Tumba Bruk sålt till amerikansk sedelpapperstillverkare! Myntverket sålt! Ville du det? Visste du ens om det?

Att det är företag och karteller som styr världen blir mer och mer uppenbart. Allt säljs ut. Lobbyister ser till så företagen får som dom vill. Stefan Löfven ska slipas in på nästa Bilderbergmöte (i dagarna). Vad kan han sätta emot när storhajarna går loss kan man undra.

Vårt svenska folkhem plockas ner bit för bit. Våra svenska storföretag är numera varken svenska eller stora. AB Myntverket var ett svenskt företag med säte i Eskilstuna, vilket tillverkade mynt till Sveriges Riksbank och andra centralbanker samt medaljerna för Nobelpriset. Myntverket var den allra äldsta statliga funktionen, det har funnits sedan år 995. Myntverket bolagiserades 2002 och köptes av det helägda finländska företaget Rahapaja OY. År 2011 beslutade Rahapaja Oy att mynttillverkningen i Eskilstuna skulle läggas ned och därmed finns inte längre mynttillverkning i Sverige.

Tumba Bruk är sedan 1755 producent av papper för sedlar och andra värdehandlingar och är därmed världens äldsta i sitt slag. Sveriges riksbank var under många år ägare till Tumba bruk. År 2001 ändrades ägarförhållandet då amerikanska Crane AB tog över driften. Sedan 2001 är Tumba bruk (byggnader och parken) ett statligt byggnadsminne.

Sverige AB! Allt är till salu! Att gamlingar låses in och pissblöjor vägs är nog inte så konstigt när riskkapitalistbolag som Carema och Attendo Care får gå loss! Men, hur svårt kan det vara att satsa pengar i så säkra kort som gamlingar och barn (privatägda skolor osv) – alla kommer ju med en påse skattepengar runt halsen. Hur svårt kan det vara? Hur lätt som helst.

För dig som vill titta in bakom draperiet!

svd svd svd svd dn dn dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Tumba Bruk sålt till amerikansk sedelpapperstillverkare! Myntverket sålt! Ville du det? Visste du ens om det?

 1. Maja Dacke skriver:

  Nu har jag tittat in bakom flera draperier och inte blev jag gladare och lyckligare. Det var inte heller meningen. Vetskap och kunskap gör ingen lyckligare, men en del av oss är födda sådana att vi vill inte dö i okunnighet. F ö sitter lyckan i de små-små detaljerna som vi har runt omkring oss i det nära livet. Det är dem som vi ska betrakta när vi känner behov av lycka. Vetskapen om livets jävligheter finns där och dessa träffar oss tids nog ändå. Eller hur, Helena?

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Maja: Det är för hemskt det som sker. Man får sannerligen leva i sin egen lilla värld. Tur att den är underbar. 😛

  Gilla

 3. Lincoln skriver:

  Tack för historielektionen!
  Och snart finns inte svenska kronor alls i samhället då det kontantlösa samhället införs.
  http://parasitstopp.wordpress.com/2013/06/03/det-kontantlosa-samhallet-avskaffandet-av-den-svenska-kronan/

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Lincoln: Undrar om andra länder också ska bli kontantlösa? Vilken fråga! 😛

  Gilla

 5. elina skriver:

  Jag använder envist fysiska pengar till mindre inköp. Och hur skall barnen lära sig att använda pengar om de är bara några siffror i mobilen?
  Samhällets moral mäts i hur vi tar hand om de gamla dementa och de små barnen, de som inte kan välja sin omsorg själv. Jag kan säga att moralen är inte god.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.