Låt folk dö i förtid! Politiker förskingrar pensionskassan år efter år!

Bättre tider Inlägg nummer 800 blir en insändare från en som är förbannad:

Tja,..vad skall man säga!?
För 40 – 50 år sedan kunde man sänka pensionsåldern till 65 från
67 år, och då var det sämre i Sverige tycker alla och framför allt dagens politiker. Nu skall vi börja att höja från 65-67 ja, till och med även förslag på 69! Lik förbannat påstår både borgare och sossar att det är nödvändigt, för att vi lever längre. Alltså det saknas pengar till den del av befolkningen som gjort rätt för sig i minst 45-55 års arbete och betalande av världens dyraste skatt för den enskilde.

Således har alltså Staten med sina sittande politiker förskingrat bort pensionskassan år efter år, genom att lägga dessa tänkta pensionspengar i annan verksamhet, ?????? och vad är detta ??????? Göran Perssons stöld av AP-fondens 400 miljarder, vart gick dom?
Ja, man orkar inte tänka, bry sig eller engagera sig för då avlider manav aggressionsinfarkt.

Åtgärd! Nej tillåt cigarettrökning överallt så att alla röker mer och lägger mer pengar till tobaksskatten och man lever kortare = optimerat skatteintag med förkortad livslängd per person. Fortsätt att försämra inom sjukvården, ta bort ambulanserna i glesbygden så att fler går bort i förtid, eftersom det stora problemet är ju att vi lever längre. Sluta bekämpa cancer och hjärt/kärl-sjukdomar vilket förkortar medellivslängden och landstingen kan också spara. Satsa på fri invandring, månggifte, fri skolgång, ingen skatt för invandrare mm.
”Förbannad”

Min kommentar: Vi lever i ett bedrägeri. Pengarna har försvunnit i pyramidspelet. AP-fonderna som förvaltar pensionspengarna förlorade bara under år 2008 191 miljarder kronor. Läs Joel Dahlbergs bok Pensionsbluffen. Bra artikel i dsm.nu av Julia Caesar: Spelet om pensionerna.

Hur många miljarder stal Göran Persson?

svd svd svd dn dn intressant

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Låt folk dö i förtid! Politiker förskingrar pensionskassan år efter år!

 1. Antonia skriver:

  För några år sen hade jag inte sagt nåt, kroppen var fortfarande ung. Kändes som det inte skulle vara nåt problem att jobba längre. Problemet är att kroppen helt plötsligt är inte på notorna längre. Den vill inte det jag vill, min vilja brukar gälla men inte längre.
  Det är nu kaos i hjärnan och undrar hur det kommer att bli för jag är inte säker på att kroppen orkar jobba speciellt länge. Ska kanske abonnera redan nu under en mysig bro och hoppas på kalla vintrar så att plågan bli kort.
  Politiker. Ja, de. Det som har förstörts blir aldrig lagade av dem. det rättas sällan till.
  Vem ska man egentligen rösta på när det är dags. Oavsett vem som sitter vid rodret går allt åt helvetet…deras löften är inte mycket värda när makten är taget. Alla jobbar åt samma mål men kanske väljer de olika väg dit. Men målet är samma.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Tyvärr har vi inget att rösta på. Som alltid så är det bankerna som styr ekonomin som styr politikerna. Allt är ett stort pyramidspel som vi är delaktiga i om vi vill det eller inte spelar ingen roll.

  Pensionsmyndigheten har 300 miljoner per år för information till medborgarna. Informerar dom oss om vad som sker. Nej, glöm det. De är livrädda att sanningen ska komma fram.

  Gilla

 3. oldman94 skriver:

  Snart är det mesta i detta land absurt……..
  de som behöver pension skall inte kunna ha lite vila efter mycket slit under många år
  ……de som kan och vill jobba fast man passerat 60 får inga jobb…..
  jobben kvoteras till unga, mångfalden, kvinnor osv och inte alltid
  men för ofta
  bidragsfinansierat
  dvs arbetsgivaren betalar inte så mycket utan det gör vi andra ur de 1.566Miljarder som skattas in till samhället……..

  MEN vad händer?

  Kommunala verksamheter, statliga dito och landstingsdito anställer och så betalar ”staten” bidrag ur dessa miljarder vad blir kontentan?

  Jooo för den som anställer så anställer man billigt dvs man får fler för pengarna….
  MEN inte får man mycket för dåligt anpassad arbetskraft….
  dvs rent terapeutiskt arbete….

  likafullt betalas ”arbetaren” rikligt jämfört med andra
  dvs…..en bidragsverksamhet kallas arbete,

  statistiken ser bra ut ur sysselsättningssynpunkt,

  vi skapar ett antal handläggare som jobbar välavlönat dessutom som administrerar detta på ett ”rättvist och demokratiskt” sätt…..

  helt och hållet ett spel för gallerierna……

  MEN någonstans måste pengarna tas, om skatterna inte räcker, t.ex. från inbetalade pensiosavgifter etc…..
  hur många spel för gallerierna är detta med pensioner……
  och sedan kommer dessa magiska administratörer in även där…
  pensionsfonder osv osv…..

  hur många utför egentligen ett arbete som verkligen behövs och hur många åker bara med i baksätet och piper och gnäller???

  Eller ägnar sig åt politik och proffstyckande oftast skattefinansierat……..

  Förutom rökning kanske man hittar på annat som dödar osså?

  Lite sur jag å!

  Gilla

 4. Antonia skriver:

  Framtiden är allt annat än ljus.

  Gilla

 5. Jaa, märkeliga tider, Helena! För 50 år sedan var väl Sveriges BNP runt 1 milliard. Nu är den väl över 3 miliarder? För 50 år sedan fanns det pengar till ”det mesta i välfärden fritt” + sänkt pensionsålder … OMFÖRDELNING via brutala skattesänkningar kanske + ”Stäld” av de 400 milliarderna Pensionsfondmedlen säger väl en del …

  Gilla

 6. oldman94 skriver:

  Svensk BNP 3 555 miljarder dvs 3,555 Biljoner eller 355.000per invånare….
  Skatterna 1.560Miljarder eller 156.000per invånare mer vi är nästan 2Miljoner pensionärer…..sånt kostar……en sak att vi betalat miljoner men det är skillnad på att ge och att ta som vissa gillar nuförtiden……

  Gilla

 7. MetalHeadViking skriver:

  Pensionsåldern borde avskaffas helt. Det är inte bara ett pyramidspel. Det är ett tvångsinvasteringsbedräger! Bilderbergaren tillika landsförrädaren Tage Erlander var den som satte bedrägeriet igång.

  Ändå har vi större delen av befolkningen som frotsätter att rösta på samma sossesvin som blåser dem år efter år sedan de först kom till makten under mellankrigstiden. Säga vad man vill om de borgerliga partierna, men det var inte dom som fick den här bollen i rullning. De är tvärtom för ideologiskt klena för att gå emot strömmen.

  Det är dags för oss att titta på det Socialdemokratiska Arbetarpartiet och dess ideologi som det stora problemet vi har här i det här landet.

  Gilla

 8. Hans Hansson skriver:

  MetalHeadViking måste vara en kille med en fullständigt snedvriden verklighetsuppfattning. Förmodligen en ung kille som fått det mesta om bakfoten tror jag, när jag läser hans konstiga inlägg. Det är synd om människorna sa Strindberg.
  P.S. Man sänkte pensionsålder från 67 till 65 – inte tvärtom.

  Gilla

 9. Hans Hansson skriver:

  Florentina, 35 var för gammal för att få jobb i bemanningsföretaget Adecco. Jag kommenterade detta på Facebook, att det betyder väl, att pensionsåldern borde sänkas till 45 år. Då skulle jag kunna få rätt mycket pengar tillbaka retroaktivt. Jag skall kolla om min bank har någon kurs i hur man tillverkar pengar av luft. Det vore fantastiskt och skulle rädda min ekonomi.

  Gilla

 10. MetalHeadViking skriver:

  Hans Hansson måste vara en gubbe fast i sossarnas matrix.

  ”Snälla (S)taten, ta hand om mig, ta hand om mina pengar, jag litar på dig”.

  Sorry men sosseadeln har redan blåst dig på dina pengar flera gånger om. Det är synd om människor som insisterar med att ge mer pengar till en kriminell/pedofil/landsförrädar-maffia som det Socialdemokratiska Arbetarpatiet är.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.