Assads hjältemodiga kamp mot de islamistiska terroristerna

Stefan Winiger

I MSM får vi höra en sida av saken. Man söker febrilt låta påskina att det är regimen i Syrien som gjort den kemiska attacken. Men man vet inte. Ändå låter det som man gör det eftersom man vill ha det så. Då är det befriande att läsa Stefan Winiger och hur han ser på saken. Modigt skrivet av en kille som jobbar på Yle  i Finland:

”Kanske befinner vi oss i en process där vi snart börjar tycka att rebellerna i Syrien huvudsakligen är ondsinta islamister. Som vi ju sen elfte september 2001 tillsammans med USA jagar och krigar emot i hela världen, i Afghanistan, i norra Afrika, i Asien och i de muslimska delarna av befolkningen i västvärlden. Och kanske kommer vi att komma fram till att det är helt konsekvent att stödja den folkkäre presidenten Assad i Syrien i hans hjältemodiga kamp mot de islamistiska terroristerna.”

Jag skrev den här kommentaren under inlägget: ”Mycket bra skrivet! Vi har hört allt förr. Vilka var det som försåg Saddam Hussein med råvaror så han kunde tillverka kemiska vapen när det begav sig. Jo, väst! Bush och Blair borde ställas inför domstolen i Haag enligt Desmond Tutu. Ja, verkligen!”

Stefan Winiger: ”Det blir inte så lätt. Hur vi än vänder oss kommer endera parten tycka att vi står på djävulens sida. Rebellerna har hela tiden velat att vi ska tro att det är folket som kämpar mot en djävulsk diktator. Regimen i Syrien har hela tiden velat få oss att tro att det är en fredsälskande stat som kämpar mot djävulska terrorister.”

dn dn svd svd intressant

…….

 

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.