Björn Ulvaeus: I ett kontantlöst samhälle ser Storebror precis allting vi gör! Be om ursäkt!

 Hur kommer du att få det i den nya världsordningen?Tobias billström

Världen går mot en ny ordning om globalisterna – The Banksters – får som dom vill. Och i den världen ska vi inte ha kontanter. Vi ska ha kort och senare ett chip i handen eller pannan. Blir det så är vi verkligen rökta, kokta och stekta för då kan Storebror se allt vi gör. Och slutligen kolla hur vi tänker. Banken har full koll på oss – politiker och vanliga människor. Med såna tomtar som Björn Ulvaeus går det ännu bättre för Storebror att implementera sitt nya rike. Är Björn blåst eller går han någons ärenden? Nä, tror nog mer på det första. Lätt korkad med andra ord. Eller helt enkelt oinformerad om tingens ordning. Ej uppdaterad om vad som pågår bakom kulisserna.

Cash or card? Björn Ulvaeus, tongivande ägare i Abbamuseet, har upprepade gånger i media förespråkat ett kontantlöst samhälle. På musikmuseet, med Master Card som en av huvudsponsorerna, gäller bara kort som betalningsmedel. Kortföretaget hävdar att detta ställningstagande är drivet av Ulvaeus själv. ”Det var inget krav från oss”. Det var ju skönt att höra. Jag tänker inte gå på Abbas museum om jag inte får betala med ett par Selmor eller flera eller vad det nu kostar att komma in på museet. Cash is king! Kontanterna är anonyma och ingen kan se var du har varit. Så härligt! Så ska vi ha det när vi har det som bäst!

Hassan Rohani sträcker ut en öppen, fredlig hand mot ärkefienden USA. Vad säger Israel?

dn svd svd svd svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Björn Ulvaeus: I ett kontantlöst samhälle ser Storebror precis allting vi gör! Be om ursäkt!

 1. Antonia skriver:

  Han är både blåst och går ärende. Bacillskräck verkar han också ha för han framhäver ofta hur snuskiga pengarna är och fulla av bakterier. Som om inte samma sak skulle gälla bankorten, bankomatens knappar, och förövrigt allt vi rör med våra händer.
  Tänk att mänskligheten lyckades överleva med alla baciller som vi ständigt utsätter oss.
  Men någonting har hänt.
  Nu har även icabanken har gått ut att de tar emot för insättning max 2000 kr åt gången och per vecka och max 8000 kr i månaden.
  Kändes som katastrof för hur ska jag sätta in pengarna, banken vill att man stoppar in i ett hål i väggen där man aldrig heller får bekräftat hur mycket har du satt in. Kul när det blir fel. Så klart.
  Men det intressanta är att helt plötsligt får jag nästan inga kontanter längre alls.
  Det löser ju mitt problem, men jag gillar det inte ändå.
  Jävla samhälle som är på väg till undergång.
  Blir ju spännande vid strömavbrott och dylikt när det elektroniska slutar fungera.
  Ska man handla på krita då?
  Jag ryser av obehag. och de flesta verkar inte fatta.

  Gilla

 2. skvitt skriver:

  Den som har möjlighet att lägga samman alla våra elektroniska spår som vi lämnar efter oss kan lägga samman dessa och analysera dem och få ut mycket mera av uppgifterna än de i sig säger.
  Det finns säkert datorprogram som helt automatiskt gör sådana analyser.

  Vi får ju lära oss att 1+1=2. Men så förhåller det sig inte med sådana här spår om de analyseras. Då blir 1+1 MER än 2.
  Antag att Kalle bor i en etta på Kallegatan, men åker regelbundet till Annangatan och brukar inte åka tillbaka samma dag. Han köper ofta leksaker och barnkläder, men har inga egna barn. Han handlar bara vegetariskt när han åker hem, men köttvaror när han åker till Annangatan. Han handlar också på systembolaget, ofta och bara när han åker till Kallegatan. Han handlar dessutom ofta på apoteket, bland annat löser han ut recept på insulin, Zyprexa och Stesolid.
  När han åker från Annangatan gör han ett längre uppehåll innan han fortsätter hem. Kvitton från krogen avslöjar att han är stamkund på krogen Sup&spy, en sylta med tvivelaktigt rykte.

  Nu kan man lägga ihop det här och få fram följande bild:
  Kalle är särbo med en ensamstående mor på Annangatan. Om det inte bor så många på denna gata kan man kanske till och med förstå vem denna ensamstående mor är.
  Man kan ana att Kalle är vegetarian, alkoholproblematiker med psykiska problem och diabetes har han fått som en kombination av överkonsumtion av alkohol och medicinering med Zyprexa som använd huvudsakligen för behandling av psykoser.
  Antagligen kan man få ut mycket mer, särskilt om man har ännu fler elektroniska spår att stoppa in i analysen. Och storebror har ju det.

  /Skvitt

  Gilla

 3. Helena Palena skriver:

  Skvitt: Väldigt bra beskrivet. Så där tänker jag med. Jag springer ju på mina stigar och hur lätt kan dom inte kolla det. Vi är som råttor som lever i en s k trakt. De har också sina mönster som kan kartläggas. Det här som dom kan lägga ihop och få ut mer av är verkligen läskigt. Det är det som är spioneriets kärna. Fy farao vad snuskigt!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Antonia: Herregud det är väl bara att tvätta händerna flera gånger om dagen. Det gör jag. Och stoppa in kontanterna som egen företagare i ett hål i väggen utan kvitto – nej, fy så obehagligt. Vi ska ha både kort och kontanter. Jäva samhälle det är ett bra uttryck. Det dom gör gynnar bankeliten och förstör för oss små i skiten.

  Gilla

 5. skvitt skriver:

  Tack för det Helena. synd bara att jag stavade ”sig” med Ä, men det ändrar du kanske (tack!).
  Själv hade jag kunnat utveckla analysen lite till, enbart utifrån uppgifterna som jag skrev ned, men jag hade inte tid. Skulle på ett möte.

  Man kan ju också leka med tanken att man spårar honom via hans mobil. Då vet man ändå mera om honom. Och vad säger han i mobilen, vad skriver han i sina sms och vilka sms får han.
  Antag sedan att han råkar vara i närheten av ett grovt brott utan att ens veta om att det sker. Då kallas han till förhör. Han har inget alibi. Han har en psykisk sjukdom. Man hittar ingen gärningsman, men Kalle kan inte styrka att hann var på plats. hur kommer det att sluta?

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 6. MetalHeadViking skriver:

  Jag tycker det är ändå viktigt att påpeka att det kontantlösa samhället inte är målet i sig. Vi gör oss av med onödigt toalettpapper som centralbankerna trycker och inflerar varje dag. Och vi kommer att kunna handla i en verklig marknad med guld, silver och diverse konkurrerande varor som valutor.

  Så när vi pratar om ”det kontantlösa samhället” som ett problem, så är det inte kontanternas frånvaro i sig som är problemet. Utan istället tvånget (av olika anledningar) till att använda elektroniska betalningssätt (läs BitCoin), istället för att till exempel kunna ha en mer naturlig utbyte mellan varor eller verkliga valutor som guld och/eller silver.

  Ett bättre namn borde därmed vara ”det tvångselektroniska samhället”, eller ”det påtvingade digitala samhället”. Ty det är det som kommer att bli det verkliga fängelset som kommer att täppa till och helt eliminera övriga alternativ.

  Kom ihåg, ”if you dont hold it, you dont own it”.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  MetalV: Ja, men om vi ska kånka på värde är vi ju tillbaka där vi börjar. Om tryckandet av luftsedlar slutar kan varje land återgå till att kontrollera sin egen valuta och då slipper vi BIS. Vi ska ha både kontanter och det digitala. Förstår vad du menar dock. ”det tvångselektroniska samhället” borde man ju säga men då måste man förklara så mycket. Som Antonia skriver vad händer om det blir strömavbrott? Då brakar ju helta skite. Då kan det vara bra med några kronor på fickan.

  Om man inte kan hålla i det så har man det inte. Sant. En åsna är klok. Hon förstår att gräs har mer värde än guld.

  Gilla

 8. anders skriver:

  Dags att i ljuset av Metals och helenas kommentar göra återbesök hos Tellinger.
  Sammanblandningen av pris och värde i konceptet pengar är värt att ifrågasättas.
  Varför skapades pengar till att börja med? Inte var det för att byta med ialla fall. Samla in skatt är nog ett alternativ som låter rimligare, och som detta projekt både behöver central styrning och att den centrala styrningen vinner på konceptet så måste man nog fundera på om det verkligen var byteshandel som gav upphov till pengar.

  Gilla

 9. Pingback: alliansupproret finns på wordpress | alliansupproret

 10. MetalHeadViking skriver:

  Förvisso har BIS kontroll över centralbankerna nu, och det är ett problem. Men även om länderna själva tog tillbaka kontrollen skulle problemet bestå. Idag behöver inte BIS tvinga någon centralbank till att delta i valutakriget. De gör det helt frivilligt. Dels av ideologiska skäl, men också för att diverse intresseorganisationer som, storföretag och fackföreningar, gynnas av inflation och artifitielt låga räntor.

  Och som jag sa förut, så löser GS ingenting. Centralbankerna kommer att fortsätta med låga räntor och hög inflationstakt. Och detta drabbar alla, oavsett om man har en delning av banker eller ej. (Läs gärna Tom Woods kritik mot GS).

  Därför är den enda verkliga lösningen att återgå till guldmyntfoten. Det är enda sättet man kan hålla centralbankschefer i schack. Och det är enda sättet ett land kan försvara sin valuta utan att särskillda intressen eller ideologiska nissar lyckas sabba till allt.

  Nej, man kan inte äta guld. Och det har jag aldrig hävdat. Guld och silver är dock riktiga pengar. Det har 6000 år av historia visat. Det har den fria marknaden visat.
  http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2013/03/darfor-ar-den-enda-losningen-att-aterga.html

  Och där vill jag också tränga mig in i Anders inlägg. Min främsta kritik mot Tellinger är att han kallar papper för pengar. Papper är inte pengar. Guld och Silver är pengar. Det är det naturliga instrumentet för att utföra byte av varor. Papper (kontanter) är dess artificiella variant som ger centralbankerna makten. Tellenger har även en New Age:ig, ateistisk syn på vad synd är. Och tror alltså att människan är kapabel att gå mot sin natur och sluta synda. (Men vi får ta det nån annan gång).

  Papperspengar skapades först under antiken av kineserna. De kallades för ”flygande pengar”, ty vinden kunde blåsa dem iväg väldigt lätt. Till Europa skulle de komma senare.

  De moderna privata bankväsenden skapades från början av Tempelriddarorden. När de återvände till Europa skulle de bära med sig denna kunskap. Och under renässansen skulle de moderna bankväsenden växa fram via den Svarta Adligheten (Illuminati Blodlinjerna, eller mer korrekt de Ptolomeiska släktbanden). Då skulle papperspengar (IOU:s) även komma till Europa.

  Bankerna kunde lura folk med en primitiv form av derivater och så kallad fractional reserve banking. Men det var lätt att upptäcka, och många avslöjades.

  På 1600-talet skulle fenomenet centralbank växa fram. Tidigare kunde du undvika papperspengarsystemet. Men med introduktionen av centralbanker blev det allt svårare för allmogen att ta sig ur systemet, i synnerhet då fiat (tvång) blev ett faktum.

  Dessvärre var Sverige pionjärer med centralbanksväsende. Vår Riksbank är den äldsta centralbanken i världen. Och visst är det intressant, att våra två Konungar som var de främsta motståndare till Riksbanken, Karl 12 och Gustav 3, båda blev mördade.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.