Mejl från Riksgälden! Securities and Exchange Commission (SEC)

Hej

Med anledning av uppgifter på din blogg om att Sverige är ett aktiebolag vill jag berätta att så inte är fallet. Vi har senaste tiden fått flera frågor kring just detta och orsaken ser ut att vara dokument som registreras hos Securities and Exchange Commission (SEC) i Usa.

Riksgälden är statens finansförvaltning. I uppdraget ingår bl.a. förvalta statsskulden och ta upp lån för svenska statens räkning (se 5 kap 1 § budgetlagen). Sådana lån kan tas upp genom att ge ut statsobligationer i svenska kronor men även genom att ge ut obligationer på utländska marknader i utländsk valuta. Sådana obligationer (bonds) i utländska valuta har bl.a. getts ut i USA. Även stater som ger ut obligationer i USA måste i vissa fall inge rapporter till den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen, Securities and Exchange Commission (SEC.)

Riksgälden ger in rapporten som en ”foreign government”, dvs som stat (”Kingdom of Sweden”). Sverige är alltså inte ett bolag.

Om Du vill läsa mer om hur statsskulden förvaltas och hur Riksgälden tar upp lån, se http://www.riksgalden.se under rubriken ”Statsskulden och statsfinanserna” (https://www.riksgalden.se/sv/omriksgalden/statsskulden/).

Hälsningar
Unni Jerndal

Chef Kommunikation
Telefon 08 613 45 96
Riksgälden
103 74 Stockholm

http://www.riksgalden.se
Följ oss på: twitter.com/riksgalden

Sverige är ett pantsatt land!

intressant dn svd svd Pål Bergström

…….

Detta inlägg publicerades i Pengar och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

24 kommentarer till Mejl från Riksgälden! Securities and Exchange Commission (SEC)

 1. stefan skriver:

  Unni Jerndal. Hallå jorden anropar. Liksom det skulle varit bättre ifall detta var som ett aktie bolag det du representerade nu är ju så dumt logiskt sätt man kan komma.
  Över huvud taget att göra skuld till värden är korkat. Skapat av korkade för korkade.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Stefan: Med tanke på att vi lever i ett pyramidspel – The Ponci – undrar jag hur många släktled framåt som är skuldsatta i detta game. Bonds och obligationer hit och dit – men hur stor kan en statsskuld egentligen bli? Hur stor som helst i detta spel alldenstund räntorna ska betalas. Jesus! 😛

  Gilla

 3. stefan skriver:

  Eftersom det byggs på att Sverige med andra har ett värde så länge det finns en tro att det är så då är det ju så.
  Självklart finns ju värdet kvar efter att parasiten har försvunnit (med sina nominella värden) det är bara tänka på en förkylning i liknelsen. Asså virusen ser ju värdet i att ha makt över värden och det har den genom att försvaga den.
  Virus är ingen livsform men som allt annat är gränsen för vad liv är bara den sista kolatomen i kedjan är aktiv eller inte (där den inte är aktiv så är det plast rakt av).
  Tänka är en gåva alla har inte den.

  Gilla

 4. Ja visst är de trevliga på Riksgälden. Där jobbar den senast ingifta i Rudbergssläkten också. Tillsammans med Unni Jerndal. Tänk att de tar sig tid att läsa vad du skriver! Var smickrad!

  Gilla

 5. stefan skriver:

  Vi säger ifall tio olika personer kommer överens att göra något och utav detta blir det ett värde och inge bank eller politik har varit inblandade. DÅ är kuggfrågan till nyttiga idioter på myndigheter finns detta värde?

  Gilla

 6. stefan skriver:

  På sådana svåra frågor förväntar jag mig inga svar av myndiga.

  Gilla

 7. stefan skriver:

  Jag menar ju förstås då också bara för det är så kul att skriva förstås att vi alla är omyndigförklarade så länge myndigheter har namnet myndighet…Det borde vem som helst fatta även hmm myndig-heter. Punkt and ower and out coco nuts ..Bra Helena. Hoppas folket vaknar ,men jag tror de flesta är det innerst inne. men vi är alla magpumpade av dessa över myndiga.

  Gilla

 8. stefan skriver:

  Skatt kan man se som ett urtag ur/av mervärdet eftersom det är då känt innan för varje handling görs ju för att nå ett resultat. Så således kan resultatet bli mer eller mindre men i snitt är det känt och då finns ju denna mängd och kan beskrivas utan att för den delen behövas plocka in först den kan skrivas helt enkelt ut för det den ska gå till utan banker och onödig administration och och överflödet som skulle bli skulle regleras av marknaden den riktiga marknaden. Så på så vis skulle det inte finnas ord som närande eller tärande. Nu riktar detta sig inte på arbetare på skatte verket eller dyligt myndiga för de är födda in i en tavelram och kan inte se utan den, de jag riktar mig till här är de osynliga men detta vill de ju inte för det är de som tjänar ränta på mervärdet ränta är alltså ränta på ränta en vinning utöver räntan som är nog bara den så nog så att den utövar bara makt idag och får ge med sig den för att behålla makten. Vilket vi får hoppas de inte gör som i ett fånigt monopolspel där den ene spelaren börjar låna ut till de andra för att det finns fortfarande en hög i banken att ta för sig av.
  Spelet har alltså bara en riktning. Och det är bara fåfänga för väldigt fåfängda som forstsätter det spelet.
  Men till slut så blir det ju bara makt och i den transmissionen är vi nu där konfiskation av sparade slantar sker sen sker det med fysiska värden och sen tja så långt det går för att öka makt.
  I gamla tider så var den även rätten till att besudla byns vackra kvinnor och det var byns beskyddare som hade den men där stod denne också med sitt liv som insats (pga. känsligheten i detta utlyser jag inte varifrån denna kultur är ifrån och kan bara säga att den hålls vid liv och är ytterst svår att nå)
  Tror man försvinner ifall man ens försöker rota i det.
  Tja låter det som helt ej trovärdigt tja så är det verkligheten överträffar all fantasi så är det.
  Och riktig makt kan inte synas eller ses så att säga för det är samma ord för båda.
  Makten har en strävan annars skulle den inte finnas som el statisk eller rörlig.

  Gilla

 9. Antonia skriver:

  Japp …de har ögonen på dig. 🙂

  Gilla

 10. stefan skriver:

  Undrar om det nu ska fredsbombas i Nordkorea under samma orsak som Arabisak våren ungefär eller räknas inte nordkoreaner som också fria människor och behöver fredsbomber från FN.
  Men i nordkorea kanske det inte finns olja eller guld vad vet jag. Lär mig jag vill förstå vad ni kloka förstår.
  Mer om Nordkorea för några år sedan minns jag en bild med president Clinton och Al gore på stora alltså jätte stora flygplatsen i Nordkorea och väldans himla lyckliga såg de ut undrar varför. Blir man lycklig av att besöka Nordkorea? Jag undrar bara , bara en reflektion som liksom ätit sig fast.

  Gilla

 11. Helena Palena skriver:

  Ann Helena och Antonia: Ja, man är kollad. Det gör inget. Jag snokar ju också både här och där.

  Stefan: Rolig fråga? Nej, tror inte det blir någon arabisk vår i Nordkorea. De har nog inget som MIK vill ha. Bara hungriga människor. Ja, vad skrattade dom åt? Människor skrattar alltid när dom är i sällskap med andra och när dom vet att media är där och fotar och spelar in. Då flinar dom som fan. Alltid. Det behöver man ju inte ha läst sociologi för att förstå. Men det har jag läst så det underlättar förståelsen. Det här med pengar och skatt är ju en överenskommelse. Vi kan när som helst bestämma vad vi ska ha som pengar t ex om vi är ett gäng som startar ett nytt samhälle. Hur lätt som helst! Men så får man inte göra. 😛

  Gilla

 12. stefan skriver:

  Jo det där med att le för kameran den bilden har jag me hur den är, men denna bild var de verkligen lyckliga inget på klistrat och det var herr Clinton inte skatan.
  Kändes som de var hemma där och så kan det va ju. Om man synar lite mer.

  Ja att skapa värden utan att dessa ska ha det mesta av kakan (mervärdet dåra) så är väl det ända man kan göra att rita en tavla med pastellkritor kanske fast i mitt fall skulle det vara bara slöseri med resurser.
  SÅ jag gör inget. Och gör inget förrän jag är fri att göra något och den dagen ser ut att bara bli mer och mer avlägsen och skulden växer trots att jag inte är skyldig men gjorts skyldig en då.
  Fuck them all (fast ärligt det skulle jag inte vilja göra ,typisk americaner att säga saker de inte menar.
  Eller så gör de det. Hehe det var för tre år sedan ett minne av just den klangen en man sa till kvinnan på balkongen fuck you och jag råka just då se det hela och hon liksom hmmm okej och han upp då till henne..Rätt kul tyckte jag. Snabb vändning där!
  OMG så här kan jag väl inte skriva? Eller jag vet inte.

  Gilla

 13. Lincoln skriver:

  Det intressanta är väl att Riksgälden erkänner att Sverige inte är en suverän stat. Att staten måste sätta sig i skuld till banksystemet ”genom att ge ut statsobligationer” är ett medgivande att staten är underställd bankerna. Detta understryks än mer av lagen skriven i Maastricht, artikel 104(1) som förbjuder staten att skapa egna pengar – staten måste enligt denna lag skuldsätta sig med kontopåhitt som bankerna kluddar på konton.

  Lägg därtill att skatten inte betalas till staten då skattekontona ligger på SEB (bankgiro 5050-1055 http://www.skatteverket.se/privat/skatter/betalafatillbaka/inbetalningtillskattekontot/skatteverketskontonummer.4.18e1b10334ebe8bc80005163.html )

  Notera att SEB:s konton är SEB:s SKULDER till kontoinnehavare (som kunden påstås kunna plocka ut från t.ex bankomaten). Vi betalar mao INTE skatt i Svenska kronor utan i SEB skulder som SEB har i Svenska kronor. Det innebär en enorm subvention för SEB. Tänk om staten fick för sig att öppna ett konto på statens egna bank SBAB och överflyttade skattekontona dit – SEB skulle dräneras fortare än fortast.

  Så sammantaget – Sverige har ingen suveränitet längre – Sverige är helt i klorna på en global parasit som lögnaktigt kallar sig företag – banksystemet. Vi betalar ju för fan inte ens skatt längre till staten – vi betalar till Wallenbergs SEB.

  Från det ena till det andra, Helena, kolla gärna in Peters blogg om alternativ valuta i Dalarna. Något att ta efter så att vi kan slita oss loss från parasiterna:
  http://intressantanyheter.blog.se/ny-lokal-valuta-dalen-ekonomi-0605-tv4-play/

  Gilla

 14. Helena Palena skriver:

  Stefan: Var säkert hemma där. Innerst inne är dom röda som kräftor. Jo, man får säga vad man vill här. Nästan. Motherfucker finns väl bara i Amerika?

  Lincoln: Herregud! Vad ska man säga! Halleluja! Mycket intressant. Väldigt mycket intressant om du frågar mig. 🙂

  Gilla

 15. Sofia skriver:

  Nils Lundgren, fil.dr. i nationalekonomi, säger så här om NATIONEN:
  http://magasinetneo.se/artiklar/nationen/

  Gilla

 16. stefan skriver:

  Systembolaget på fredag är en säkert tecken på hur en nation som Sverige ser ut tycker jag.
  Jag brukar undvika fredagar för det är fullt då. Jag tror det mest handlar om att folk inte riktigt bestämt sig ifall de ska handla eller inte och därför drar på det till fredag. Skulle det vara mer lättillgängligt så skulle det kanske inte köpas lika mycket på en gång.
  Jag jämför med hur det är i andra länder tex mina styvbarn som är från utlandet dricker knappt och har haft fri tillgång mina svensk födda som inte har haft fri tillgång dricker betydligt mer för att bli typ fulla på helgen. Sverige är verkligen lyckad som nation på så sätt i mina ögon Nä tror inte det va!

  Gilla

 17. stefan skriver:

  Fattigdom och den alkoholism man ser utom lands är mer av fattigdom en fri tillgång till alkohol.
  Hur svårt är det att jäsa lite socker liksom? I Sverige kanske det är så jätte svårt beroende på helt andra kulturella orsaker. Som att det är inga större krav på att bli lärare i dag lågstatus?
  Hur blev det så borde man faktiskt undra och rätta till omedelbart.
  Och man borde förstås rätta till så det blir en skola som har utbildning som är relaterad till den verklighet vi lever i eller rättare då en verklighet som ska kunna fungera (vilket jag anser att ingenting gör nu för framtiden när skulderna ses för vad de är alltså minus bara och folk förståt att de gett bort pengarna till bankerna och fått ett elektroniskt kvitto på en skuld så slutar Sveriges handlingsförmåga och vi står med rumpan bar) om inget radikalt görs alltså för verkligheten . Produkton mat som 1 med följande verksamhet därefter transport som nummer 2 energi tja blir 3 beroende på omständigheter så kan det byta med tvåan i proritet, beror på hur pladask framtiden vända pannkaka landar i pannan eller i golvet. När en pannkaka landar i pannan på andra sidan så steks den fortare för den första sidan är ju redan varm och i stort genom gräddad, det vet alla som stekt pannkakor.
  Känner mig tjatig men när jag gick i årskurs tre det var på tidigt 70 tal så vart alla barnen fövånade när fröken förklara att klädproduktionen upphört i landet och förklara hur det inte är lönsamt med produktion i Sverige. Så den kulturen har bitit sig fast och det är planerat från början genom dessa skuldpengars fädrar. Ingen produktion tja vad har man då vilja att ha kanske bara.
  Att produktion inte tas mer på allvar är helt besynnerligt i min värld som ju inte är någon värld.
  Jag tror vart ända svenne fattar detta, de trycks bara ner av dumsystemet som är bara makt utövning för att behålla en makt som bara mest kan ses som sinnessjukdom.
  Makt kostar om den ska vara synlig och därför en pyramid som gör det möjligt att inte ha en produktion. Och cementet i den är skuld. Som vittrat sönder nu helt och hållet.
  SÅ det ända är att inte godkänna skulder som allmänt betalningsmedel då är det inte pengar längre.
  Den makten har folket ifall de inte ändrat grundlagen om allmänna betalningsmedel över huvudet på oss.
  Vart långt detta

  Gilla

 18. stefan skriver:

  I grund ser jag detta som orsak för att lärarutbildning och annat kommunalt är låg status för att det finns detta uttryck närande och tärande och det i sin grundorsak är från att pengar bildas ur skuld var de inte bildade enligt skuld då skulle alla arbeten som skapar värden bara vara lika värda och vara grund för pengarna i samhället alltså motsattsen till minus pengar är plus pengar. Sparandet ska inte prioriteras till att få pengar att föröka sig det borde vara tvärs om då blir det att den som mycke pengar i lager har förlorar i längden och det blir som en osynlig skatt vilket är bra för de riktiga värdena ska prioriteras och förverkligas för ett levande samhälle annars lever pengarna bara på banken och du sugs ut i stället.

  Okej detta skrev jag bara för dem som kanske kan beskriva det hela bättre.
  Jag är ingen stjärna och tanken är väl lite ifall de som är riktigt duktiga sätter igång sina just nu törnrosa sömnade hjärnor då borde lär saker hända. Men tänk på detta tärande och närande det är ju fasen bara jävulska påhitt för att förnedra och i fåfängans makt så är det en makt att förnedra.
  Minns Doktor propp mätts härskar kurser? Vilket svin.

  Gilla

 19. Josef Boberg skriver:

  ”Så sammantaget – Sverige har ingen suveränitet längre – Sverige är helt i klorna på en global parasit som lögnaktigt kallar sig företag – banksystemet. Vi betalar ju för fan inte ens skatt längre till staten – vi betalar till Wallenbergs SEB.”

  Fy fan.

  Gilla

 20. Kent Bengtsson skriver:

  Undrar om de skulle svara ärligt på frågan ”Vad exakt är Sverige?”

  Sverige är som jag förstår det, åtminstone en juridisk person. Det är inte en land och vattenmassa. Det är inte en grupp människor.

  Sverige kan bara vara ”ord på papper” samt en tro, övertygelse eller överenskommelse – hos dem som anammat denna papperskonstruktion som verklig.

  Sedan har vi förståss det andra Sverige som i allmänt tal kallas Sverige av folket, vilket innefattar land, vatten, människor, djur, byggnader, vägar, kraftledningar, etc. Men det är inte det samma som den politiska förening/företag/samhälle (eller vad det nu kan kallas). Om den juridiska personen ”Sverige” upphörde att existera av en eller annan anledning, så skulle det fysiskt påtagliga förbli, även om människan försvann från Jordens yta – så därför kan det inte vara Sverige. Mer här: http://fredofrihet.blogspot.co.uk/2013_03_01_archive.html

  Alla länder verkar ha en viss Kreditvärdighet. Om ett land vore suveränt i sig självt, hur kan då något utomstående bolag bestämma hur kreditvärdigt det är?

  Gillad av 1 person

 21. orglasse skriver:

  Hej

  Har en liten annan vinkel på det här men som inte avviker i slutsats mot det ni anser.
  Bakgrunden till vår ekonomiska ställning idag är den enorma krasch som kom i de finansiella systemen 2008 – 2009. Om inte Federal reserve system då lånat ut till de flesta av Världens viktigaste statsbanker stora belopp liksom till 1000 – tals affärsbanker hade Världens ekonomiska system då fallit samman under början av 2009.
  Ni ska veta att även den bäst skötta banken i vårt land Handelsbanken fick låna flera hundra miljoner i likvida medel för att överleva.
  Ni bör känna till vilka tillgångar en bank har. Det är ett aktiekapital, inlånade medel från företag och privatpersoner, och det är det man lånar från staten via riksbanken om man har en bank oktroj vilket är en licens att driva bankverksamhet. Men man har ofta enorma tillgångar i form av utlånade medel men dessa är bundna och går inte att lösgöra snabbt. En normal affärsbank har bara mycket små tillgångar i form av kontanter i en eller annan form. Det man lånar ut är ju krediter inte kontanter.
  När en krasch händer då springer alltid folk till banken och vill ha ut sina sedlar. När sedlarna tar slut måste man få fler från Riksbanken man får ta korta lån därifrån. Detta är katten på repet osv.
  Efter 2009 så har vi nu en ny situation att Centralbankernas egen riksbank den som finns i Schweiz och heter BiS vilket är en bank som från början tillkom för att fördela de enorma förmögenheter man sög ur Tyskland efter första Världskriget. The bank of internationelle settlements = BiS. Ligger i Basel och där har alla medverkande länder en röst (cirka 50 länder ungefär) men häpna det har också familjerna Rockefeller och Rothschilds också. Vi hade under många år på 1960 – talet en Svensk som chef för detta plundringsinstitut. Nu sitter Stefan Ingves där för Sverige och han har en röst men det har även de båda Judiska familjerna Rockefeller och Rothschilds. Rockefellers har gift sig på sådant sätt att man idag är Judar.
  De som äger den amerikanska centralbanken det vill säga motsvarigheten till vår Riksbank som är statlig det är en grupp affärsfamiljer och två av dessa som äger USA:s statsbank privat är Rothschilds, Rockefeller + åtta familjer till vilka nästan alla är, gissa Judiska familjer här i Europa.
  Blir ni förvånade?
  När man nu lånade ut 1000 tals miljarder dollar 2009 så förändrades Världens maktcentrum från det politiska till det ekonomiska. Idag är det bankirerna som styr – de vill ha på ett annat sätt än politikerna och de driver sin linje med hjälp av ett antal kabaler där de rika och de mäktiga träffas. Bilderberger gruppen är en sådan.
  Det finns en treenighet mellan de stora bankernas ägare, och de jättestora företagens ägare och de personer och politiska partier som sitter vid makten. Denna treenighet är den klassiska skapelsen av Benito Mussolinis och den kallas för fascism. Fascism ser ni den har inget att göra vare sig med ras eller religion utan är ett ekonomisk system för att bibehålla makt och rikedom åt dem som äger den.
  När ni hör politiker eller andra kalla Tyskland under II världskriget för Fascister då ska ni veta att man ljuger er rätt in i ansiktet. Tyskland var aldrig Fascistiskt utan de var Nationalsocialistiskt och skillnaden mellan dessa två rörelser är just treenigheten som fascismen består av, och för Nationalsocialismen de tror på Fuhrerprincip det vill säga ledarprincipen om en ledare en diktator.
  För att hålla de stora folken tillbaka och att se till maktens överlevnad har man blivit tvungen att nu ta bort räntorna till stor del på de lån som ligger ute. Skulle man blir tvungen att betala normala räntor på dessa gigantiska lån på de digital skulderna då faller det ekonomiska systemet samman i västvärlden och de idag rika mäktiga förlorar sin makt.
  Den verkliga makten idag är hos de som kan ställa ut obegränsade lån utan täckning. Det är FED och BiS.
  Utan dessa fantasy lån faller systemet samman.
  Det här vet både Ryssland och Kina som bygger sina finansiella system på guld.
  FED:s dollar sedlar är inget annat än en skuldnotering – det står på dem om ni orkar kolla – det står NOTE på dem. Detta är egentligen ett falskmynteri och Presidenten Kennedy började ge ut äkta dollarsedlar men han mördades bara någon månad efter han började med det, och hans dollarsedlar återköptes.
  En valuta har inget annat värde än papperet den är tryckt på egentligen om den inte backas av guld.
  Det vi bevittnar just nu runt om i Världen är den sista fasen i den amerikanska dollarns historia.

  Lasse

  Gilla

 22. Josef Boberg skriver:

  Jo… – Lasse – men så länge som det finns Liv i Oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens alla länder – så finns det hopp – därför att allt som har en början har ett slut.

  Om mitt hopp på min blogg under rubriken: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV !”

  Gilla

 23. Pingback: Mejl från Riksgälden! Securities and Exchange Commission (SEC) | HOLMSTRÖMS TANKESMEDJA

 24. Pingback: Rune Carlsson! Besviken pensionär! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.