Elsa ”Knyt Blusen Knäpp Koftan Dra Upp Strumpan” Beskow

Ida och Els Beskow
Den här bilden är tagen vid bakstugan i början på juli 2011. Ida är fem år och kattungen fem veckor. Mamman hette Ugglan och fick sex ungar under nämnda stuga. Efter många om och men lever nu kattungen på bilden och hennes bror Socker-Muffen. Kattungen fick så småningom namnet Elsa för att hon är så lik katten i Elsa Beskows saga om den lilla gumman. Elsa kastrerades den 21 februari och hennes bror Muffen den 11 mars. Så nu blir det två katter framgent får jag hoppas. Men rätt vad det är dyker det upp någon som vill bo här. Elsa är en försiktig fröken. Vill helst inte ha något att göra med sin bror. Vi får hoppas att det går över när hans könshormoner har lämnat kroppen och han tappar intresset totalt för det sexuella.

Kattflickans hela namn är: Elsa Knyt Blusen Knäpp Koftan Dra Upp Strumpan Beskow. Hon är så ojämnt tecknad och det är så charmigt. Hon har inget uttalat M-tecken i pannan och kajal bara runt vänstra ögat. Ser för lustigt ut. Hennes pappa är Tiger – en solgul katt – som finns här. Elsa har ärvt det gula efter honom på bakbenen och i ansiktet. Ser också för lustigt ut.

Foto: Helena Palena

dn dn svd svd

…….

Detta inlägg publicerades i Djur och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Elsa ”Knyt Blusen Knäpp Koftan Dra Upp Strumpan” Beskow

 1. Antonia skriver:

  Häftig namn på en katt. Gäller att minnas i rätt ordning också.
  Fin bild på din bedårande dotter och charmkatten. 🙂
  Det är inte mycket till syskonkärlek i djurvärlden. Rivalitet säkert.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Antonia: Det är kamp överallt. Hoppas dom kan komma sams snart och ligga och sova tillsammans och mysa. Vi får se hur det blir med de´! Katter är lustiga. Hittar olika favoritställen att ligga på i huset. Och där Elsa har legat – där går han och lägger sig efter ett tag. Det är inte min dotter. Det är min sondotter. Ja, hon är verkligen söt! 😛

  Gilla

 3. Maja Dacke skriver:

  Helena, hur skulle det vara med en tag även för djur? Du har för människor, växter och tavlor men ingen för djur!!! Ändå har du massor av bilder på dina animaler. Det skulle vara mysigt att ibland gå in och se dina katter … eller kor eller … Hästar är vackra att se på men kor är … livet.

  Gilla

 4. Helena Palena skriver:

  Maja: Kor är verkligen livet. Jag har inte Djur där uppe för då måste jag göra en sida till och då blir den svarta randen för hög. Fult tycker jag. Kolla i högra spalten under Kategorier. Där finns djur. Ska se igenom inläggen och tagga om dom som handlar om djur så dom hamnar rätt. 😛

  Gilla

 5. Pingback: Det är insidan som räknas! Gott Nytt År! | Helena Palena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.