Moderaterna har blivit sossar! Reinfeldt väcker inte det sovande folket

Carl Bildt slinter aldrig på tungan!

Carl Bildt slinter aldrig på tungan!

Utrikesminister Carl Bildt rekryterar en större andel av sina ambassadörer ur de politiska leden än vad den tidigare S-regeringen gjorde. Samtidigt utser han färre kvinnor än sina kollegor i regeringen. Det visar KU:s granskning av utnämningsmakten. Varför vill inte Carl Bildt utnämna kvinnor? Kanske han är konservativ i den frågan och tycker att kvinnan i själva verket ska häcka vid spisen? Och vi det försoffade folket får stå ut med upplägget vem som än sitter vid makten.

Fredrik Reinfeldt skrev boken Det sovande folket 1993. Den boken är svår att få tag på idag. Kanske det rentav är regimen som ombesörjt det. Vem vet. Nu när Reinfeldt har makten kan man undra varför han inte väcker oss. Nä, lika bra att vi sover för annars kanske vi märker vad han håller på med. I valrörelsen inför valet 2006 lovade Alliansen att dom skulle städa i den svällande byråkratin.

Man ondgjorde sig över sossarnas långa maktinnehav. I sin kampskrift ”Att bryta Socialdemokraternas makthegemoni” skrev dom fyra allianspartierna bl a: ”Vi ser med oro på att allt fler myndigheter använder en ökande andel av sina resurser åt politisk opinionsbildning och lobbying.” Men hur blev det med facit i hand? Sverige har haft en borgerlig regering i sju år. Under dessa år har byråkratin fortsatt att svälla, trots löften om motsatsen. Det konstaterar Henrik RS Olsson i en granskning (2012) som gjordes av Timbro. Och Aftonbladet avslöjade i år (29/6) att statliga myndigheter sprätt i väg en kvarts miljard till landets största pr-byråer under dom senaste fem åren. Det motsvarar 284 000 kronor varje arbetsdag

Alliansen gick till val på att minska byråkratin. I en gemensam motion föreslog man ”ett besparingsprogram inom den statliga byråkratin”, som skulle börja i självaste regeringskansliet. Alliansen föreslog därför en besparing på 560 miljoner. I själva verket har kostnaderna för regeringskansliet ökat med 667 miljoner. Trots att Fredrik Reinfeldt tog över Göran Perssons utsydda kostym räckte den ändå inte till. Enligt Parkinsons lag har byråkratin en inneboende tendens att växa. Frågan blir varför man ska rösta på moderaterna när dom egentligen har flutit ut och in i socialdemokratin? Moderaterna har ju i själva verket blivit socialdemokrater genom sin utstuderade lansering av sig själva som arbetarparti! Så vad skiljer egentligen blocken åt? Vid två lika bud skriker auktionisten: Skilj ut er! Med ett år kvar till valet 2014 är det hög tid att någon kliver fram och åtminstone förbjuder vinster i vård och skola! Det vore absolut inte för mycket begärt.

Svd intressant Svd

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Moderaterna har blivit sossar! Reinfeldt väcker inte det sovande folket

 1. Antonia skriver:

  Gillar din nya tomte header. 🙂
  Politik har blivit ondskefull och ångestframkallande. Gillar inte alls utvecklingen. Vet inte heller hur jag kommer att rösta, för just finns det inget som lockar. Inte ens litet.
  För som jag ser det så spelar ingen roll vem som är i styrande partier är i maskopi med varandra och är styrde av världspolitiken och makten utifrån.
  Kanske jag rentav avstår från min rättighet att rösta.

  Gilla

 2. anders skriver:

  Att rösta är som att legitimera det som sker. En sorts ansvarsfrihet för de som suttit vid makten, eftersom man ber om mer av samma sak. Lite märkligt flockbeteende från de röstandes sida.

  Gilla

 3. Hans K Nilsson skriver:

  Att rösta på 7Klövern är det samma som att ge sitt gillande till utvecklingen i landet. Det finns ännu andra alternativ att lägga sin röst på. Det finns naiva och blåögda Svenskar som går och tror att 7Klövern skulle bli nervösa om valdeltagandet sjönk dramatiskt MEN så är inte fallet. De skulle enbart för ordningen och sin egen status skull beklaga och göra uttalande tillsätta utredningar för miljoners miljoner men sanningen är att de jävla svinen hade inte brytt sig ett skit.

  Gilla

 4. Pingback: Plundrade svenskar: Guillou sågar Reinfeldt som vill att vi ska fortsätta sova! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.