Alvedon och margarin är farliga produkter!

Barnfrukost_rund_700x300pxFet mjölk, smör  och ost är mumma för barnen. Foto: Lena Holmsäter/Svensk Mjölk.

Kan man lita på våra myndigheter – Läkemedelsverk och Socialstyrelse t ex? Nej, skulle inte tro det. Det välkända folkhälsorådet har varit i åratal: ät mindre av hårt smör, mjölkprodukter och kött (mättat fett) och mer av oljor och mjukt matfett (fleromättat fett). Det sänker kolesterolet och är bra framför allt mot hjärtsjukdomar. Sanningen är den att folk som kommer in med hotande hjärtinfarkt har alla för lite kolesterol i blodet. Om det talas det tyst. Inte alls in fact. Leverns uppgift i kroppen är att sköta om kolesterolet: Är det för högt sänker den och är det för lågt höjer den! Varför gå in och störa den ordningen? Jo, man vill tillverka en massa produkter för att tjäna pengar på lättlurade människor. Som tror på det hela.

Klart man ska äta mättat fett och inte en massa konstgjorda produkter som Becel och margarin. Vet ni hur man tillverkar margarin? Det får jag ta en annan gång. Det är verkligen äckligt. Inte undra på att folk blir sjuka. Nu tror man att Omega-6 kan ligga bakom en tredjedel av samtliga fall av den svåra tarminflammation ulcerös kolit. En variant av den ”närbesläktade” omega-3 däremot minskar risken för denna sjukdom med 77 procent. För första gången har tydliga hälsoskillnader mellan de två livsnödvändiga fettsyrorna kunnat påvisas.

Essentiella fettsyror behöver våra kroppar men vi kan inte tillverka det själva. Det måste tillföras via kosten. Vill man ha i sig dom livsnödvändiga fettysyrorna linanol och linolensyra kan man stryka solros- och tistelolja på kroppen. Hur enkelt som helst.

När det gäller Treo har jag alltid fått höra när jag ska ta en sån tablett: ”Nej, du ska äta Alvedon eller Ipren. Det är mycket bättre. Treo är farligt”! Jaha, tack för rådet din präktiga jävel har jag tänkt då men inte sagt det högt. Kvinnor är hårdast drabbade av smärta. Mer än en miljon svenskar hämtade ut paracetamol på recept förra året — och en stor majoritet av dem var kvinnor. Nu får dom på moppe för paracetamol ingår i Alvedon och man kan få leverskador. Hade detta medel introducerats idag hade det förbjudits. Tack!

Jag äter en Treo ytterst sällan. Treo innehåller acetylasalicylsyra. Salicylsyra finns naturligt i älgörten. Det var den örten som gav upphov till Aspirin för hundra år sedan. En aspirin om dagen är nog bra för magen. Eller i alla fall mot inflammationer i kroppen. Läs här! Man kan lika gärna ta gurkmeja mot det vilket är naturligare. Gurkmeja fungerar. Har jag skrivit om här.

Det gamla 60-åriga fettrådet från USA håller på att ramla av pinn som tur är. Barnen i skolan får lättmjölk och lättmargarin och sånt skit. Förstörda produkter som bolagen tjänar pengar på men som gör barnen sjuka. När barnen i Klaras skola får Bregott en dag i veckan köar dom stackars ungarna. Hon går i femman. Barnen känner att dom behöver riktigt fett. Det är skamligt det som sker.

svd dn svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Alvedon och margarin är farliga produkter!

 1. anders skriver:

  Som komplement till funderingarna runt värktabletter:
  http://the-tap.blogspot.se/2013/05/1918-flu-wasnt-flu-at-all-aspirin.html

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Ja…Treo äter jag ofta. Jag har ju en hel del smärtor både i huvudet och även i kroppen. treo hjälper alltid.
  Nu ska jag ge en chans för gurkmejan. så kanske kan jag minska Treon på sikt.
  Alvedon och Ipren har aldrig hjälpt mig, jag är inte sån som man kan ge sockerpiller. Har jag ont måste det vara rejäla piller annars blir det bara värre.
  Numera äter jag smör, och inga light produkter. Lätta produkter gillade jag ju aldrig. De smakar konstig.

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Antonia: De här Alveron- och Iprenmänniskorna har varit många genom åren som givit mig sina goda råd. Men så fel dom fick. En Treo då och då är ingen fara. Men allt som blir för mycket skämmer ju.
  Du kommer garanterat bli bättre när du käkat gurkmeja i tre veckor. Inflammationer i kroppen är inte att leka med. Inkörsport till cancer bl a. Och roligare kan man ju ha det.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Anders: Tack för länk! Intressant. Jag har en hel box om influensan där uppe för den som vill läsa. Har inte läst igenom än men det här viruset 1918 har jag hört var skapat och att soldaterna som spred smittan blev sjuka av vaccinet. Hur det nu än förhåller sig så är det nog ingen naturlig orsak bakom det hela.

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Kan jag köpa den gurkmejan som säljs på Ica?

  Gilla

 6. Lotta skriver:

  Naturlig salicylsyra, den som kommer direkt från växtriket, är inte skadlig för kroppen, däri har du en poäng. Att påstå att den kemiskt framställda acetylsalicylsyran är samma sak som den naturliga salicylsyran är dock helt uppåt väggarna fel och därmed är det även fel att påstå att Treo inte är skadlig för kroppen.

  Att dessutom påstå att Ipren innehåller paracetamol visar på en stor okunskap. Det verksamma ämnet i Ipren är ibuprofen. Därmed inte sagt att detta ämne på något sätt skulle vara bättre men det gäller att hålla isär begreppen om man vill verka trovärdig i det man skriver =)

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Lotta: Okey! Du har rätt. Det är den naturliga salicylsyran som gäller i växtriket. Stor okunskap om paracetamol. Läste det i en artikel dock att Ipren innehöll det.. Ska kolla igen.

  Gilla

 8. Camilla skriver:

  Fast ipren innehåller väl inte paracetamol heller??

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Camilla: Nej, det gör det nog inte. Men Ipren är inte heller att leka med:

  ”Det finns ett starkt samband mellan dosen ibuprofen och allvarliga biverkningar från mag-tarmkanalen. Bland de vanligaste biverkningarna finns också magproblem. Ibuprofen rekommenderas inte till kvinnor som vill bli gravida, eftersom den minskade prostaglandinsyntesen kan göra det svårare att bli med barn. Hämning av prostaglandinsyntesen kan även påverka graviditeten. Detta gäller alla NSAID-preparat men påverkan på fertiliteten upphör när behandlingen upphör.”

  Gilla

 10. anders skriver:

  Mer om 1918:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2009/10/091002132346.htm

  http://www.nytimes.com/2009/10/13/health/13aspirin.html?_r=0

  Bara sök: ”1918 flu aspirin” och en lång rad med artiklar dyker upp.

  Gilla

 11. Maja Dacke skriver:

  Salix Alba – vitpil – användes en gång i begynnelsen. Kanske barken torkades och gjordes te av. Så det är bara ut och gnaga på trädet för den som känner för det. Fast …

  Gilla

 12. Stig Olsson skriver:

  Jättebra artikel! Kan också nämna att jag haft reumatism i 57 av mina 60 år och först i år har jag börjat käka gurkmeja.

  Gurkmejan har gjort att delar av min värsta värk har gett med sig så jag har kunnat minska ner rätt drastiskt på mina värkpiller vilket jag är mycket tacksam för. Så den har flera goda egenskaper 🙂

  Gilla

 13. Helena Palena skriver:

  Antonia: Ja, det kan du. Det finns kapslar att köpa men det behövs inte. På med pulvret bara. På filen eller i olivolja eller vad du nu föredrar. Det är jättegott.

  Gilla

 14. Antonia skriver:

  Toppen ska börja imorgon..

  Gilla

 15. Helena Palena skriver:

  Maja: Naturen har allt. Vi borde kolla lite mer på vad indianerna åt. De kunde det här med naturen. De överlevde utan Ica och Konsum och Socialstyrelse och hela skiten. Synd att den vite mannen utrotade dom.

  Stig: Ja, det funkar. Drick mycket vatten också. Mitt knä som jag har haft ont i sen midsommar 2012 (hoppade ur en hage med en kanin i famnen – missade stängslet och för att inte tappa djuret vred jag till knäet som bara fan. Nu har jag käkat gurkmeja i tre veckor och värken och stelheten är borta. Halleluja!

  Gilla

 16. Bergfast skriver:

  Värdefull information och stora portioner – sunt förnuft – som förmedlas av Helena Palena, samt också goda råd…

  Gurkmeja behöver verkligen prövas. Tack för den informationen.

  Dock, vad man kan förstå så har Darwins teorier verkligen fått stort genomslag i världen?

  Det är denna teori som berättigar beteenden som kan upplevas vara ganska så råa, brutala ja, människofientliga, men vilket alltså är själva – poängen – …? (- De bästa skall överleva och reproducera sig själva medan de sämsta skall gå under – Survival of the fittest – )

  Man VILL helt enkelt att befolkningsökning skall minska, och att detta skall ske relativt snabbt…?

  Därmed och därför tillåts läkemedelsförgiftningar, hormonstörande ämnen lite här och var, Monsantogrödor osv., för att därmed kunna skapa mindre barnkullar, samt också mindre antal människor som överlever till att reproducera sig själva i några större omfattningar…?

  Man ser då detta kanske som bättre än, (?), och – modernare än– (?), och mer – effektivare än – , (?) regelrätta blodiga, bombande, mördande och dödande – storkrig – (?)…..

  Inte desto mindre är det tydligen ändå – krigföringar – som pågår…

  Dessa krigföringar förs då med förhoppningar om att en mycket stor minskning av barnafödslar som mål…..?

  Alltfler verkar tycka att det är helt ok med detta mål….?

  Alltså att alltfler anser att det ur flera aspekter, (särskilt miljömässiga …med tanke på alla utsläpp som förgiftar natur och världshav, som ständigt informeras om …osv…), är ett både förståeligt och berättigat mål, i slutänden..? (- Ändamålet helgar medlen-?)..

  Svårt att verkligen se vad som är det – goda – i sammanhanget …

  Det som är det lite otäcka är ändå att kanske vissa befolkningsgrupper har information om farliga ämnen och kan undvika dem för sig själva och för sina – egna – medan andra befolkningsgrupper kanske är helt ovetande och aningslöst godtrogna inför t ex alla (förödande) kostråd, och är därmed mer eller mindre skyddslösa….

  Det är det sorgliga i sammanhanget.

  Men det är klart, att samtidigt, om majoriteter av människor verkligen kände till alla farligheter i både mat, läkemedel, kläder, skor, möbler, plaster osv., så skulle det kanske inte ske någon större befolkningsminskning genom färre barnafödslar hos dessa majoriteter.…

  Samtidigt skulle nog jorden klara av en hel del fler människor om sundare, naturligare och enklare livsföringar blev ideal…

  Gilla

 17. Helena Palena skriver:

  Bergfast: Tack! Du har rätt. Det gäller att se igenom hela skiten. Det gör jag. Varför vissa kan det och inte andra är ju en fråga för sig. Om man ser på hur sjukt allting är och hur viljelösa alla beslutsfattare tonar fram inser man att dom är styrda. De är rädda för något/någon. Annars så skulle väl världen vara en underbar plats att bo på.

  Ja, dom tycker att vi är för många på jorden. Alltså måste depopulationen fortgå meddelst allsköns medel. Vad var det egentligen i svinsinfluensavaccinet t ex? Ja, inte var det något bra i alla fall. Alla som finns på jorden får plats på Gotland. Det handla inte om för många. Det handlar om makt. Hemska saker väntar människan om vi inte kan bromsa dårarna. Men en procent sitter ju på alla medier och alla pengar. Då är det svårt för dom 99 procenten att ta kommandot över röksignalen. Det kan gå om alla fattar vad som pågår. Då jävlar blir det synd om dårarna. De onda.

  Gilla

 18. Anders Olsson skriver:

  Är du medicinskt sakkunnig? Kan du din biokemi eller skriver du bara vad du tycker? Vet du ens varför Treo inte är att rekommendera under en längre tid? Du bevisar bara att yttrandefriheten kan missbrukas. Var har du dina källor? Vilken forskning stödjer du dig på? Eller, du kanske inte behöver fakta, du kanske tillhör de som bara ”vet”? Jag tycker att det är bra med kritisk granskning, men okritisk granskning, som förmedlas som sanning, är lurendrejeri.

  Gilla

 19. Helena Palena skriver:

  Anders Olsson: Vet att Treo är farligt under en längre tid. Inte heller att leka med. Har inte skrivit att man kan äta hur mycket Treo som helst. Har skrivit att jag bara tar Treo ibland. Treo öka blödningen i slemhinnorna. Tillsammans med alkohol kan det vara döden i grytan. Vet att folk missbrukar Treo men det är inte mitt ansvar. Vänd din kritik mot myndigheterna som godkänner skiten.Var och en får tänka själv.
  Jag har ingen rapporteringsplikt inför dig. Vem är du? Finns du? Du ska vara glad att du får skriva på min blogg.

  Gilla

 20. Anders Olsson skriver:

  Jag är glad att vi lever i ett öppet samhälle där man har rätt att ifrågasätta påståenden. Det är något som är vackert med demokrati, yttrandefrihet och Internet. Du har ingen rapporteringsplikt inför mig eller någon annan men om du påstår att den ena medicinen leder till vissa typer av skador och avråder andra människor från att ta den samtidigt som du skyddar dig genom att säga att ”var och en får tänka själv” så är det väl inte orimligt att fråga var du fått den informationen ifrån? Det skulle inte direkt skada din trovärdighet om det fanns en vettig länk till vedertagen forskning på området.

  Gillad av 1 person

 21. Helena Palena skriver:

  Anders: Vad är det du saknar info om? Om Paracetamolen kan du läsa i SvD. Det är den mest lästa artikeln på länge. Där får du läsa om forskning in practice. Vad mer vill du veta?

  Gilla

 22. mie skriver:

  Halkade bara in här å läste bloggen.
  Min reaktion när det gäller Treo..akta er!! Sett alldeles för många som vart ”beroende”

  Gilla

 23. skvitt skriver:

  Jag har aldrig brytt mig om kostråd. Det som är skadligt den ena dagen är ju nyttigt nästa dag. Det gäller alltså bara att äta på rätt dag 😉 och inte glömma punschen på torsdagen!

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 24. Tova skriver:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Acetylsalicylsyra#Biverkningar
  Där har du biverkningarna hos din älskade acetysalicylsyra, hade du hittat den här listan först så hade du nog skrivit ett inlägg om hur treo och bamyl är livsfarliga. Snegla även längre ner på sidan så ser du hur just paracetamol benämns som ett ämne av annan typ men med i princip samma bieffekter… Alla mediciner har biverkningar, det är helt enkelt så det fungerar, och att ta medicin handlar om att överväga fördelar mot de möjliga nackdelarna. Jag tar personligen receptbelagd medicin mot åksjuka, den gör mig torr i munnen och smått dåsig men det är det värt för att slippa det halvt medvetslösa tillstånd jag upplever utan den. Jag blir även väldigt sjuk av morfin, men fördömmer för den delen inte medlet i sig som effektiv smärtstillare för andra. I princip alla receptfria värktabletter kan ge skador på levern, det är därför vi varnas att äta dem så sällan som möjligt.

  Gilla

 25. Thomas skriver:

  Skulle gärna vilja se en källa till ditt påstående ”folk som kommer in med hotande hjärtinfarkt har alla för lite kolesterol i blodet. Om det talas det tyst. Inte alls in fact.” Existerar någon sådan? Är inte intresserad av att få en förklaring av dig, utan en vanlig, hederlig länk går utmärkt!

  Gilla

 26. Helena Palena skriver:

  Jimmy: Du får öppna en egen blogg och skriva vad du tycker där. Här är ämnet vad som är bra för kroppen eller inte. För övrigt har du en sån arg ton så jag väljer att ta bort dina inlägg.

  Gilla

 27. fred skriver:

  Varför så tvärsäker?

  Gilla

 28. Helena Palena skriver:

  Fred: Tvärsäker på vad?

  Gilla

 29. Alice skriver:

  När jag äter treo, vilket jag undviker eftersom att det smakar så otroligt illa, så är det för att jag blir blind, får en skärande, pulserande, tryckande huvudvärk på ena sidan av huvudet, för att alla lukter och smaker är uppumpade till 250%, för att jag mår så illa att jag knappt kan röra mig, och allt detta blir värre när jag går in i ett tänt rum.

  Treo smakar illa, särskilt när man har migrän. Men när det väl är akut, då är jag jävligt glad över att det finns något som gör att jag går att prata med en halv till en hel timma senare. Acetysalicryans biverkning no 1, att den hindrar koagulationen i blodet, tillsammans med treons andra verksamma ämne, koffein, räddar mig de få gånger om året som jag annars skulle ha brytit ihop.

  Det jag skriver är en ankedot. Jag lämnar inga källor, bara min egna upplevelse. Jag kan lämna källor, men eftersom att det är en ankedot jag lämnar, och att folk är medvetna om att den effekten jag upplever kan vara placebo etc. Så vet alla att de inte kan använda mig som källa.

  Det du skriver är flera påståenden, inte aknedoter, om vad du tror är sanningen. Det är inte personliga upplevelser du beskriver (för i sådan fall hade du beskrivit att det var en eprsonlig upplevelse), så därför får vi anta att du har någon slags vetenskaplig eller jounalistiskt tänk i ditt skrivsätt. Har du några källor på det du påstår? Du länkar eller på något annat sätt härnvisar inte till någon statestik, källa, annan blogg, tv-program eller vetenskaplig uppsats, ens ej av sämre typ (typ wikipedia eller personliga bloggar tex). Du härnvisar till dig själv. Har vi någon anledning att tro att du har expertkunskap i ämnet? Har du gjort någon slags vetenskaplig undersökning i ämnet?

  Hur kan du vara så säker på att du har rätt? Hur kan du vara så tvärsäker på att vi ska lita på det du skriver?

  Med Vänlig Hälsning,

  Alice (Blivande filosofie kandidat inom digital spelutveckling. Inte så kunnig inom kost, destomer kunnig inom källkritik och akademiskt skrivande)

  Gilla

 30. Habibi skriver:

  Im genuinely impressed along with your writing skills as nicely as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the superb quality writing, it is rare to see a terrific blog like this one these days.. xrumer

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.