bloggare och kommentatorer tänker ett extra varv nu innan dom krigar på tangentknapparna.

Foto: Magnus Hjalmarsson Neideman och Fredrik Sandberg

svd  svd dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Wiseman vs Aschberg! Stridspittar är vi allihopa!

 1. alfred skriver:

  Ofog hart skapet en ikon. Det var nog inte vad tänkt sig.

  Ledare i meritokratisk anda saknas, men situationen lyfter fram dessa individer som med insikt och egenskaper kan leda sig själv och andra. I rätt riktning.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Alfred: Inget ont som inte har något gott med sig med andra ord! 😛

  Gilla

 3. Olof skriver:

  Obehagligt det där. Undvarar om researchgruppen låg bakom ”avslöjandet?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.