Försvagad folkstam! Grattis Carl Philip!

Hur ska det här sluta? Verkar som var och varannan människa är allergisk. De som är födda på 70-talet och den första dagisgenerationen är illa ute. Så gott som alla jag möter i den åldern har Bricanyl och Clarityn i släptåg. Och nu ökar allergierna bland barn. För tio år sedan hade 6 procent av 4-åringarna diagnostiserad astma, 2011 var siffran 9,5 procent. Ja, och fler och fler ettåringar börjar på förskolan. Hör hur det låter: Skolan. Ja, ettåringar är elever!

Att Sverige har mer allergier än t ex Estand förklaras ofta med hygienhypotesen. Vi har för rent inne och städar för mycket. Det är bra med bakterier – dom osynliga stärker vårt immunförsvar. Men jag tror också att framtiden kommer att uppvisa ännu mer allergier. Barn ska inte vara på dagis när dom är ett år. Då ska dom hänga som en apunge på mammans eller pappans höft och ha ständig ögonkontakt med sin vårdare. På dagis får dom inte det och utvecklar en brist som samhälllet inte kan sätta namn på.

Det blir dyrbart för företagen med allergiska människor. Pollensäsongen är här och folk har rinnande ögon och näsor. Sex av tio pollenallergiker presterar sämre på jobbet på grund av trötthet, huvudvärk och svårigheter att tänka klart. Tips! Gå tillbaks till tiden före frysens intåg på 50-talet och syra grönsakerna. Då får tarmen där immunförsvaret sitter till 80 procent rätt mat till bakteriefloran som redan finns där. Det är mjölksyrabakterier som gäller för immunförsvaret. Pizzasallad är bra. Tur att barn gillar den så att dom inte bara får en massa klister i magen = vatten och vetemjöl.

Idag fyller Carl Philip 34 år. Den 13:e är en siffra som inte kungen gillar. Läs här! Oturligt fick han sin enfödde son på en sån dag. Nä, han ska vara glad. 13 är en lyckosiffra. Läs här!

svd svd dn dn dn svd intressant SR

…….

Detta inlägg publicerades i Politik, Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Försvagad folkstam! Grattis Carl Philip!

 1. Antonia skriver:

  Jag har inga allergier och ingen astma heller. känner få om ens några i min ålder som har det. Gick i daghem med 30 barn och 3 personal. Gick ju bra. Det fanns ju rutiner.
  Jag tror att maten är en del av alla allergier. Inte riktigt mat utan all halv och helfabrikat som folk stoppar i sig och i sina barn.
  När jag går tidigt förmiddan förbi macDonalds på helgerna ( runt 10.00) blir jag alltid lika förvånad över att den är full med barnfamiljer och man intar frukosten där.
  Nu lästa jag någonstans att de ska börja med gröt också.
  Har man verkligen inte tid att äta hemma frukost? Är det så illa.? är det så svårt att fixa frukost till familjen och barnen? Och vem läser alla dessa superduper kokböckerna som har översvämmat oss. Folk lagar ju knappt mat.
  Jag tror INTE att det är för rent hemma. Jag hör hur ofta min granne städar hemma hos sig. ( tack och lov inte så ofta för det hörs ganska så rejelt. men igår var det storstädning för ungen fyller 1 år. Och det ska det bjudas hem och ätas tårta från bageriet fullt med tillsatser antagligen. )
  Och så var det så med andra grannar också ovanför. Beståndet byts ca vart annat år. Och det är likadant varje gång. Det går långa veckor, ibland månader innan dammsugning.
  Och igår såg jag en familj mamma pappa, med varsin mobil i handen, ungen sitter i barnvagnen som pekar framåt så mamman inte kan se barnet, men vadå mobilen är ju viktigare…och barnet har en liten liten vitt barnhatt på huvudet…som hade åkt ner över hennes ögon. Så hon såg inget mamman är mest upptagen med mobilen lika så pappan. Och säkert var de på väg till McDonalds.

  Gilla

 2. stefan skriver:

  Ensidigt blir alltid ostadigt. Men ensidigt i väder anses som stadigt och till det kan man relatera mycket även proteiner speciellt konstgjorda varianter som är lika till ytan men fattiga innåt i sina bindningar och är allt försvagat så gör det knappast skillnad fast blåsten är inte försvagad tvärs om.
  Men som bibliska mått så är de veka grässtrån som klarar det mesta ända tills allt når en kritisk punkt och den kommer ju på alla plan på samma gång (så som jag uppfattar det) och det kanske är meningen trots allt,vad jag en nu tycker.
  Stadigt som berget sägs det ,nja jag tror inte berg är så stadiga grejer alls jag tror tvärs om att berg kan vara de mest osäkra platserna på jorden.
  Men det är bara vad jag tror genom att faktiskt berg går åt andra hållet också inte bara uppåt från jord ytan utan neråt med och det kanske är dags för avknoppande av massa neråt till kärnan.
  Allt för att en ny tid ska stå upp.

  Gilla

 3. MartinA skriver:

  En möjlig förklaring är barnmorskerevolutionen på artonhundratalet. sverige var först i världen med att skapa effektiva barnmorskor vilket sänkte spädbarnsdödligheten radikalt. Kanske vår art är byggd för hög spädbarnsdödlighet?

  Gilla

 4. Ditte skriver:

  Jag tror som du att dagis kan bidra till ökningen av astma. Tror inte att barnen hinner bli ordentligt friska mellan alla sjukdomar de får när de ska tillbringa dagarna tillsammans med många andra småbarn. Tror också att barnen blir utslitna av alla transporter fram och tillbaka, att inte få sova ut på morgnarna, att inte komma i säng i rimlig tid på kvällarna. Allt detta tror jag gör att barnen blir känsligare.

  Gilla

 5. Ditte skriver:

  Hittade din hit av en slump och passar på att tacka för en intressant blogg!

  Gilla

 6. Helena Palena skriver:

  Antonia: Tiden tand heter stress. Det är synd om barnen. Ingen rast och ingen ro. Båda ska jobba och ungen får inte plats. Får vara på en ställe med stora barngrupper och lite personal. Får inte sova på dagis för då somnar ungen inte på kvällen och då får mamman spader med allt hon ska hinna med. Och pappan. Ja, han kan vara så stressad och utbränd så han glömmer sin unge i bilen.

  Stefan: Ny tid kommer. Men först ska detta sjuka system braka ihop. Om man inte vill brytas ska man böja sig för vinden.

  Martin: Nej, det tror jag inte på. Men det är klart: Kaniner och harar får stora kullar eftersom många stryker med. Villebråd i naturen. Nä, det är stress och fel mat som knäcker människan.

  Ditte: Ett infektionskänsligt barn som tvingas vara på dagis får 50 infektioner i onödan. Se svar till Antonia. Förödande för små barn som inte får sova. Peronalen vakar som hökar ibland och puttar till ungen när hen håller på att somna. Små dagisbarn har stresshormoner i saliven. För bedrövligt. Men så blir det när man lever i ett fascistiskt/kommunistiskt/socialistisk samhälle.

  Gilla

 7. Christer Brodén skriver:

  Det är nog kemikalierna. Tiotusentals sorter från allt tillverkat. Multiplikativa effekter. Varje kemikalies koncentration dock mindre än gränsvärdet. Då saknas belägg för att något sänker spermakvalitén.

  Gilla

 8. stefan skriver:

  Kalciumklorid är vad jag finner extremt farligt för mig och det finns i många ting och jag har svårt att läsa finstilt utan lupp (typ)/ungefär.
  Är man sjuk så lär man lära sig annars trillar man av pinn är man inte sjuk så lär man bli det ifall man inte blir observant.
  (Hygroskopi är den egenskap hos vissa ämnen eller material att kunna ta upp vatten) Detta då jag äter medicin som begränsar vad för mängd vätska jag får dricka (att alltid vara törstig är ett helvete. Läser man mer om Kalciumklorid så tycker jag att man borde undra hur fasen kan det vara lagligt (i mat) ? När så mycket annat görs olagligt på mycket mycket svaga grunder.
  Och varför göra den texten så pytte liten det finns gott om plats att dubbla storleken utan att störa någon jävla bild på etiketten. Och mycket mer som jag är rå förbannad på men orkar inte ta upp, detta var bara ett exempel av tusen i tusen brödra riket….Alltså alla små för näringsbrist.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.