Så pinsamt: USA som vill vara det bästa landet i världen tvingas stänga ner staten! Vinnare är Federal Reserve!

DollarUSA vill vara det bästa landet i världen men dom kan inte ens enas om en budget utan tvingas stänga ned staten vilket påverkar 800 000 människor. Taket för hur mycket pengar som USA får låna måste höjas senast den 17 oktober. Sker inte det kommer USA, lite slarvigt uttryckt, att gå i konkurs. Reaktionen på världsmarknaderna riskerar att bli enorma. En lösning lär inte komma smärtfritt. Bråket mellan republikanerna och demokraterna i kongressen är som vore det två ungar i en sandlåda som inte kan enas om vem som ska ha spaden.

Hundra miljoner kronor i timmen går förlorade i USA i och med att statsapparaten har stängts. Landet som ska vara det bästa i världen är nära konkurs. Är inte det skamligt så säg! Jo, men det som sker är meningen. Om kongressen inte kan lösa budgeten och det brakar kommer det att få katastrofala följder för hela världen. Ändå skriver medierna knappt något om det. Vi har nog med våra bekymmer verkar det som.

Andreas Cervenka skriver dock bra idag om läget i ekonomin. Han brukar skriva A men aldrig B – men det här gången blir det B plus. Han skriver om föreläsare på ett seminarium. Michael Kumhof, ekonom på Internationella Valutafonden IMF och Adair Turner, tidigare chef för den brittiska motsvarigheten till Finansinspektionen, FSA är inga nybörjare eller rättshaverister. Deras budskap är att i både vanliga läroböcker men också i avancerad makroekonomisk litteratur brukar banker beskrivas som mellanhänder, som lånar ut pengar som andra satt in. Tyvärr är detta en mycket dålig beskrivning. I själva verket skapar bankerna pengar i samma sekund som dom beviljar nya lån. Därmed uppstår också ny köpkraft. Detta sker Ex nihilo, ur tomma intet. Alltså skapar bankerna pengar ur skuld meddelst ett knapptryck på datorn. Ur tomma intet = luft som människor ska betala ränta på.

Dessutom har finansvärlden revolutionerats. En rad spärrar för hur mycket köpkraft som bankerna kan trolla fram har försvunnit de senaste decennierna. Till dessa hör till exempel så kallade skuggbanker som försett kreditmotorn med en turbo och det enkla faktum att pengar numera saknar all koppling till någon fysisk vara som guld. Bankerna gör enorma vinster. Tänk om dessa pengar gick tillbaka till samhället istället för till privata fickor. Läs mitt inlägg om vem som egentligen äger Federal Reserve t ex och sätt det i samband med all skuld som världens länder innehar. Skuld! Skuld! Skuld!

I en intervju med tv-kanalen CNBC ger en av världens mest berömda affärsmän sin syn på den kris som nu utspelar sig i världens största ekonomi. Warren Buffett, som tycks förgrymmad, tror att kongressens politiker slutligen kommer att enas om såväl en budget som en höjning av skuldtaket. Han skyller på republikanerna. Buffett borde istället rikta pilen mot det privata banksystemet som styr oss alla genom FEDs och BIS.

Här hemma lånar folk till sitt boende men dom behöver inte amortera. Är det bra? Ja, jättebra för bankerna men inte för ränteslavarna. Vi lever i den yttersta tiden. När det braka over there blir det kris även här. Värdena försvinner men skulden kommer att bestå! Vilka kommer att gynnas av det.

Se gärna filmen där pastor Lindsey Williams berättar vad NWO har för planer för världen. Läs mer om pengar under fliken Pengar i mitt arkiv.

Från Det opåverkade sinnet: ”I videon förklarar Pastorn Lindsey Williams alla faser inför den kommande kollapsen, och varför det i sin tur kommer att automatiskt leda till en fullständig kollaps av hela världsekonomin. Den kommande kollapsen som är Dollarns slutliga död, är något som faktiskt aldrig hänt förut. Så vi lever i minst sagt intressanta tider.”

Carl Norberg skriver om Ben Bernanke: ”Efter 2008 fick Ben hela världen att tro att den amerikanska dollarn och världens största finansiella system fortfarande existerade.”

intressant

Detta inlägg publicerades i Pengar, Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Så pinsamt: USA som vill vara det bästa landet i världen tvingas stänga ner staten! Vinnare är Federal Reserve!

 1. Helena Palena skriver:

  Hälsningar från Lasse via mejl:

  Jag följer på daglig basis ekonomi politik mm via Internet och 100 – tals hemsidor där jag läser studerar skeenden och händelser Jorden runt. Detta har jag gjort sedan 1995 då Internet blev tillgängligt. Idag läser jag många timmar varje dag.

  Jag vill komma med en mycket allvarlig varning om något jag nu ser kan inträffa.
  USA är under upplösning både ekonomiskt och politiskt.

  Vare sig man nu löser budgetkrisen och senare ökar lånetaket så håller USA på att implodera av tyngden av sina skulder. Politiskt är idag USA mer tudelat än någonsin, och de som kan sin historia känner till både freds och krigspartiet.

  USA har cirka 800 baser Jorden runt, och på dessa baser finns cirka 1,5 miljoner soldater och deras familjer. Alla försörjs via Pentagon.

  Kostnaderna för baserna och de 11 hangarfartygen och all annan utrustning man har kostar nu allt mer av pengar som inte finns. USA militära apparat är minst 4 – 5 ggr för stor för att rymmas inom deras ekonomiska framtida ramverk. USA har nu kommit till vägs ände ekonomiskt, och detta får nu politiska konsekvenser allt värre för varje dygn.

  Min varning är följande….
  När USA:s ekonomi imploderar och dollarn faller som en sten innebär det enorma konsekvenser för Världens andra ekonomier – det innebär också att deras militära styrkor utomlands kommer att dras hem till USA mycket snabbt. NATO blir en vinglös fågel utan de amerikanska styrkorna, och de andra nationerna inom NATO kommer också att behöva spara kostnader.

  USA drar sig tillbaka från sina baser innebär att någon annan kommer att fylla deras tomma basområden med något.

  Här ligger faran

  Vem tar över de tidigare styrkepositionerna

  Vad händer med ett allt mer uppskrämt Israel

  Vad som händer vet ingen, och ingen har mig känt kört det här i något krigsspel heller av betydelse

  Min varning är att i ett land finns alltid en armé – det kan vara landets egen men lika gärna en ockupations armé

  Svaga länder faller först

  Svaga länder finns av olika sorter

  Landet kan sakna militär styrka – men lika gärna sakna en vilja att försvara det system man har och lever under – så ser EU av idag ut

  Sverige av idag lever på en tunn röd linje

  Gilla

 2. Josef Boberg skriver:

  USA fixar ”lätt som en plätt” sin risiga ekonomi med lite arteget ekonomiskt tänkande och agerande – är jag rätt säker på, tror jag… 💡

  Gilla

 3. If there is a way forward and out of this:-

  1. US has to end being a war machine – because that only increases the national debt.
  2. The US would have to agree to a basket of currencies being the world’s reserve currency, since the dollar is about to nosedive, and the whole world will be affected.

  It may take this huge crisis before the change to global sanity comes.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Tiden som kommer kommer fyllas med oro och osäkerhet. Känns ju inget vidare, men som små skit i det stora vad kan man göra.
  (Jag har alltid amorterat. För mig var det naturligt. Min banklån är nu nästan betald. Men jag gillas inte alls av min bank. Dock kan jag undra om egentligen vad vinner jag genom att amortera när ingen annan verkar göra det? När bubblan sprängs vilka fördelar kommer jag ha egentligen boendes i ett bostadsrätt som har ju också ett stort lån. )

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Josef: Tur att du är optimistisk!

  Courtenay: USA have to you write. The ones who rules and which you don´t se has planned all this misery. You must look att the video with Lindsey Williams then you see what´s coming.

  Antonia: Det är klart du inte gillas av din bank. Du ska ha skuld. Om det blir en bubbla kanske din lägenhet faller i värde drastiskt men du får betala av på den ursprungliga skulden i alla fall. Banken vinner alltid. För övrig får du hålla i hatten. Vi får hoppas på det bästa.

  Gilla

 6. Maja Dacke skriver:

  Länge har jag funderat över min egen situation och hur jag ska göra. Säkert finns det fler som gör det.

  Jag bor i bostadsrätt utan banklån – sålde ett sommarhus för att kunna flytta från storstad till småstad, där inga hyresrätter fanns i sikte, bara bostadsrätt. (Inga små hus heller …) Men föreningen har stora lån. Och en urusel styrelse som ingen medlem rår på och som få medlemmar vill göra något åt. Ensam är inte stark.

  Vad kan hända om Brf inte hänger med i karusellen? Detta är mest troligt. Vill någon haj öht köpa huset och våra insatser försvinner med det? Kan de det? Skyhöga hyror och … Vad kan hända? Kan man lagligt göra vad som helst – eller landar allt i ett ekonomikaos?

  Gilla

 7. Helena Palena skriver:

  Maja: Svåra frågor. Du har skött dig men din förening slarvar. Egentligen skulle du sälja medan tider är och köpa ett torp för pengarna. Googla på ”90-talskrisen” så får du se vad som hände då. Alltid något att ligga steget före i alla fall och fatta vad som sker. Tror man lagligt kan göra vad som helst när det gäller att skinna ränteslavar och skydda hyresvärdar och banker.

  Gilla

 8. Josef Boberg skriver:

  ”Josef: Tur att du är optimistisk!”

  Nja… – HelEna – snarare realistisk – som jag uppfattar mig själv.

  Gilla

 9. Helena Palena skriver:

  Josef: De kommer att äta upp sig själva. Tänk att vara så girig att man till slut slukar sig själv! Gode gud! Vi får hoppas att Harmageddon snart kommer och vänder.

  Gilla

 10. stefan skriver:

  Man får väl se hur många av följarna (trendy people) som kommer stå pall när de inte innehar en trendig position längre att luta sig till haha..

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Stefan: If hells breaks loose så vet man ju hur det blir. Jag har stark förmåga att tänka mig in och leva mig in i hur det blir. Säger bara hunger….

  Säger till folk med mycket pengar på banken att dom ska ta ut dom. Svaret blir: ”Nej, det behövs inte. Vi lever ju i Sverige.” !!!

  Gilla

 12. stefan skriver:

  Efter mänskligheten så kommer säkert något mer förträffligt och gott. Jag är optimist. 🙂

  Gilla

 13. stefan skriver:

  Fast jag tror det förträffliga och goda var meningen med mänskligheten. Sen skrev jag en massa som jag inte riktigt tror är förståeligt eller acceptabelt så jag censurera lite vilket jag hatar att göra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.