Gästa svenska Yvonne och vinfälten i Frankrike!

Yvonne.jpg header Yvonne i telefonYvonne Andersson från Hälsingland driver sen några år tillbaka en anläggning i Frankrike. Dit kan man komma och bo och koppla av och ha det bra. Gården ligger i Saint-Sernin de Duras i Aquitaine i sydvästra Frankrike.

Vad kan man göra hos dig?
Man kan spela golf och tennis. Ett nytt bordtennisbord finns i huset. Bada i poolen, paddla kanot eller rida. Vi har även svenska matlagningskurser. Vi tar gärna emot barn och äldre och vårt ställe är perfekt för bröllop och konferenser. Eftersom jag är frisör i botten kan jag göra bruden vacker o s v. På den stora täckta terassen (60 km2) finns en inmurad BBQ.

Vad finns det i omgivningarna?

Här finns flera vingårdar och vinstockar överallt så långt ögat kan se. Till den närmaste är det bara fem minuters gångväg. Stora fält med solrosor omgärdar också mitt ställe. Här finns även lavendelodlingar som fyller luften med en bedövande doft. Man blir lugn och rofylld av den blomman. Det odlas även plommon. Underbart söta plommon. Vi har cyklar som gästerna kan använda och dom t ex vill cykla till en gård och köpa vin.

Hur är det i La Cour de Lavande?

La Cour de Lavande ligger i en lugn och fridfull omgivning men det är bara några minuters bilväg till en liten marknadsby som heter Duras. Vill man ha fancy shopping, restauranger och world heritage sites så är det bara 40 minuter till Bordeaux och Bergerac.
Choklad fabrik finns i Duras, med mycket fin choklad. Tre minuters bilväg till närmsta restaurant med pizzeria. I byn Duras finns fyra restauranger Varje måndag mellan 9 –12 är det marknad i Duras. Kvällsmarknad varje onsdag. Med mat, ost och lokala delikatesser. Där köper du en tallrik moules frites, eller något grillat. Du bara tar din tallrik till dukade bord och samtidigt köper du en flaska vin i dom många vinstånden.

Ditt ställe har många år på nacken!
Ja, La Cour de Lavande – huset är 350 ar gammalt med mycket karaktär kvar efter renoveringar under årens lopp. Här finns gott om plats for familjer som kanske vill förenas under semestern. Fyra stora sovrum, ett stort allrum med en Joytul kamin, modernt utrustat kök med diskmaskin och micro. Tvättmaskinen är ny.Två moderna badrum. Stor härlig pool i innergården att njuta i. Mer rogivande ställe att fira semester är svår att hitta. Perfekt för kortare eller längre vistelser. Layouten av fastigheten och dess omgivning, gör den lämplig för dom som har lätt handikapp.

Hur kommer man till dig?
Det tar drygt en timme med bil från Bordeaux – Bergerac 40 min. Båda med internationella flygförbindelser. Ryan Air flyger dit via UK. Till Bordeaux flyger man direkt från Stockholm under sommaren med Norwegian. Men man kan ju också bila hit för den delen. Eller cykla! Välkomna hur ni än kommer!
Vill du veta mer gå till Yvonne Anderssons hemsida och surfa runt bland dom vackra vyerna. Kolla även på Yvonnes facebooksida!

Yvonne Trädgård

Yvonne SovrumUteplatsen xEntranceVardagsrum

Poolen

intressant dn svd svd

…….

Detta inlägg publicerades i Människor och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Gästa svenska Yvonne och vinfälten i Frankrike!

  1. fdfdfddf@fdfdffd.com skriver:

    Varför har din blogg blivit någon slags reklampelare för allehanda saker? Väldigt irriterande med sådana här illa dolda reklaminlägg.

    Gilla

  2. Antonia skriver:

    fdfd osv…Det är ju ingen reklaminlägg. Utan Helena känner henne och de hon skriver om. Vad finns det att irritera sig för egentligen. Gillar man inte ett inlägg så behöver man inte läsa den heller.

    Gilla

  3. Helena Palena skriver:

    fd: Ta och packa ihop om du inte gillar vad jag sysslar med. Yvonne är min kompis! Punkt.

    Gilla

  4. Yvonne skriver:

    Ja folk blir da latt irriterade! Har inte solen lyst tillrackligt den har sommar i Sverige? Vad jag fortatt har det varit en underbar sommar aven hemmavid och inte bara har i Frankrike. Det borde gora folk glada istallet for att orka irritera sig.
    Vi ses snart Helena, for akta suringar plus snapps forstas det blir vi ju annu gladare av !!
    Yvonne

    Gilla

  5. Helena Palena skriver:

    Yvonne: Vi kanske kan bada mitt i natten också. Sen vi snapsat klart för där vi ska kallas ju för Bjuråkers Riviera och där är det varmt i vattnet långt in i oktober eftersom solen ligger på så gott som hela dygnet.Heavy! 😛

    Gilla

  6. Abbe skriver:

    Hej Yvonne och Helena får man vara med och bada?
    Önskar er allt gott !
    Mvh/Abbe Stockholm

    Gilla

  7. Yvonne skriver:

    Njut av sommar i syd Frankrike. Mitt i hjärtat av livets goda mat och vin .

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.