Ut med Ylva Johansson och in med Omar Mustafa som nu måste välja!

Bort med Ylva Johansson och in med Omar Mustafa! Vilken cirkus! Omar måste välja! Äntligen någon som ställer saken på sin spets. Omar Mustafa, född 23 mars 1985,  kan inte vara ordförande i Islamiska förbundet samtidigt som han sitter i Socialdemokraternas partistyrelse. Det var partiledaren Stefan Löfven mycket tydlig med när han fick frågan av TT vid ett besök i Härnösand på lördagen.

– Det går inte att vara förtroendevald i Socialdemokraterna om man inte fullt upp kan stå upp för partiets värderingar om människors lika värde och jämställdhet mellan kvinnor och män. Det är värderingar som vi bygger hela vår politik på. Det är okränkbart. Löfven har inte själv pratat med Omar Mustafa, som är ordförande för en organisation som i sina stadgar anser att män och kvinnor ska ha olika lagliga status. Handen på hjärtat: Hur mycket mänskliga rättigheter finns det egentligen inom den bokstavstrogna läran islam?

Mona Sahlin har varit kritisk och ifrågasatte varför ledningen för socialdemokraterna inte direkt tog avtsånd från Omar Mustafas samröre med personer med antisemitiska åsikter. Men hon säger inget om kvinnosynen inom islam. Omar Mustafa har även fått kritik för att Islamiska förbundet bjudit in Yasir Qadhi som är en öppen motståndare till homosexualitet. Enligt Yasir Qadhi har samhället förfallit så mycket att det i dag är omöjligt att kritisera homosexualitet.

Islamiska förbundet, där Omar Mustafa är ordförande, har en kvinnosyn som är oförenlig med socialdemokratiska värderingar. Det anser partistyrelseledamoten Vivianne Macdisi (S), som sitter i landstingsfullmäktige i Uppsala.

– Han måste välja, antingen Islamiska förbundet eller Socialdemokraterna. Min förhoppning är att han väljer att försöka påverka Islamiska förbundet i rätt riktning, säger Macdisi till TT.

Hon hänvisar till Islamiska förbundets familjestadga, där det bland annat står att man måste ta hänsyn till de ”naturligt medfödda karaktärerna hos mannen och kvinnan (…) när man överväger ansvarsfördelningen samt plikterna hos respektive kön.” Det är särskilt nästa mening som Vivianne Macdisi reagerar mot: ”Denna nödvändighet leder till skillnader i varje köns lagliga status”.

Enligt henne är dom värderingarna inte förenliga med socialdemokratiska värderingar. S har just lämnat en partikongress där dom slagit fast sin värdegrund om att kvinnor och män har samma rättigheter. Det är ju då oerhört viktigt att partistyrelsen förverkligar detta och står upp för det, säger Macdisi.

Verkligen! Det behöver man ju inte vara sosse för att instämma i. Antingen lämnar Omar sin post som ordförande i shariaförbundet eller så får han kliva ur partistyrelsen. Snacka olycksfall i arbetet. Stockholmsknösarna som dribblade fram visste nog inte vad vad som stod på spel. Undrar vad Erik Åsbrinkt och Ylva Johansson talar om vid middagen. Petningen av henne till förmån för en som Omar Mustafa. Kan ju inte vara kul. Hur det nu kunde gå till med tanke på att Erik Åsbrink är rådgivare åt Goldman Sachs. Men vad hjälper det när stockholmssossar lanserar och väljer in en knös som Omar. Rätt så kul om ni frågar mig!

Omar Mustafa var tidigare aktiv inom Sveriges Unga Muslimer och blev 2010 organisationens generalsekreterare.  Han valdes som ordförande för Islamiska förbundet i december 2010, och efterträdde då Abdirizak Waberi.

dn svd svd intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Ut med Ylva Johansson och in med Omar Mustafa som nu måste välja!

 1. Hans Hansson skriver:

  Det dummaste ett parti som kallar sig socialt demokratiskt kan göra är, att låta personer från erkänt odemokratiska organisationer ta plats i en partistyrelse. Det är samma sak som att ”binda ris till egen rygg.” Islams värderingar är inte förenliga med Socialdemokraternas. Riksdagsledamoten Carina Hägg (S) är den första högre partiföreträdare som kräver Omar Mustafas avgång. Carina Hägg är kanske den som har den bästa analytiska förmågan inom socialdemokratin i Sverige. Vi måste hjälpas åt att rädda de traditionella demokratiska värderingarna i det demokratiska Sverige. Nu har till och med Omar Mustafa och inte minst socialdemokraternas partiledning fått kritik från ett något oväntat håll. Mona Sahlin, som av många kallats Mona Muslim efter hennes framträdande i slöja för ett par år sedan, kritiserar partiledningen och menar att man måste ha en åsikt och att man måste ta avstånd. Jag personligen tror inte att det är lätt att omvända en muslim till att bli demokrat. Hela detta ärende verkar som ett sabotage mot hela den socialdemokratiska idén i Sverige. Det är tragiskt!

  Gilla

 2. Himmelsblå skriver:

  Snarare är det kanske i själva verket endast politiska s.k. chackdrag?

  1. Vi väljer in denne ledare för många muslimer i vår högsta partistyrelse.
  2. Sedan sätter vi press på honom att välja mellan hans plats i partistyrelsen eller sitt muslimska förbund. Genom att han är invald i partistyrelsen, så kan ingen komma med anklagelser om islamofobi, främlingsfientlig eller rasism, eller diskriminering mot Omar? Han har ju erbjudits plats i partistyrelsen….
  3. Om Omar sedan ges ett ultimatum att själv tvingas välja mellan den muslimska föreningen eller platsen i partistyrelsen. Om Omar själv väljer att hoppa av platsen i partiet och väljer sitt muslimska förbund, så blir det hans eget val och ingen socialdemokrat kan anklagas för att diskriminera honom…?

  Faktum är att genom att socialdemokraterna nu agerar så mangrant kritiskt mot Omar Mustafa tyder på att det faktiskt ändå på sina håll föreligger ett ganska så stort intresse av ett islamkritiskt parti i Sverige?

  Men det vill man inte låtsas om öppet?

  Därför går man istället tillväga på ett mer intrikat vis? På så sätt kan man kritisera sidor inom den muslimska läran och ställa ultimatum? Antingen väjer du oss, eller också väljer du ditt muslimska förbund och då kan du säga adjö till platsen i partistyrelsen? (Och detsamma kan flera muslimer förvänta sig om de inte är villiga att assimilera sig till svenska lagar och göra avkall från den muslimska läran vad gäller jämlikhet inför lagen mellan könen…?)..

  Det verkar nästan som det kan liknas vid ett slags utpressning på hög nivå? Fiffel och intrikata politiska strategiska strategier ser det hela också ut att kunna beskrivas som…..

  Gilla

 3. Himmelsblå skriver:

  Ps.

  Eller kanske det heter shackdrag…

  Gilla

 4. fred skriver:

  Kritiken mot Omar hade direkt pekats ut som rasism i all media om liknande kritik uttalats under 70, 80, 90 och början av 00-talet. På nyhetsmötena hade all publicering av dessa händelsen omtalats att ”om vi publicerar detta spär vi på rasismen”. Vad har hänt på de senaste åren? Är det numera ok att spä på rasismen, hade dåtidens rasister rätt, är det ny agenda med ny generation som tagit över makten på redaktionerna, eller har de gamla fått avgångsvederlag? Det mediakonsumenten inte vet har den inte ont av, brukar man också säga. Den här utvecklingen är oroväckande eftersom det som media pekar ut som rasistiskt idag förmodligen kommer att uttalas av media själva om 10, 20, 30 år.

  Gilla

 5. stefan skriver:

  LoL är olika åsikter rasism är ojämlikhet rasism tja jo om man och kvinna är olika raser då så LOL

  Gilla

 6. Helena,

  Is this what many in the West term – ”clash of cultures”?

  Let’s debate.
  CB

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Varför är det alltid rasism när man är mot något/någon?

  Gilla

 8. Pingback: Ingen stake i Omar Mustafa! Muslimerna får rösta på moderaterna och Abdirizak Waberi istället! | Helena Palena

 9. Helena Palena skriver:

  Hansson: Ja, det är tragiskt Mona Muslim kunde gått emot för många år sedan. Men det har hon inte gjort. Nu vill hon synas.

  Himmelsblå: Det bästa skulle väl vara om något stort parti vågade bli islamkritiska för Sveriges skull. Nä, man hymlar i buskarna och så blir det så här. Det är inget schackdrag. Olycksfall i arbetet snarare. Det är ingen som vet vad som gäller och det är det som är meningen. Allmän röra gillar makten.

  Fred: Man ska lägga upp kalkonen på bordet. Vässa kvivarna och dissekera och vad hittar man då: Att islam är en människofientlig religion så klart. Det är även Bibelns kristendom tagen ord för ord.

  Stefan: Kvinnan står inte högt i kurs i islam (ej heller i den bokstavstrogne religionen kristendomen).

  Courtenay: I really don´t know! It´s the mess it´s supposed to be according to the ones who rules the act.

  Antonia: Bra fråga! Tror sånt säljer lösnummer helt enkelt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.