Klart det finns etniska svenskar! Flyktingsmugglarna kör ända fram till dörren

Sven-Olof Sällström

Sven-Olof Sällström

 

Så var det dags igen! Finns etniska svenskar frågar sig en skribent i SvD med anledning av att många som hängts ut i Expressen använde epitetet etniska svenskar. Jag har följt kulturdebatten under 30 år och börjar bli trött på den frågan. Tror inte man håller på och ifrågasätter det franska och det italienska i respektive länder. Men här ska det ältas! Nej, det bästa vore väl om svenskarna försvann. Böts ut helt enkelt. Det skulle förenkla hela tillställningen.

Så här skriver han: ”Om man tänker efter – vad skulle ”etnisk svensk” egentligen stå för? Ordet etnisk hör ihop med grekiska ethnos, som betyder ”folk”. Sammansättningar som bygger på samma förled är etnografi och etnologi.” Och fortsätter: ”Definitionen av etnisk i Svenska Akademiens ordlista lyder ”som gäller eller utmärker folkstam”. Men det är en ganska vag beskrivning. När vi använder ordet etnisk, syftar vi då på nationalitet, kultur, språk – eller kanske ”ras”?” Ja, vad skulle det stå för? Om man är född i Sverige, har sina rötter här och har svenska som modersmål då är man väl etnisk svensk. Hur svårt kan det vara?

Vi ger även bort vårt land och tar emot hur mycket flyktingar som helst. Det innebär att det blir en sån röra i landet att t o m manliga invandrare kommer att rösta på SD. Det kommer dom att göra av ren självbevarelsedrift. Ingen vill leva i ett land fullt med bråk och kriminalitet vilket blir kontentan. Ta emot människor som ska leva på bidrag och gå sysslolösa kan inte vara någon hit. Som sagt brottslig verksamhet blir i sammanhanget ett slags jobb. En ersättning för ett riktigt arbete. Vad gör man inte för att kunna försörja sig blir frågan.

Sverige har en slapp flyktingpolitik. Man väljer att tolka lagar och direktiv på ett vänligt sätt. Istället för att strama åt så folk drar sig för att ta sig hit. Inte blev det bättre sen Reinfeldt som gåva till Obama sa att alla syrier som kommer hit får permanent uppehållstillstånd. Märkligt! Men flyktingsmugglarna vädrar morgonluft och kör dom asylsökande ända fram till dörren på Migrationsverket i Malmö. Flyktingarna får betala 70 000 för resan. Sverigedemokraterna vill minska invandringens omfattning. Så här skriver Sven-Olof Sällström i en replik på Brännpunkt:

”Helena Riviére är dock helt felt ute när hon påstår att Sverigedemokraterna skulle behöva bryta mot internationella konventioner, exempelvis Dublinförordningen, eller urholka asylrätten för att driva igenom partiets politik. Dublinförordningen säger att en asylsökande ska få sin sak prövad i det första EU/EES-land denne kommer till. Intressant att notera är då att hela 70 procent av alla asylsökande till Sverige kommer hit landvägen, och alltså med geografisk nödvändighet passerat minst ett annat sådant land, och följaktligen torde få sin asylsak prövad där och inte i Sverige, om förordningens intentioner ska gälla. Av övriga 30 procent uppskattar Migrationsverket att många kommer från andra EU/EES-länder. Problemet är att Sverige mer eller mindre ensidigt valt att göra ett avsteg från Dublinförordningen och prövar ärenden i Sverige trots att de inte borde prövas här.

Det europeiska direktivet om rätt till familjeåterförening stipulerar vilka krav som kan ställas på anhöriginvandring. Dessa innefattar bland annat att anknytningspersonen åtar sig fullt försörjningsansvar för eventuella familjemedlemmar, kan uppvisa en bostad av rimlig storlek samt har en försäkring som täcker allt sådant som normalt täcks för svenska medborgare.

Även här har regeringen valt att tolka direktivet på det mest kravlösa sätt. En striktare tolkning av direktivet samt en återgång till Dublinförordningens intentioner skulle alltså effektivt minska såväl asyl- som anhöriginvandring. Dessa är två exempel där Sverige, genom att leva upp till internationella konventioner, kan minska invandringens omfattning.”

Frågan blir varför Sverige ska vara världens samvete? Och vem/vilka är det som har bestämt det?

Aktivarum: Bo Löfvendahl fånar sig i SvD

Vad vet du om invandringen – DNAnnonsen

intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Klart det finns etniska svenskar! Flyktingsmugglarna kör ända fram till dörren

 1. Nä det är Migrationsverket som har bestämt att vi ska låta alla invandrare komma hit. Och nu ville Skolverket bestämma att det inte fick vara skolavslutningar i kyrkan längre, men då satte åtminstone skolministern ned foten och ville lagstifta. Valfriheten ska finnas kvar för skolorna. Men byråkratin är inte borgerlig. Vi har haft en borgerlig regering i för få år.

  Och sätter inte regeringen ned foten så blir det som byråkraterna vill. Reinfeldt vågade inte det i flyktingfrågan. Men nu ska fler länder ta emot kvotflyktingar åtminstone, men det blir en droppe i havet mot behovet.

  Jag gillar inte sd, nazister eller afa och revolutionära fronten, för extrema för mig. Men begriper inte heller varför vi ska ta emot all världens flyktingar. Tror det beror av andra världskriget fortfarande. Ett dåligt samvete för vad våra förfäder gjorde. Kanske skulle vi leva mer i nuet?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Ann Helena: Så går det väl inte till! Migrationsverket måste väl följa dom lagar som regering och riksdag bestämmer? Jag har läst statskunskap och då fick man lära sig att ordningen är sån. Ett verk kan inte bestämma själv. Varför ska vi då ha en lagstiftande församling?
  En sak är säker: Det är dags att andra länder får vara med och dela på bördan. Sverige är ett litet land och om det här fortsätter kommer det att bli olidligt att leva och bo här för alla.

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Jag undrar också vad de har för agenda och vad har Obama lovat Reinfeldt för detta tjänst? Inget land i Europa tar emot så många Syrier som Sverige. Med uppehållstillstånd på köpet..
  Men när en sörjande änka vill komma hit till sin mans begravning som för övrigt dog i Somalia dit han åkte i svenskregi genom sin parti, då blev det ett rungande NEJ. Hon kanske vill stanna i Sverige och det går ju inte.
  Ibland undrar jag om inte Sveriges vapentillverkning som ligger i grunden till de generösa flyktingpolitiken.
  Precis som man gjorde med Syd-Afrika och ANC. Ge en hjälpande hand sen kan man komma och trycka upp det i facet på dem när man sen ville sälja Gripenplanet till dem. Syd-Afrika har fortfarande inte kunnat betala för det och betalar höga räntor som följd av affären. de har inte ens råd att använda planet, förutom nu under ceremonin för en kort stund för det är dyrt i drift också.
  Syrien ser ut att jämnas med marken snart. Då behöver Sverige den goodvill som kommer att behövas när landet ska byggas upp. Infrastruktur, boende, skolor, internet osv.
  Vad svenskarna vill i första hand är inte längre intressant för politikerna. Och det är sorgligt. För detta ointresse kommer slå tillbaka.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Klart det måste ligga en hund begraven någonstans. Den börjar snart stinka. Ett litet land kan inte ta emot hur många som helst. Det säger sig självt. Det finns ju inga jobb till ungdomarna. Inte ens det klarar dom av att skaka fram.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  England vill begränsa hur mycket de tar emot.

  Gilla

 6. Stig Palm skriver:

  Kan det hjälpa till att lös ‘problemet’ om vi byter till en halvkommunistisk regering i september 2014?
  Tror inte detta då de är lika som nuvarande. Sverige går förlorat. Synd om de yngre och okunniga att ärva detta elände för att sedan växa upp i ett nytt Syrien eller Libanon. Jag är glad som snart skall dö och fick växa upp i ett fritt land, ja så fritt en halvkommunistisk regim tillät? Trots detta var de mer realister än de naiva som kom efter och tänker då närmast på liberaler (vad detta nu är) Folkpartiet som följdes av Centerpartiet och sedermera också Miljöpartiet. Det senare bestående mest av okunniga yngre personer vilka tillhör den s k curlinggenerationen.

  Gilla

 7. Vilken klok man.. skriver:

  Enligt hans egen ”logik” så finns alltså svenskar när dessa flyttat utomlands, men vi finns däremot inte i vårt eget hemland. Likväl finns det då inga araber i arabvärlden tex, där vore dom ju en majoritet och man kan ju visst inte prata om sådana som etniska grupper. Här i Sverige däremot – här finns det minsann araber.

  Tänk vilken klok man, denne Bo Löfvendahl??
  Vilka j-vla clowner alltså..

  Gilla

 8. Helena,

  Neither can I over here in the Caribbean live in isolation from the global pull of capitalism than you over in Sweden can dislodged from international finance capital. It was international finance capital that built the Swedish arms industry. It is that same world that is coming back full circle to Sweden. Only this time with the people and not just the money.

  Gilla

 9. Pingback: Finns etniska svenskar? Bo Löfvendahl får hjärnsläpp i SvD | Aktivarum

 10. MetalHeadViking skriver:

  Mycket bra poäng som AHR tar upp! Detta är ett faktum. Samtliga myndigheter, Skolverket, Skatteverket, Migrationsverket, osv osv, (+ media) som alla domineras av marxister. Det är egentligen helt otroligt.

  Efter 7,5 år har de ändå lyckats bita sig fast vid sin maktposition. Samma sak gällde under fälldins tid. efter 6 år, så var det nästan som att sossarna aldrig lämnat makten. Och det var för att de kunde behålla byråkratierna, trots att de inte hade regeringsmakten.

  Det som de Borgerliga skulle ha gjort var att börja lägga ner en massa onödiga och dyra myndigheter som helt motverkar regeringen ideologiskt. Är det någon som på riktigt känner någon skillnad från tiden då Persson var Statsminister? Ärligt? Nej, absolut inte. Vi har fortfarande ett av världens högsta skatter. Vi är fortfarande en ”mjuk”-socialistisk Stat.

  Det största problemet är inte att de Borgerliga inte vågar sätta ner foten. Det största problemet är att de Borgerliga verkar inte tro på sin egen ideologi. Kristdemokraterna var de som med Ebba Busch varit närmast till att ta en ideologisk strid mot etablissemanget. Men även hon fick backa.

  Förklara pedagogiskt för väljarna hur dyra och onödiga alla myndigheter är. Så ser man hur mycket man skulle kunna spara på det, och hur mycket alla medborgare skulle tjäna på det. Ja, det kommer att bli ett jävla liv. Sossarna kommer att komma med de klassiska beskillningar om att man hatar, miljön, fattiga, minoritetsgrupper, kvinnor, bögar, sjuka, osv. Men den striden måste borgerligheten faktiskt våga ta. För att de kommer aldrig att erövra dessa myndigheter ideologiskt. Hela deras existensberättigande är att vara emot borgerligheten, ideologiskt. Därför måste de Borgerliga satsa på att sänka dessa myndigheter, istället för att försöka erövra dem.

  Gilla

 11. mirotanien skriver:

  Han som uttalade sig svenskfientligt i SvD (Bo Löfvendahl) är farligt nära att bryta mot internationella konventioner. Som FN-stadgans paragraf 15: varje individ har rätt till sin etnicitet. Löfvendahl förvägrar oss svenskar detta.

  Dessutom är han i gråzonen kring det folkmordskonventionen CPPCG, antagen 1948, lagstiftar mot. Är detta förberedelse till folkmord…? Kanske inte, men betänk detta: först bortdefinieras man som folk, sedan får man sitt land ifråntaget. Jämför Polen och Tjeckoslovakien 1939, Palestina… Sedan är det inte långt till flyktingläger och utplåning.

  Löfvendahl sätter citationstecken kring ”ras” när det gäller vita. Detta är rasism. Och det är straffbart enligt konventionen ICERD från 1966.

  Gilla

 12. Bo Valhjalt skriver:

  Den som inget vill veta håller sig naturligtvis okunnig! Vem är den typiske svensken? Hu r länge har den funnits? Varför har den inte hittats trots hundra års sökande och vetenskapligt dravel?

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Stig: Nej, det finns inget hopp. Blir inte bättre med en ny regering. Det är bara låtsasmos. Kolla på USA. Folk tror att det blir bättre med en ny president. Att det skulle bli så bra med en svart president att dom grät. Lurade? Mycket. Allt har blivit värre i Amerika. Och vi är en lydstat. Alltså blir det värre här med.

  Klok man: När en skribent skriver utan logik är det svårt att se vad han menar. Sannerligen. Vi finns bara om vi är i minoritet! Halleluja! Självmål!

  Courtenay: Coming back to Sweden in full circle. Yes! But that doesn´t mean that Sweden should be a home for everyone in need. America is behind the wars in Arabic spring and Syria but they don´t helt people at all. To Sweden came 40 000 irakies, while America sheltered 20 at the most. America stirs up and Sweden must take care of the mess.

  Metal: Moderaterna har blivit sossar. Reinfeldt väcker inte det sovande folket nu när han har chansen. Nomenklaturan förnekar sig aldrig. Finns inget som är så lätt som att använda andras pengar – i synnerhet skattepengar!

  ”Alliansen gick till val på att minska byråkratin. I en gemensam motion föreslog man ”ett besparingsprogram inom den statliga byråkratin”, som skulle börja i självaste regeringskansliet. Alliansen föreslog därför en besparing på 560 miljoner. I själva verket har kostnaderna för regeringskansliet ökat med 667 miljoner. ”

  https://parnassen.wordpress.com/2013/12/07/moderaterna-har-blivit-sossar-reinfeldt-vacker-inte-det-sovande-folket/

  Svensson: Heja! Vad skulle vi göra utan dig? ”Som FN-stadgans paragraf 15: varje individ har rätt till sin etnicitet. Löfvendahl förvägrar oss svenskar detta.”

  Bo: Kanske du är tysk? Verkar inte vara svensk i alla fall. Eller, du känner dig inte som svensk. Det gör jag. Vet inte hur jag annars ska känna! Kan ju inte bli japan över en natt precis. 🙂

  Gilla

 14. MetalHeadViking skriver:

  Du har helt rätt Helena.

  Det är det enda jag kan tillägga.

  Gilla

 15. Pingback: Om jag inte är svensk – vad är jag då? | Pinglans Tankar - den ej politiskt korrekta bloggen

 16. Pingback: Svenskarna gisslan i sitt eget land! Journalisterna trojanska hästar! | Helena Palena

 17. Tobias skriver:

  Jag blir rasande när jag tänker på vad våra galna politiker gör med vårt land.
  Men nu ska jag göra allt i min makt för att emigrera, sluta betala skatt till snyltande otacksamma barbarer.
  Det här landet är ett sjunkande skepp.

  Gilla

 18. Helena,

  You responded:-

  ” Courtenay: Coming back to Sweden in full circle. Yes! But that doesn t mean due that Sweden should be a home for everyone in need. America is behind the wars in Arabic spring and Syria but they don t fully due people at all. To Sweden came 40 000 irakies, while America sheltered 20 at the most. America stirs up and Sweden must take care of the mess. ”

  The tensions come not so much from immigration in and of itself, but I suggest two reasons for tensions:-

  1. When an immigrant group arrives in a host country, if the immigrant group identifies culturally with the host country – e.g. similar religious beliefs, similar culinary preferences, same language etc.
  then the assimilation and integration process is much easier; versus

  2. When the immigrant group has some or a large number of cultural differences.

  America for all the horrors it inflicts on the rest of humanity through its militarism and efforts at global domination, is, in fact very good at absorbing its immigrant populations. They become American in just a generation.

  I don’t know the situation on the ground in Sweden, but I would just say that the issue is not a new one across the globe – just that you are concerned with your version of the immigration issue as you see it in Sweden.

  Peace and love!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.