Reinfeldt: ”Ryssland har inte förmåga att anfalla Sverige!” Ni som tror att ryssen är fienden är dåligt uppdaterade!

Sorry gott folk men jag måste höra vad makten vill att jag ska göra!

Sorry gott folk men jag måste höra vad makten vill att jag ska göra!

Fredrik Reinfeldt hävdade i dag att Ryssland inte har förmåga att anfalla Sverige när han besökte Bromangymnasiet i Hudiksvall.

Nu får han kritik av försvarsexperten Johan Tunberger: ”Han vet inte vad han pratar om. Om man lyckas överraska Sverige skulle man ta Gotland på några timmar.”

Varför skulle Ryssland vilja anfalla Sverige i första rummet kan man undra. Och vilket är bäst: Leva som en vasallstat åt USA (som vi nu gör) eller bli införlivade med öst som kanske kan kasta av sig det bankok vi alla lever under. Ni som tror att ryssen är fienden är dåligt uppdaterade.

intressant ab svd svd

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Reinfeldt: ”Ryssland har inte förmåga att anfalla Sverige!” Ni som tror att ryssen är fienden är dåligt uppdaterade!

 1. ÅMÅL skriver:

  Som Olof Palme sa:
  ”Det är som att välja mellan pest eller kolera!”
  Jag vill bara vara frisk och jag unnar alla goda medmänniskor det samma!

  Gilla

 2. Rune skriver:

  Den sovande Statsministern!

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Åmål. Vem vill inte det! Leva och låta leva. Världen är så sjuk så man vill gråta.

  Rune: Det sovande folket. Den boken är svår att få tag på. Tror regimen har sopat bort den. Varför väcker inte Reinfeldt oss nu när han har makten? Vad lever vi i? Den bästa av världar? Skulle inte tro det.

  Gilla

 4. Stig Palm skriver:

  Även Ryssarna har kommit på att krig är en dålig affärsidé. Bättre som Japan, USA och Tyskland, köpa världen och nu senast KINA. Fast de håller på lite a la kolonialtiden att ta över i Afrika men med köp som täckmantel. Vi lever alltid i en föränderlig värld. Bara att läsa Historia.

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Stig: Mycket bra kommentar! Den leder vidare i tänket! 😛

  Gilla

 6. per Hagman skriver:

  Fullstændigt hæpnadsvæckande , detta uttalande från en… Statsminister.
  ”Ni som tror att ryssen är fienden är dåligt uppdaterade!”.
  Statsministern…det er en liten detalj Du har missuppfattat.
  Ingen tror eller har trott , bland folk med førståndet , att som du sæger… Ryssen= Fienden.
  Sækerhetspolitiskt , kan vi se att CCCP… Сою́з Сове́тских Социалисти́ческих Респу́блик…
  militæra styrka i form av pansar flotta flyg etc kunde tidigare utradera væsteuropa om VILJAN , alltså den politiska viljan fanns .
  Detta betyder ej att Ryssen var.. Fienden… utan var en Potentiell Motståndare tack vare ryssen,s militæra Kapacitet o Førmåga och utifrån detta var ett… HOT.
  ( Att Danmark ej er ett militært hot mot svergie , hoppas jag att statsministern kan uppfatta. )
  Denna kapacietet førmåga hot konstellasjon , parat med tidigare politiska / kulturella expansiva ambisjoner læmnar anledning till att børja analysera fram en …Hot Bild… om en framtida potentiell motståndare.
  Fienden… som du hænvisar till…uppkommer først nær det utbrutit Væpnad strid…Krig nær det under kort tid uppkommer fler en 1000 skadade -døda.
  .
  Undrar om denna statsminister ær sækerhetspolitisk psykotisk och bestyckad med en ap-hjærna …øverhuvudtaget ens har gjort lumpen?
  .
  Per Hagman.
  .

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Per Hagman: Det är inte Reinfeldt som säger det här: ”Ni som tror att ryssen är fienden är dåligt uppdaterade!”. Det är jag. Han vill att vi ska se Ryssland som fiende och USA som vän. Reinfeldt sa att Ryssland inte har förmåga att anfalla Sverige.

  Gilla

 8. Bengt Albertson skriver:

  Vi (Sverige) behöver ett försvar som kan tillfoga en anfallare så höga förluster att de inte vill anfalla, i första taget. In med allmän värnplikt igen och en satsning på modern utrustning och strategier för krigssituation. Vem vår fiende är, det är ovidkommande för vi ska vara övade för alla situationer.
  Reinfeldt och alla politiker pladdrar strunt, även då det gäller försvarsfrågan. Samtidigt gömmer regering och Riksdag den verkliga kostnadsbilden för sveriges försvar sedan omläggningen i krigsorganisationen. Nu har vi ingen koll alls… delen som går till EU-miltära åtagande är ju hemligt bevars! Allianser är bra, men inte i alla former och syften.
  Förresten, kicka blockpolitiken i arslet, för det är bara ett spel för galleriet. Låt varje enskilt parti kämpa för varje röst och sedan efter valet samarbeta i enskilda frågor vid samstämmighet.

  Gilla

 9. David Johansson skriver:

  ”Ryssland inte har förmåga att anfalla Sverige” eh…det sa dom under andra världs kriget med fast då var det Natzi Tyskland Ryssland inte har förmåga att försvara sig mot Natzi Tyskland” typ sa dom o vad gjorde dom? draftade varenda civil(mest men, men endel kvinnor med) till armen och dom spöa skiten ur tyskarna(mest för att dom var fler och kunde producera matrial som tanks och vapen snabbare än tyskarna) så ”Ryssland inte har förmåga att anfalla Sverige” är bull shit! Reinfeldt yrar som vanligt… :/

  Gilla

 10. David Johansson skriver:

  Eh…humm inte så jag tror Ryssland är någon fara för Sverige(varför skulle dom slösa med tid på vårat mesiga lilla land?) snarare USA med alla deras idiot idéer.

  Gilla

 11. Bengt Albertson skriver:

  Att ryssarna till slut kunde vända den tyska anfallsarméns krigsframgångar till egen fördel, inne i Ryssland, ligger nog främst i de mentalsjuka ledarnas vilja att slösa hur mycket som helst på de egna styrkorna, soldaternas/människornas liv. Är ryska ledare, mindre mentalt störda idag då? Nej… dessutom finns dessa mentala monster på viktiga politiska poster, runt om i världen. Inte särskilt tryggt att ha det som vårt land; Inget försvar värt namnet. Jag tror inte vi kan raljera över detta faktum.

  Gilla

 12. Varg i Veum skriver:

  Man kan ju tycka att en statsminister borde vara åtminstone någorlunda insatt i vad armeér och militär strategi är till för. Naturligtvis anfaller inte rysslan Sverige utan anledning, är han helt väck? Men ryssland anfaller sverige om de anser det gynnar dem strategiskt i en konflikt.
  Det ENDA som skulle kunna hindra dem att göra det är freddes dröm om att USA kommer att skydda Sverige.

  Gilla

 13. Pingback: Åldersföraktet försvagar unga | Norra Cypern Magasinet

 14. Pingback: Status i världen avseende krig » Konkursverket.se

 15. Pingback: Status i världen avseende krig – Min blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.