USAs säkerhetstjänst i totalt kaos! Kina tar över med ny valuta: Petroyuan!

Brage Norin höjdareMan kan undra varför inte USA bara körde på och gick in i Syrien. Istället fick Putin ordna upp det hela och räddade samtidigt ansiktet på Obama. Brage Norin – fysiker och forskare reder ut begreppen.

När bryter helvetet löst i USA? Det är snart dags – den sista supermakten är på fallrepet. Vad orsakade den ”tvärvändning” som inträffade i Syrienkonflikten” ???

* Var det lögnen om Syrienregimens påstådda användning av kemiska vapen som sprack? (Ytterst få viktiga regimer köpte lögnen)
* Var det påvens uppmaning till världens katoliker att be för freden i Syrien??? (Detta var en händelse som skakade om krigets vänner).
* Var det allvarliga varningar från Ryssland???

SVARET är att alla dessa faktorer påverkade Pentagons krigsplaner.Men den avgörande händelsen var någonting helt annat – Kina!

Kinas utrikesministers varningar om oljeprisutvecklingen i världen (om kriget kom igång) var bara väl valda ord – en slags ordfasad. Egentligen var hans tal en mycket allvarlig ekonomisk varning till USA.

USA går i konkurs om Kina tvärslutar att investera sina enorma inkomster i amerikanska statspapper. Räntan på amerikanska lån skulle skjuta i höjden omedelbart. Detta fällde avgörandet!

Nu har det paradoxala inträffat att Saudiarabiens kungahus har blivit totalt galna. Saudiarabiens säkerhetschef varnar Obamaregeringen för att landet kan gå sin egen väg och söka nya strategiska partner.
(Säkerhetschefen var USA-ambassadör under många år och han har mycket nära band med Bush-familjen). Denna varning var verkligen överraskande.

Saudiarabiens hot är allvar. I verkligheten betyder ”nya strategiska partner” – KINA! Sedan flera år är Kina landets största importör av olja – och de vill betala i Yuan! De vill till varje pris placera dollar i olja i stället för värdelösa USA-statspapper. Kinas ledare har redan tagit beslutet.

”Petroyuan” – kommer den nya valutan att kallas. ”Petrodollarns” ställning inom hela OPEC kommer att falla. USA:s dollar kommer att förlora sin ledande roll i världen! Det blir ett finansiellt kaos.

Israels ledare har gjort allt i sin makt för att fortsätta vägen fram mot ett storkrig i Syrien. De nya kontakterna mellan Washington och Teheran har retat Saudiarabien och Israel alldeles oerhört. Men den nya amerikanska strategin verkar ligga fast.

Endast en militärkupp i USA skulle kunna vända på utvecklingen. Men denna risk har minskat påtagligt under den sista månaden. Hela USA:s säkerhetstjänst är i ett totalt kaos. USA-skutans roder har gått av. Hela landet har splittrats djupt.

USA satsar allt på ”tarsand” från Kanada och ”fracking”-teknik som på kort tid ökar den amerikanska produktionen av gas och olja. Nästan hela världens oljeproduktion är på väg neråt – utom i USA där den ökat dramatiskt de sista åren. ”Peak-oil” drar ut på tiden – men bara
några år. Miljöskadorna på grund av den nya tekniken är fruktansvärda. I massor av länder sker samma utveckling – bl a i Egypten.

INOM TRE ÅR TVINGAS SAUDIARABIEN IN I ETT NYTT ”STRATEGISKT FÖRHÅLLANDE” – MED KINA!!! USA sätts i konkurs av Kina på kort sikt – när Kina satsar sina dollarberg på annat än amerikanska statspapper. Detta är redan beslutat i Beijing – absolut ingenting kan ändra beslutet! Saudiarabien som plöjt ner sina dollarberg i amerikanska statspapper ser också att denna investering är liktydig med att ge bort pengarna. Först faller Kina som köpare – men Saudiarabien följer efter.

Axeln Saudiarabien-USA var förankrad i den saudiska oljan. Nu är det sedan flera år tillbaka en ny axel som växer fram. Inom några år kommer tre fjärdedelar av Saudiarabiens olja att exporteras till Kina! Historien
har bäddat för ett maktskifte.

BÅDE KINA OCH SAUDIARABIEN (PÅ SIKT) KOMMER ATT SLUTA
KÖPA AMERIKANSKA STATSPAPPER. USA GÅR I KONKURS!!!

Den globala bankkrisen som kommer att drabba världen startar emellertid i södra Europa. Det blir den tändande gnistan för en kris som ingen av oss kommer undan. Den första stora statskonkursen i södra Europa (kan även inträffa i Egypten) tänder en världsbrand. Det är bara
några få år innan helvetet brakar löst. USA kommer att drabbas av ett regelrätt inbördeskrig.

Sluta leva i fantasibubblor!

Brage Norin – Skogså Tankesmedja.

intressant svd svd svd dn dn dn dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till USAs säkerhetstjänst i totalt kaos! Kina tar över med ny valuta: Petroyuan!

 1. kao skriver:

  Ett suveränt inlägg!
  Redan Nostradamus förutspådde i slutet av 1600-talet att USA skulle hamna i djupa konflikter med Europa och början av detta ser vi nu. USA är misskött och de lever på eggen. Om de går i kk kommer många länder falla med dem. Bl.a vi här i Europa.

  Efter alla århundraden blir det Asiens och Afrikas tur att bli no.1.

  (När jag var liten – och det var länge sen – sa min pappa att ‘man ska akta sej för ‘den gula faran’…)
  Men jag är inte mer rädd för Kina än för USA.

  Kao

  Gilla

 2. Lincoln skriver:

  Japp, men tydligen har Kina redan slutat köpa statsobligationer. Fed köper upp alla statspapper genom QE. Så dollar recycling har redan tvärbromsat.
  Det enda som håller emot att dollarn helt dumpas som världens reservvaluta är att det inte finns en digital infrastruktur för att betala i annan valuta än dollar. Men BRICS håller på att bygga ett nät (kabelbyggandet är tydligen nästintill klart) som är frikopplat från västs banksystem. http://parasitstopp.files.wordpress.com/2013/09/netw_geo.jpg

  Gilla

 3. gunnarthorell skriver:

  Reblogga detta på Gunnarthorell's Blog and commented:
  Märgfullt!!

  Gilla

 4. stefan skriver:

  Hur var det med de gamla skrifterna som inte kom med i bibeln i alla fall har jag sagt det förr men det är dags igen.
  De som hör till himmelen ska göra det högra till det vänstra och det undre till det övre. Nu skrev jag ungefär och det är omöjligt att tolka annorlunda. Men vilka är då dessa som tillhör himmelriket för det är väl rätt tydligt att det är en begränsad skara och det som är himmel riket för dig är kanske inte det för dessa då tänker ju jag bara då lite lugnt…..

  Gilla

 5. stefan skriver:

  Energi som har låg information är lättast att påverka och så styrs människor i massor. Alltså främst ovetande människor i massor de är bevarade i den formen sen urminnes tider ,så som jag ser det för denna vändning för att olikheter ska vara och bli i maximal effekt för att suga ur dess näring som frukter. Människo träd, jepp jag är nog rätt cynisk när jag ser i tankarna vad de är ute efter men jag tror inte jag har fel i detta, vi kan ju hoppas att jag är helt puckad.
  Så till en början blir det bättre men sen blir det värre en det varit någonsin makt är som en sjukdom.
  Och de nya patienterna kommer bli extremt drabbade av denna sjukdom.

  Gilla

 6. MetalHeadViking skriver:

  Tråkigt att Brage köper så mycket BS. Inte bara Obama och klimatbluffen, utan ärven Rockefeller finansierade bluffen om ”Peak Oil”. Romklubben har länge förordat propaganda för att fabricera miljökatastrofer i flera decennier tillbaka. ””Peak Oil” drar ut på tiden”, hahaha! Ja, alla peakniks har sagt så i flera decennier nu. Varför, för att det passar Romklubbens agenda som handsken, sen tjänar även OPEC-länderna då de gärna vill pressa upp priserna. Oljan är abiotisk, och finns i överflöd. Och det sista OPEC-monopolet vill, är att tvingas sälja billigt.

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  kao: Sant! Mycket bra inlägg! Jag är mer rädd för USA än för Kina. Och väljer framför Obama om jag blir tvungen. Världen är inte som den var. Den är upp och ner. Huvaligen så USA spionerar. Så rädda dom är att forlora sitt övertag.

  Lincoln: Härligt om det blir nya ordningar i världen. Tack för länken.

  Gunnar: Fint ord märg! Märg kan rädda liv.

  Stefan: Det här med höger och vänster är bara för kul. Hur Bibeln ensidigt pekar ut den högra sidan som den bättre och den vänstra som den sämre sidan. Det handlar om makt. Den högra sidan är mannens och den vänstra sidan. Jävla bullshit! Gud är inte religion. Religion är bara dravel.

  Metal: Ska skicka din kommentar till Brage via mejl. Tror inte han läser det här. Visst är Peak-oil bullshit. Det finns hur mycket olja som helst. Det handlar bara om pengar och att få ha kvar sin makt. Vi får se om Brage ändrar sig när det gäller synen på klimatet. Det är också bullshit. Men all plast i haven och i djuren är inte bull. Det kan vi göra något åt men det görs inte heller. Fy fan! Stackar djur och natur!. .

  Gilla

 8. Stefan J. skriver:

  En av mina vänner som är civilingeniör och konsult sa till mig efter att ha tillbringat ett år i KINA ;
  Det är inte bara frågan om att KINA kommer att köra sönder Sverige dom kommer att köra sönder hela Europa

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Stefan J: Ja, men dom kommer väl att ta USA oxå!

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Stefan J: Det blir omvänd kompott snart. Västmänniskor får åka till Asien och jobba för slavlöner för att ö h t få ett jobb! Skamligt och skämmig att svenska ungdomar måste åka till Norge för att få jobb. Bryr sig politikerna? Nej, inte ett skit.

  Gilla

 11. skvitt skriver:

  Förmodligen har du rätt. Det kommer i så fall att bli förbannat tufft framöver i många år. Visst känns det skönt att bli av med ”världspolisen”, men fråga är hur det blir sen.

  /Skvitt

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Skvitt: Det är Brage Norin som skriver men jag instämmer. Det kommer att bli tufft för det är redan tufft. 47 miljoner lever på socialbidrag i USA. De får en summa på 220 dollar i månaden cirka. Och den sänks nu. Folk bor i bilar och tältstäderna växer. Misäeren är stor och den sprider sig hit.

  Gilla

 13. skvitt skriver:

  Usch ja!
  Vi går nog mot tuffa tider. Men jag har ju den tanken att vi måste ner i skiten för att vakna upp som revolutionärer. Så jag ser det som positivt, hur eländigt det än kan bli.

  Kram!
  /Skvitt

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Skvitt: Så är det. Håller med. Ur askan kommer något bättre att stiga. Kram tillbaka! 😛

  Gilla

 15. Mike skriver:

  Helt ärlgt så är jag riktigt orolig för BRICs framtåg. Säga vad man vill om USA och deras agerande som världpolis med avlyssningar och spionverksamhet mm, men det har i alla fall gynnat Sverige mer än BRIC-länderna. Så när dessa herrar putsar kronan och stryker manteln i väntan på att ta över är de förmodligen mer än redo på att äntligen få vara översittare. Det är visserligen lätt att bli egoistisk när man läser om detta ämne eftersom man ingår i den skaran som är på väg att förlora.

  Det går dessutom i rasande fart, helt otroligt fort. Det är till och med så att vi kommer få uppleva drastiska förändringar i vår levnadsstandard. Om man sätter saker i perspektiv så tycker inte jag det var så längesen som kina inte tillät företag, USA fick undantagstillstånd för att hjälpa kina att starta stålindustrier etc. Att de tar större plats på jorden märks framför allt i mataffären. Det är knappt så att man har råd att köpa kött längre och jag har starkt funderat på att införa en köttfri dag per vecka, om 10 år kanske det är omvänt. Köttdag en gång per vecka, vem vet. Visserligen är det ju bra för miljön att äta mindre kött men det är en annan debatt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.