Husby elden ur askan! Ungdomarna vill ha jobb! Reinfeldt hycklar!

Våldet är på väg norrut. Under tre dygn har kravallerna satt Husby i ett slags undantagstillstånd. Invånarna stänger nu fönster och dörrar mot brandlukt och våld. Många är beredda att ge upp en förort i förfall.

Sysselsättningen bland unga i Husby är lägst i landet. Var femte ungdom mellan 16 och 19 varken arbetar eller studerar. Förra vårterminen klarade bara 80 procent av niondeklassarna behörighet till gymnasiet. Det är en av förklaringarna till problemen, enligt Eddy Garcia, 48 år, som bott i Husby en tredjedel av sitt liv.

– Min son är 25 och honom gick det bra för, han är pilot, men många i hans ålder pluggar inte, jobbar inte, gör ingenting. Det är jättefarligt.

Visst är det farligt. Skrev den här kommentaren under Erik Almqvists inlägg om Husby på Facebook:

”Det är så bra med invandring. Bidrar så enligt Reinfeldt och Ullenhag och resten av det bandet. Herregud! Om man inte får något jobb när man är ung finns ingen framtid. Då kan man lika gärna elda upp skiten! Hur svårt ska det vara att förstå. Å andra sidan är det som ungdomarna gör i Husby och annorstädes också ett jobb! En sysselsättning i brist på annat och dessutom en spark i arsle på systemet.”

Utlänningar står för cirka 80 procent av all grov brottslighet.

Svd Dn

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Husby elden ur askan! Ungdomarna vill ha jobb! Reinfeldt hycklar!

 1. Antonia skriver:

  De som inte vill delta i samhället kommer de aldrig göra det heller, oavsett vad man bygger om till dem.

  Gilla

 2. MetalHeadViking skriver:

  Jag tycker det är ganska uppenbart att dess ”ungdommar” inte är intresserade av jobb. De är de unga glada männen. De tycker det här är skoj. Och ju mer uppmärksamhet de får, dessto mer kommer dom igång på det.

  Blekinge hade ett inslag där de har stor ungdomsarbetslöshet. Fölster gjorde en rapport om hur illa det ser ut bland unga ute på landsbygden. Inga kravaller där.

  Även om Reinfeldt skulle riva sönder alla regleringar som hindrar företagande i Sverige, så skulle ändå de flesta av dagens invandrarungdommar inte anställas. De är helt enkelt inte tillgängliga till den svenska arbetsmarknaden.

  Det tråkiga här, är att vi har klassiska ”Ford Foundation” grupper som Megafonen som är där och uppviglar till kravaller. De har redan matat ungdommarna där med raskamps- och klasskampsretorik. Klassisk trotskijistisk söndra och härska. Inte så konstigt att Rättvisepartiet Socialisterna har sina tentakler över hela Megafonen och dessutom för ligisternas talan via bekanta/vänner/släkt som jobbar åt Bonniers och Public Service. Där har dom en riktig megafon för att sprida sitt disinfo om vad som sker i Stockholm.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.