Eloge Janne Josefsson! Gräv mer! Randi Mossige Norheim vinklade

Det finns hopp i det tillrättalagda PK-Landet Sverige! Såg Den goda viljan igår och tänkte: Gud så bra! Äntligen något man kan falla in i och gilla. Annars sitter man bara och värjer sig och tänker: Fan – vilka kulisser dom målar upp. Man vill ju ha det som på Hylands tid när alla hade sett samma program och kunde diskutera det dagen efter i hela samhället. Den tiden är förbi. Dock hade Janne Josefssons och Magnus Wennerholms program redan blivit omdiskuterat innan det sändes och därför kunde man tänka att alla medier skulle ha det på sin agenda. Nä, inte DN och inte SvD. Men skit samma. Man får tänka själv och söka efter andra som har samma åsikter för att inte bli galen. Tur att sociala medier finns för tänk om man bara skulle få Åsa Linderborgs, Oisin Cantwell och Martin Aagårds tillrättalagda PK-bilder.

Media har gett en förljugen bild av invandringen. Alla vet att det är problem. Hörde en kvinna på radion om staden Malmö som sa att Malmö inte längre är svenskt. Vecklar inte in mig i debatten mer. Den som vill läsa mer kan gå till AB och Expressen för den officiella bilden och till Avpixlat för den andra (riktiga). Heja alla som törs lägga upp sanningen på bordet! Det måste grävas mer innan fler människor får sina liv förstörda.

Amun Abdullahi – en flykting från Somalia – som jobbade upp sig och blev journalist på Sveriges Radio fick sitt liv förstört på grund av PK-hetsen. Hon och Kajsa Norell gjorde reportage om att Al Shabab rekryterade ungdomar i Rinkeby till Somalia varvid Konflikt med bl a Randi Mossige Norheim åkte dit och sa att så inte alls var fallet. Konflik hade fel i dom flesta fakta som lades fram. Följden blev att Amun fick hela sin existens ifrågasatt. Till och med hennes familj vände sig ifrån henne. Nu är hon utstött och kan inte leva i Sverige. Måste återvända till Somalia. “Man döljer sanningen och tystar människor”, sade Amun Abdullahi i programmet. En sanning utan modifikation. Se programmet och lägg särskilt märke till hur Randi Mossige Norheim urskuldar sig å det grövsta fast vi ser att hon hade alla fingrarna i syltburken. Kan man lita på journalisterna? Nä, skulle inte tro det. Take heed.

Janne Josefsson slår tillbaka mot kritiken mot onsdagens Uppdrag granskning.
– Det vore fullständigt befängt om man ställde krav på oss att vi bara ska göra program som faller Aftonbladets kultursida på läppen.

Svd SvD intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Eloge Janne Josefsson! Gräv mer! Randi Mossige Norheim vinklade

 1. mullis skriver:

  hur får någon överhuvudtaget kontakt med en människa som Randi Mossige, hon är allt jag avskyr, kommunist och feminist

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  mullis: Hade bara hört hennes namn i radion om och om igen. Nu fick jag se henne. Ja, en stockholmsjournalist – boende mitt i smete – som trodde att hon gjorde rätt. Men ack så fel det blev. Och hur hon hela tiden sa: ”Men det vet ju du Magnus hur det går till!” Hur hon ville komma på kollegial fot med Wennerholm. Nä, inte bra. Rentav för jävligt.

  Gilla

 3. Amun Abdullahi fick en fråga om hon inte var rädd att flytta till Somalia igen, där krig pågår. ”Nej, sa hon, det är mycket farligare här i Sverige där allt är dolt”, Ungefärligen, men SANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Forslin: Hon har rätt. Vi tror att vi bor i ett tryggt land. Nej, det är försåtligt. Huvaligen!

  Gilla

 5. Anonym skriver:

  Tycker ändå Randi M-N var relativt ödmjuk. Men hon tog till Carl Bildts gamla knep att
  tilltala reportern vid förnamn för att mildra angreppet.

  Gilla

 6. Ovanligt grepp av UG. Journalister som kritiserar journalister.

  Gilla

 7. MetalHeadViking skriver:

  Reportaget hade sina klockrena citat och ögonblick.

  Martin Aagård: ”Sverigedemokraterna gillar Sverige jättemycket”, som om det vore något negativt. LOL!

  Amun Abdullahi: sa att man är friare i Mogadishu än i Sverige. Där får man i alla fall säga sanningen! Det kan man inte göra här hemma i Sverige!

  Mossig(e): var värst av alla. Om Martin Aagård ska ta priset för idioti, så ska nog Mossig(e) ta priset för ondska.

  Avpixlat: fick massvis med reklam. Synd bara att Josefsson och Wennerholm ständigt ska slänga ordet ”främlingsfientliga” på Sveriges överlägset största politiska blogg.

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  bloggare: Det är så skärrat nu i stacken så alla attackerar alla! Journalist mot journalist = På tiden!

  Metal: Man får inte tycka om sitt land Sverige. Det är där skon klämmer. Så jävla sjukt. Alla andra får tycka om sina länder men inte vi! Det står nu på Wikipedia om Mossige att hon hade flera faktafel i programmet Konflikt som UG granskade. Så det får hon leva med. Men hon har ju redan fått stora journalistpriset så hon sitter säkert. Håller med! Vad då fientlig mot främlingar. Det är det väl ingen som är. Vi vill ju bara diskutera the forbidden issue! 😛

  Gilla

 9. Maria Nilsson skriver:

  Ja det var ett bra program och bra att du tar upp det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.