Carl Bildt ”skjuten” i Jallais PR-film: ”En förrädare”

secondColumn

Vi vet att Carl Bildt verkar ha rysskräck! Skyller alltid indirekt på ryssen så fort han öppnar mun. Det var t ex dom som startade kriget i Georgien fast det i själva verket startade av presidenten i det landet: Stackarsvilli! Ändå är det ryssens fel.

I Anders Jallais nya bok Bilderbergmötet blir Bildt skjuten. Jallai är före detta stridspilot och forskare i underrättelsetjänst . Det är klart man vill promota sin bok på bästa sätt men att skjuta en minister är nog att gå för långt med tanke på att vi haft två ministermord i Sverige. I PR-filmen för boken zoomar ett kikarsikte in på Carl Bildt medan en röst mumlar på ryska. ”Du är en CIA-agent, en förrädare. Snart ska du tystna för alltid. Jag ser målet, jag ser målet. Han har gått i väg från sina livvakter som han alltid gör.” Så mumlar den ryska röst som ställer in kikarsiktet på Carl Bildt. Sedan smäller det – och i nästa scen ligger en kropp livlös medan någon ropar att utrikesministern har blivit skjuten och ligger livlös på gatan. Enligt Jallai är Bildt en tuffing, så han tycker på något sätt att han kanske ska tåla det här. – Det är ett sätt att gestalta Carl Bildts rysskräck. Sen är det ju så att han även råkar illa ut i min bok, som är en fiktiv berättelse, förklarar författaren Anders Jallai. Scenerna med Carl Bildt har han själv spelat in under Barack Obamas statsbesök. – Jag fick en olustig känsla av att se den. Vi har både en statsminister och utrikesminister som blivit mördade i det här landet, säger Bildts pressekreterare Erik Sziga.

Boken ”Bilderbergmötet”, den fjärde i Anton Modin-serien – den första som Jallai ger ut på eget förlag. ”Nu kör jag helt utan skyddsnät och förläggare med känsliga nerver”, skriver Jallai på sin hemsida. Det är lite för makabert kan jag tycka. Kanske till och med olagligt. Det slutar nog med att Jallai får dra tillbaka sin något makabra PR-film. På kuppen kanske han dock säljer lite fler böcker. Och det var väl det som var meningen.

Se PR-filmen på Gotiska Klubben

svd svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Carl Bildt ”skjuten” i Jallais PR-film: ”En förrädare”

 1. anders skriver:

  Boken säljs på flera förlag (bokus o adlibris bland annat), så helt ensam är han inte.

  Gilla

 2. Pingback: Anders Jallai: Carl Bildt target at Bilderberg Summit in Sweden | Gotiska Klubben

 3. Helena Palena skriver:

  Anders: Han är ensam som förläggare. Tar den ekonomiska risken. Vem som helst får sälja sin bok på Bokus och Ad Libris – det är väl inga förlag. De förmedlar väl bara böcker?

  Gilla

 4. anders skriver:

  Jag sade bara att han inte är ensam om att marknadsföra boken. Att Bonnierbolaget Adlibris, och några till, ställer upp med säljkanaler betyder att det finns ett större intresse av den här typen av ideer, och spridning av världsbild. Vem som tar den egentliga, ekonomiska risken kan vi bara spekulera i, eftersom inget egentligen är känt. Bara att den officiella titeln förläggare tillfaller Anders Jallai.

  Adlibris huvudägare marknadsför sig i alla fall som Bonnierförlagen, men även detta kan man säkert debattera.

  Gilla

 5. Markus Andersson skriver:

  Skulle aldrig slänga bort mina pengar på att läsa en story om Bildt som martyr. Jallai verkar jobba på uppdrag åt propagandaministeriet, medvetet eller omedvetet eller något däremellan.

  Gilla

 6. kao skriver:

  Det är inte konstigt att Carl Bildt är avskydd på de flesta håll. sätter han sin fot i t.ex Kongo/kinshasa kommer han fängslas för brott mot mänskligheten… Men det är flera som vill ha hans skalp. Inte minst med tanke på Lundin Oil och folkmordet i Sudan.

  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.