Högsta höns och mobbning

Egge Högsta hönsetEn höna är halt sen några dagar. Hon är dessutom lägst i rang. Det är högsta hönset som bestämmer i grupperna! Det är en sån som alla är rädda för. Det är mycket mobbning i omlopp i samhället. I djurens värld kan man inte göra så mycket åt det. Ingen kan säga till en höna t ex att sluta hacka och picka på den som är underst. Människor däremot borde man kunna lära hur man ska vara sann och god. Men det går inte där heller. Mobbningen lever och frodas och ändå sägs det att människan har mer förstånd än djuren!

När jag kommer med extra godis morgon och kväll till hönorna får den halta hönan äta först. Snacka resten av flocken tycker det är märkligt. Men jag tycker det är kul. Jag rubbar naturens ordning. Och så kan det gå när locket är på. För flocken alltså. Hon med ont i benet pickar i sig medans hon får. Sen äter resten och när dom är klara drar dom ut på gården. Då kan den halta äta mer om hon vill och sen får hon följa med mig på olika håll. Sitta på golvet i köket bl a medan jag fikar.

Tuppen på bilden heter Egge. Han har jag kläckt fram själv och han var så vacker i sin guldiga dräkt. Han har hoppat upp och satt sig högst upp i lagårn (tre m minst. Där trivdes han. Han sålde jag senare till en gård med 15 hönor och vad jag hört så trivs han väldigt bra.
Foto: Palena

intressant svd dn dn dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Högsta höns och mobbning

 1. livsglimtar skriver:

  Så fint och klokt inlägg … ❤

  Gilla

 2. Nostradamus_i_norr skriver:

  Följande mycket läsvärda och träffsäkra allegori om den politiskt korrekta hönsgården, är skriven av signaturen dubium i anslutning till Pär Ströms artikel på Genusnytt http://genusnytt.wordpress.com/2012/03/10/jag-hoppar-av-forelasningen-hos-tryckfrihetssallskapet/ där han förklarar varför han hoppade av en föreläsning hos Tryckfrihetssällskapet.

  ”Sverige kommer aldrig att greppa det här med yttrandefrihet eftersom även de som säger sig förespråka yttrandefrihet alltid lägger in sina egna reservationer i diskussionen, och klankar ner på någon annans åsikt. I Sverige (och i västvärlden) så har det blivit standard att per definition döma ut åsikter baserat på vad de handlar om, och vem som framför dem. Det handlar aldrig om att ta till sig åsikten och granska den. Debattklimatet kanske kan liknas vid en stege där man klättrar nedåt, på varje pinne sitter en grupp pippifåglar och kacklar om vissa åsikter, samtidigt som de bajsar på den gruppen som sitter på pinnen under. Ju längre ner på stegen man kommer, blir åsikterna mera ogillade av alla ovanför. På översta pinnen sitter de “politiskt korrekta” som kacklar allra högst och värst samt bajsar på alla andra under sig.

  På marken under stegen sitter sådana pippifåglar som jag, som inte fördömer någon av de ovanvarandes åsikter utan istället bemöter och betraktar alla åsikter sakligt och vetenskapligt. Alla pippi-fåglarna ovanför bajsar (därför?) på oss i gemensam ansträngning. Till viss del sker det också en ackumulation av åsikter, från andra pinnen och nedåt. Ingenting ärvs från första pinnen, de har sin egen fina rena pinne. De låtsas att den inte ens sitter ihop med resten av stegen. Men det som tycks på andra pinnen, ärvs ofta ner till tredje pinnen. Där tycker man ytterligare något, som de på andra pinnen är rädda för att associeras med. Tredje pinnen tar i sin tur avstånd från den fjärde, och så fortsätter det nedåt likadant.

  De på översta pinnen har den finaste fjäderdräkten (under fjädrarna är de dock ganska skabbiga), och den finaste pinnen. De är också väldigt ettriga och högljudda. De kacklar att alla på alla pinnarna under är helt knasiga, fula och dumma och deras åsikter varierar från obildade till vansinniga. Det är bara på översta pinnen man inte är sådan. Det är också bara på översta pinnen man FAKTISKT har knasiga åsikter på riktigt. Tar du del av vad någon långt ner på stegen säger istället för att döma ut dem per automatik på förhand, så är det oftast en vetenskaplig och saklig framställning av information du får ta del av. Sedan kan man själv undersöka uppgifterna och bedöma om de är riktiga eller ej.

  Får du däremot höra något från den översta stegen så brukar det vara en massa rent irrationellt strunt som bokstavligen inte ens betyder någonting. De argumenterar alltid dogmatiskt med känsloargument, floskler, smutskastning och groteskt fräcka lögner. Jag har aldrig sett någonting sakligt eller vetenskapligt komma från den pinnen. Därför satte jag mig på marken istället.

  Nu väntar jag på att alla ni andra också skall komma ner till marken istället för att fortsätta sitta och bajsa på varandra, sedan sågar vi av stegen. Ingenting gör pippifåglarna på översta stegen gladare än om vi fortsätter bajsa på varandra, och låter dem fortsätta bajsa på oss istället för att enas mot dem och såga ner stegen.”

  Gilla

 3. Antonia skriver:

  Jag gillar hur du tar hand om dina djur. Och månar om de som är i underläge..:) fin bild om kungen.

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Kungen i gården ! 🙂

  Gilla

 5. ÅMÅL skriver:

  Högsta tuppen i Miljöpartiet kan ingenting om vår livsmiljö:

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Åmål:Gustav är nog bara söt och otroligt blåögd!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.