Celibatsyndrom: Unga japaner föraktar sexuella kontakter! Sverige har flest ensamhushåll

Oskyldigt värre! Små flickor med jättebröst = Mangaporr

Oskyldigt värre! Små flickor med jättebröst = Mangaporr

Japan har 126 miljoner invånare. En siffra som väntas minska till en tredjedel år 2060. Orsaken är ett väldigt lågt barnafödande. 2012 slogs ett nytt bottenrekord i antalet nyfödda. Och i ett reportage i brittiska The Observer speglas ett land som lider av vad japanerna kallar sekkusu shinai, eller ”celibatsyndrom”.

45 procent av japanska kvinnor mellan 16 och 24 år var ”ointresserade av eller föraktar” sexuella kontakter enligt en undersökning av Japan Family Planning Association. Bland männen hade 25 procent av dom svarande samma inställning. En undersökning från 2011 visade att 61 procent av de ogifta männen och 49 procent av kvinnorna mellan 18 och 34 inte var i någon relation. Och en tredjedel av unga under 30 år har aldrig dejtat. Enligt Kunio Kitamura på JFPA hotas Japan på sikt av utplåning om inte utvecklingen vänder.

Svenska ungdomar är nog intresserade av sex. Men däremot ökar ensamhushålle. Folk vill inte gifta sig och bilda familj. Sverige toppar listan över andelen ensamhushåll i Europa. Det kan vara ett resultat av att svenskarna går i täten för den ökade individualiseringen. Det menar Lars Tornstam, professor i sociologi. 1945 bodde 6 % av den vuxna befolkningen ensam, 2008 bor 29 % ensam. Nästan vartannat svenskt hushåll är ett ensamhushåll, 46 %. Flest ensamhushåll finns det i storstäderna: Stockholm 58 %, Malmö 55 % och Göteborg 54 %. Bland kvinnor finns den största gruppen ensamhushåll i åldern 75 år och äldre, medan det för män är vanligast med ensamhushåll i åldern 35-49 år.

Det är tråkigt att vara ensam. Dessutom kan man bli sjuk. Social isolering är dubbelt så farligt som fetma och kan öka risken att dö i förtid med 50 procent, visar en ny amerikansk studie. Men å andra sidan behöver man ju inte vara isolerad för att man bor ensam. Man kan ju ha kontakter för det. Sitta ensam i en lägenhet kan ju inte vara en höjdare hur länge som helst. Men å andra sidan finns det ju knappt några jobb och lägenheter att få tag i för unga. Och hur är det med framtidstron i den här sjuka världen. Kanske inte så stor. Japanerna sitter ensamma och tittar på manga. Kanske dom nöjer sig med autoerotik – alltså att tillfredsställa sig själva – där framför dumburken. För sexualdriften kan väl knappast ha försvunnit?

AB intressant SvD SR

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Celibatsyndrom: Unga japaner föraktar sexuella kontakter! Sverige har flest ensamhushåll

 1. Stig Palm skriver:

  Detta problem händer inte i Sverige då Somalier och Mellersta Östernfolk tar över Sverige och ökar dess befolkning. De har en Muslims syn på detta samt använder det demografiska svärdet att bekämpa de kristna länderna. Sverige blir på sikt en Muslims stat. Allah är stor.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Stig: Så blir det nog med våra trojanska hästar till företrädare. De skänker bort vårt land och dom förstår det nog inte ens. Jo, dom i toppen men alla andra små politiker i kommuner och landsting som bara följer partipiskan. Ja, herregud! Vad ska man säga. Men Japan kan nog inte räddas om dom inte börjar föda barn. Till Japan får man inte invandra. Där är det hårda bud. Turist kan du vara men glöm det här med att invandra dit. Men det kommer väl om NWO får genomföra sina planer i lugnet och roet! Hela världen ska tydligen bli muslimskt!

  Gilla

 3. ÅMÅL skriver:

  Det här verkar vara ett bra forum angående detta problem:
  http://www.ejaculatoryanhedonia.com/

  Gilla

 4. anders skriver:

  Den märkliga vridningen av jämlikhet dissekeras:
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=82564

  Mar Passio förklarar på ett djupare plan vad som händer:

  Gilla

 5. Antonia skriver:

  Gud vad jag passar in överallt.

  Gilla

 6. Verklighetsanpassad familjebildning skriver:

  En del kanske tänker att det inte är läge att bilda familj om man inte har ett fast, tryggt arbete och en bra utbildning först. Så resonerar i alla folk jag känner (men det utesluter ju inte att folk dejtar för det…). Att kombinera familj med tillhörande småbarn med exempelvis högre universitetsstudier kan t.ex. vara något ansträngande.
  Konkurrensen är brutal på den globala arbetsmarknaden. Det är bara att inse faktum.

  Gilla

 7. anders skriver:

  Till Verklighetsanpassad familjebildning.
  Hur vore det med familjeanpassad verklighet?

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Antonia: Härligt att höra!

  Verklighetsanpassad: Så funkar människan! Man vill ha allting ordnat innan man skaffar familj. Det är mänskligt och naturligt. Vi kan ju välja i den s k civiliserade världen. Men bland fattiga föder man många barn. Det är naturens lag eftersom många barn dör.

  Anders: ”Hur vore det med familjeanpassad verklighet?” Suverän mening. Säger allt. Vi ska skicka den till våra politiker som gör allt för att förstöra för människorna genom att gå företag och karteller till mötes.

  Gilla

 9. Oskar skriver:

  Muslimerna skaffar bara barn för att Guden säger, gör det. För helt logiskt sätt, vem fan vill ha barn egentligen? De tar upp 20 år av den korta tid en människa har att njuta och ha kul.

  Gilla

 10. stefan skriver:

  Oskar dont worry. Vi lever nog snart i en värld där alla barn hamnar i en å samma barn stuga.
  Egentligen finns fördelar som att man slipper bortskämda snoriga brats ungar..Man för se det positiva i det hela.

  Gilla

 11. kao skriver:

  De unga i Japan lägger all kraft och energi på studier och karriär. Kanske de tänker att det är att krångla till livet att ha ett förhållande och gifta sej och få barn?
  ‘Man vet vad man har men inte vad man får’.

  I Sverige är många ensamboende, men kan ha förhållande för det. Särbos. Jag fattar själv varför det är så. Varför ska jag krångla till mitt liv och släppa in en karl över tröskeln igen? Har det bättre när jag bor själv. Nu är jag dessutom rätt gammal, så nu är det ännu mer angeläget att ha sitt eget boende än det var förr.

  :-).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.