Stake i Monica Gunne! Tänker på alla hedersmördade flickor vilket Omar Mustafa och Jan Helin inte gör!

gunne_byline Äntligen någon i stormedia som tar bladet i munnen vad gäller islam och synen på kvinnan/flickan. Igårkväll såg jag en dokumentär om Fadime Sahindal som blev skjuten av sin egen pappa för tio år sedan. Hon fick en drottninglik begravning i Uppsala domkyrka. Alla var där och snyftade. Men har det hänt något på ”kasta-flickor-från-balkongen” fronten. Inte ett skit. Alla tar bara parti för islam och sharia. Ingen får knysta något om vad som verkligen gäller. Man ska ligga lågt och smöra och låta män som tillåter misshandel av kvinnor sitta i riksdagen. Skammen är uppe och går på torra land!

Så kommer Monica Gunne och skriver en krönika om Omar Mustafa där hon radar upp vad som gäller inom islam och familjen. Det var så på kornet så Jan Helin måste skriva en korrigering ovanför där han tar avstånd. Jan Helin har ingen stake. Han är en följsam mes. Det kan inte vara lätt att vara PK. Att vara för Lika eller var det för Olika! Ingen jävel vet längre.

Det hela har lett til att interna konflikter uppstått inom både Socialdemokraterna och på Aftonbladets redaktion. Åse Lindeborg – som är rödare än en kräfta – och som borde ta parti för utsatta flickor beter sig mest hatiskt. Lindeborg försvarar islamismen genom att anklaga sin kollega Monica Gunne för att vara högerextremist. Sorry Fadime och Pela – med såna vänner behöver ni inga fiender.

ABs chefredaktör Jan Helin vänder kappan efter vinden. Kan inte vara lätt att vara svängdörr. Han gjorde den förnedrande redigeringen av Monica Gunnes krönika och nu är dom mer uppenbart åtalbara delarna av näthatet i Åsa Linderborgs påföljande hatkrönika spårlöst försvunna. Skärmdumpar av ursprungsformuleringen efterlyses av Avpixlat. I stora drag drag handlade det i alla fall i ursprungstexten om att Monica Gunne skrev “bruna texter” som hörde hemma på “högerextremistiska sajter”.

Mordet på Fadime

dn svd intressant
dn dn svd

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Stake i Monica Gunne! Tänker på alla hedersmördade flickor vilket Omar Mustafa och Jan Helin inte gör!

 1. Badaren skriver:

  Med tanke på att det finns folk till allt, så blev jag inte förvånad över Jan ”kappvändaren” Helins reaktion. Efter att jag i några år skrivit öppet och ärligt vad jag tyckt och tänkt i den nu nerlagda AB-bloggen, så blev man van vid att bli knäppt på näsan och refuserad av den gode Jan och hans lakejer de så kallade moderatorerna.
  Att hon Linderborg upphetsat skulle skrika sig röd, var väl inte heller särskilt förvånande.
  Öppnar man käften idag, så blir man per automatik omedelbart kallad för rasist och islamofob.
  Ur led är tiden.

  Gilla

 2. FaniaF skriver:

  Jag bryr mig inte om vilken gud man tror på. Men att inte tycka att mänskliga rättigheter och demokrati för alla gäller……eller att inte förstå vad det egentligen innebär…….då kan man inte ha några positioner i ett demokratiskt samhälle anser jag ! Organisationen Mustafa är ordförande för…..blir misstänksam då en organisation raderar yttranden strax efter kritik. Har man helt plötsligt bytt åsikter ? ? ?

  Gilla

 3. johnnytycker@wordpress.com skriver:

  Det ska kanske nämnas att Fadime inte kom från en muslimsk familj utan från en kurdisk kristen sådan. Fundamentalism finns lika mycket inom kristendom som islam, vilket vi inte bör glömma.

  Gilla

 4. Daniel skriver:

  Det märkliga med historien kring Omar är att ingen vågar diskutera vad islam verkligen står för. Det finns ett begrepp inom islam (taqiyya) som ger en muslim rätt att ljuga för att skydda sin tro. Yasser Arafat gjorde det konstant. Om Omar gjort det vet jag inte, men det vore märkligt om ledaren för islamiska förbundet inte stod för den muslimska ideologin. Behöver man påpeka att islam betyder ”underkastelse”?

  Gilla

 5. Helena Palena skriver:

  Badaren: Tror det har hänt något! Tror man kan diskutera utan att bli stämplad idag. Vi har passerat en gräns. Med all rätt eftersom det hela är så befängt och förljuget.

  Fania F: Ja, varför ändrar man helt plötsligt på en hemsida. Kanske för att det som stod avslöjade människoförtrycket alltför mycket.

  Johnny: Nä, det ska vi inte glömma. Men hedersmord är hedersmord i alla läger. Skumt att hedern går genom kvinnans kön som har så lågt värde. Jag får inte ihop det. Samma problematik finns i Tyskland. En son mördade sin syster för att upprätthålla hedern. Ingen hade bett honom. Det gick av bara farten. Sitter i ryggraden.

  Daniel: Det var just det. Varför vill man inte diskutera? Varför går man som katten kring het gröt och låter oskyldiga flickor mördas i hederns namn. Det kommer ju någonstans ifrån. Nej, Bibeln är inte heller grön. Lika kvinnofientlig som Koranen. Men vi läser den inte längre. Vi är helt enkelt moderna. Gick inte på det hela vilket har gynnat oss i Norden. Vårt underbara Norden med våra underbara män som klarar av frigjorda kvinnor! Skål!

  Gilla

 6. Badaren skriver:

  När det gäller Aftonbladet med Herr Helin vid rodret så har inget hänt, där står tiden still.
  Fan tar den som har en avvikande mening, den kölhalas omedelbart!

  Det är glädjande om det nu är som du säger att det hänt något och att man kan diskutera vad islam står för utan att bli stämplad, själv är jag väldigt tveksam.

  Tänkte på det… Var det inte i Paulus’ 1:a brev till Korintierna han skrev: Såsom kvinnorna tiga i alla andra de heligas församlingar, så må de ock tiga i edra församlingar. Det är dem icke tillstatt att tala, utan de böra underordna sig, såsom lagen bjuder.

  Gilla

 7. jolle skriver:

  Helena Palena, du är en riktig modern kvinna ::)), skål !

  Gilla

 8. Helena Palena skriver:

  Badaren: Vi måste diskutera vad ortodox islam står för eller så går vår kultur under. Paulus ord fick förödande konsekvenser även för oss. Men vi gick inte på det hela. Det gick inte att kristna oss. Vi tror inte. Vi går inte i kyrkan. Och det kommer att bli vår undergång. Undrar hur länge det dröjer innan varje kyrka är en moské?

  Gilla

 9. Badaren skriver:

  You got a point there som Margaret Thatcher förmodligen skulle ha uttryckt det.
  Det har även min bror (en poäng alltså) som kommenterade det hela med att det är tur att man är så *ävla gammal så man slipper uppleva eländet.
  Men som någon vis lär ha sagt – osvuret är bäst.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.