SVERIGE ÄR INGEN NATION LÄNGRE! Sverige är ett Aktiebolag!

C RydinThis is the woman who is registered as signatory for The Kingdom of Sweden. Name and address of person authorized to receive notices and communications from the Securities and Exchange Commission:

Charlotte Rydin
General Counsel
RIKSGÄLDSKONTORET
SE-103 74 STOCKHOLM

Idag finns det NOLL samhällsansvar kvar. Varje svensk har t ex rätt till telefon enligt lag. Men det gäller bara den fasta telefonen. Televerket växte fram under lång möda. Har skrivit en artikel om hela storyn. Mycket intressant. Men idag säljs Sverige ut. Vi blir som i Amerika där det är företag och karteller som bestämmer. Politiker får bara order om vad som ska göras. Uppifrån. Inte nerifrån. Ni ser väl hur det ser ut. Staten ska inte äga företag! Hör Maud Olofsson mässa. Som belöning är hon nu hjälpgumma hos Hillary Clinton.

Björn Rosengren sålde ut Telia. Som i sin tur nu bara vill tjäna pengar. Plockar ner telestolpar och koppartråd och förlitar sig på att operatörerna ska fixa telefon åt folk via mobilnät. Men det funkar inte. Folk kan inte ringa. Post och Telestyrelsen kan inget göra när nu tekniken sprungit ifrån den gamla lagen. Anna-Karin Hatt som är ansvarig minister säger i radion att man inte kan åtgärda detta lagvägen! Nähä! Var ska man i så fall åtgärda det hela? Lämna walk over till aktörerna som bara vill tjäna pengar! Det är synd om oss. Det är synd om vårt fina land Sverige som förstörs mer och mer. Där allt säljs ut och det är vi som skattesubjekt som får stå för fiolerna. Snacka lurade!

Uppdatering: Mejl från Riksgälden

Hej

Med anledning av uppgifter på din blogg om att Sverige är ett aktiebolag vill jag berätta att så inte är fallet. Vi har senaste tiden fått flera frågor kring just detta och orsaken ser ut att vara dokument som registreras hos Securities and Exchange Commission (SEC) i Usa.

Riksgälden är statens finansförvaltning. I uppdraget ingår bl.a. förvalta statsskulden och ta upp lån för svenska statens räkning (se 5 kap 1 § budgetlagen). Sådana lån kan tas upp genom att ge ut statsobligationer i svenska kronor men även genom att ge ut obligationer på utländska marknader i utländsk valuta. Sådana obligationer (bonds) i utländska valuta har bl.a. getts ut i USA. Även stater som ger ut obligationer i USA måste i vissa fall inge rapporter till den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen, Securities and Exchange Commission (SEC.)

Riksgälden ger in rapporten som en ”foreign government”, dvs som stat (”Kingdom of Sweden”). Sverige är alltså inte ett bolag.

Om Du vill läsa mer om hur statsskulden förvaltas och hur Riksgälden tar upp lån, se http://www.riksgalden.se under rubriken ”Statsskulden och statsfinanserna” (https://www.riksgalden.se/sv/omriksgalden/statsskulden/).

Hälsningar
Unni Jerndal

Chef Kommunikation
Telefon 08 613 45 96
Riksgälden
103 74 Stockholm
http://www.riksgalden.se
Följ oss på: twitter.com/riksgalden

intressant

dn dn svd svd svd

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till SVERIGE ÄR INGEN NATION LÄNGRE! Sverige är ett Aktiebolag!

 1. bashflak skriver:

  Och om en uteliggare får en begagnad smartphone med kontantkort till skänks av nån barmhärtig släkting, så är Radiotjänst där och vill ha 2000 spänn om året för att den kan användas till Play-tjänster.

  Gilla

 2. Antonia skriver:

  Jag tänkte just igår, hur kommer det bli om hundra år tex i Norrland. Kommer där överhuvudtaget bo folk.
  När telefonen idag är viktigare än förr så finns ingen bra teckning.
  Mobiloperatörer skjuter ifrån sig ansvaret, medan man avvecklar fasttelefon.
  Och inte bara telekommunikation, utan all verkstadsindustri som sälj ut till hugade spekulanter som suger ut allt de kan sen lämnas allt till sitt öde.
  Det har man gjort i de svagare EU-länderna.
  Ungern hade en bra metallindustri, idag finns inget kvar fabriker rostar sönder, Jordbruket blomstrade och gav bra mat, den är också minimerat idag och istället för smakrik mat får man tugga i sig smaklösa tomater och gurkor från länder som har industrialiserat grönsakerna. Smaklösa men vackra. Inte ens det berömda ungerska paprikapulvret är ungersk längre. Det står att det är ungersk men paketeras i Kina och Turkiet. Och vem vet vad den blandas med.
  Massor av olika kedjor har byggts. Framförallt för att utländska investerare fick bygga dem och nyttja kommersen i 5 år skattefritt. Sen antingen packar de ihop och flyttar till nästa land där de får samma erbjudande eller så säljer de till inhemska aktörer som har svårt att få lönsamhet då de ska naturligtvis betala skatt. Dem inhemska får inte skattelättnader så klart.

  Summa sumarum ingen som bryr sig längre någonstans vad som skulle vara bra för det egna landet…och folket har inte så mycket att säga till.

  Gilla

 3. MetalHeadViking skriver:

  Svenskarna är ett blåst folk. De har varit det åtminstone sedan 30-talet då man gick på Per Albin Hanssons socialistiska lögner.

  Sedan dess har Sverige varit ett fascistiskt land. Som Ron Paul förklarar det, när staten äger företag, så är det faktiskt fascism. Och då får vi särskilja mellan politisk och ekonomisk fascism.

  Sverige har sedan Saltsjöbadsavtalet varit ett kollektivistisk fascistisk ekonomi. Den enda verkliga lösningen är att sälja ut samtliga bolag och kraftig sänka alla sociala utgifter! Allt annat kommer att få Sverige att fortsätta i putta på snöbollen som bara blir större och större.

  Vi behöver inte Staten! Allt bör privatiseras! Vi kan inte fortsätta lita på att Staten ska ta hand om folk, det var absurt på 1930-talet, och det är lika absurt idag!

  Gilla

 4. Sverige, ja, hela Industrivärlden OCH Finansvärlden styrs av BROTTSLINGAR, vida vämjeligare än Al Capone, Dillinger, Hitler, Stalin, Pool Pot och andra mänskoförintande! De här menade styr hela mänskligheten mot förintelse – omedvetet eller medvetet är svårt att avgöra, men ATTT!!!

  Hur stoppa Dräggen? Vad händer ifall vi, alla svenskar VÄGRAR RÖSTA PÅ DESSA helt uppenbara BROTTSLINGAR vid nästa val??`?

  Gilla

 5. oldman94 skriver:

  JAPP världen styrs av kapitalet . . . .

  Gilla

 6. R Ericsson skriver:

  Jag tror på en skatterevolt, men Svenne måste oxå vakna och inte bara supa

  Gilla

 7. Pingback: Mejl från Riksgälden! Securities and Exchange Commission (SEC) | Helena Palena

 8. Sofia skriver:

  Att försvara vårt land ligger nära mitt hjärta, så jag önskar att resten av svenskarna uppmärksammar vår historia: (t.ex.)
  http://algonet.se/~soza/vagga.htm

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.