Stridshingst! Häst med stake! Caballus!

Stegrande hästDet finns hästar och så finns det bronshästar. Men stridshingst ingår inte i det vanliga vokabuläret. Vad signalerar ordet hingst? Jo, stake, kraft, mod, vilja och uthållighet. Var det ett förfluget epitet i Reinfeldts mun eller hade han grunnat på det länge. För det var just en stridshingst som Fredrik Reinfeldt liknade sig med när han för  TT skulle förklara hur ”taggad” han var på att fortsätta som partiledare. Varför drog han inte till med arbetshäst! För simpelt förmodligen. Reinfeldt är nog mer en liten cockerspaniel om ni frågar mig. Därför måste man dra till med något man inte är.

Statsministern liknade sig själv med en medeltida häst avlad för krig – och fick en egen #hashtag. När riddarna red ut i strid använde de aldrig ston, bara hingstar. En sådan stridshingst som avlats fram för krig uppskattades till ett värde av minst sex–åtta oxar. En sån färdigtränad häst gick under den latinska benämningen caballus. I så motto är Reinfeldt en häst eftersom han är en broiler. Har han haft ett arbete utanför det politiska systemet tro?

Fredrik Reinfeldt har inte dessa egenskaper jag räknade upp. Han glider mera över åt det könlösa hållet. Och vem är han egentligen sexpartner med? Har jag med det att göra? Nä, men jag undrar ju och vill gärna veta. Är väldigt nyfiken. En vän sa att han trodde att Reinfeldt är gay. Va´! Nä, det tror inte jag sa jag då. För tanken hade inte ens slagit mig. Tänker på Nyamko Sabuni som förmodligen är hans mö. Men så grunnade jag på det och kom fram till att FR kan vara det. Gay alltså. Det får han väl. Alla har väl rätt till sitt där bakom sovrumsdörren eller var man nu ejakulerar och har sig.

Hingst är annat än en valack som är snöpt. Reinfeldt sa inte stridshäst, eller stridsvalack – han sa stridshingst! Varför? Spelar det någon roll? Jo, för valet av ord lämnat ett löjets skimmer efter sig. Kanske t o m är tuvan som får lasset att välta. Borgarna förlorar 2014 hur vi än vrider på det hela. Men spelar det i sin tur någon roll? Nej, absolut inte. Allt är ett spel för gallerierna. Båda block är lika goda kålsupare i att sälja ut allt vi har gementsamt. Men, kanske MP kan vara en räddnng i mörkret. Deras motion om bankdelning – hur går det med den tro?

En annan häst som talar ut är Bo Lundgren. Han säger att det inte är någon skillnad på gamla och nya M. Just det! Allt är bara ett retorikspel: Nya Moderaterna är i själva verket som vanligt och att kalla sig ett arbetarparti gör man för att reta sossarna. Vore det inte bättre om man tog Gamla Moderatena istället och gjorde loggor på. Tror det skulle gå hem i stugorna. För lite back to basic är just precis vad Sverige skulle behöva.

Foto: Peter Ulfheden/AB-Blogg

svd svd svd svd

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Stridshingst! Häst med stake! Caballus!

 1. Pingback: Vad Statsministern ville säga var – “Jag är SÄRIMNER !” | Hedniska Tankar

 2. Helena Palena skriver:

  Åmål: Har läst. Länkade till Vaken på Facebook med rubriken: Är statsministern en gris?

  https://www.facebook.com/groups/vaken/10151708905887304/?notif_t=group_comment

  Gilla

 3. ÅMÅL skriver:

  ”Är statsministern en gris?” HA HA den var bra 😉

  Gilla

 4. Hans K Nilsson skriver:

  Reinfeldt är en psykopat. Med hans bakgrund gör sig ryggsäcken ständigt påmind och blir stundtals alldelesför för tung att bära så för att lätta på bördan en aning måste han den falske GODISTEN med alla till buds stående medel visa att HAN just HAN är den ledare som Sverige i princip alla tider har saknat. Det främsta målet för dagen är att som första moderatledare vinna ett tredje val i följd. Skulle Sverige och Svenskhataren Nr1 lyckas med bedriften återstår enbart ETT sätt för att rädda landet undan total katastrof. Skall framtida generationer Svenskar ha minsta chans att överleva som ett folk MÅSTE nu levande Svenskar komma till insikt om vad 7Klöverpolitiker, PKeliten, Finans och Kultureliten plus ALLA deras köpta medlöpare har gjort och håller på att göra med VÅRT Svenska Folkets Fädernes och Fosterland Sverige och agera därefter och detta kraftfullt..Vi får ALDRIG glömma att Landet Sverige har VI nu levande Svenskar fått i arv att förvalta av våra hårt arbetande förfäder till framtida generationer Svenskar. VI måste verkligen ta VÅRT uppdrag på betydligt större allvar än VI har gjort och gör fn. Detta måste ske från NU och den kommande framtiden.

  Gilla

 5. anders skriver:

  Han måste väl ta fokus från de som man krattat manegen för i minst 25 år, SD.
  Deras utländska sympatier finns väl inga tvivel om, och precis varenda SD-ledamot med någorlunda rang har gjort vallfärden till det förlovade landet.

  I retorikens namn så måste ju FR nu ta på sig rollen som anti-svensk, och tönta till det med stridshäst (vilket i samma andetag för tankarna till slutna sällskap Cabaler), för att inte allt ljus må falla på de uppstigande tronpretendenterna SD, vars sidoverksamheter (eller är det kärnverksamhet) skall synas för tydligt.

  Gilla

 6. kao skriver:

  Är benägen att hålla med Hans K. Nilsson i hans kommentar här ovan.

  En person som har en bottenlös, kolsvart och tom blick och ingen mimik är skum i mina ögon. det är inte bara hur han ser ut. Det är hur han agerar som är viktigt. Och det har vi sett nu i alltför många år.

  Kao

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.