Livsfarligt att ha pengar på banken! Bankrun på Cypern! Finansiell härdsmälta

cyprus-bank-bulldozedHur kan alla länder vara så skuldsatta? Cypern blev igår morse det fjärde landet inom eurozonen som räddas med hjälp av nödlån från de övriga euroländerna. Villkoren för räddningspaketet är de hårdaste hittills. Bland annat ska alla som har pengar på banken vara med och betala via en så kallad engångsskatt trots insättningsgaranti.. Det är ett mycket högt spel som euroländerna nu satsar på i sina försök att rädda eurozonen undan kollaps.

Kan detta drabba Sverige? Anders Borg pratar om insättningsgaranti. Men glöm det om det blir finansiell härdsmälta. Vad händer om du inte får ut pengar ur bankomaten och bankdörrarna stängs! Affärerna får slut på mat i ett nafs. Vill du veta hur kommer att bli läs detta på Carl Norbergs blogg. Dags att bli en prepper och lägga kontanterna i madrassen. Det kommer att bli blodbad i länderna när folk vill överleva.

Cash i king! Skriv på kontantuppropet! Sprid denna länk:

http://kontantuppropet.nu!

SR Svd DN Svd

…….

Detta inlägg publicerades i Politik och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Livsfarligt att ha pengar på banken! Bankrun på Cypern! Finansiell härdsmälta

 1. stefan skriver:

  Paradoxen är att när väl en riktig krasch är verklig så är det bättre om det inte finns pengar alls.
  För då kan tankarna vara på annat istället mer avgörande för livet.

  Gilla

 2. Helena Palena skriver:

  Nä, det kommer att bli katastrof. När hungern slår till blir det inte nådigt. Har man ingen morot att byta mot en limpa måste man ha en peng. Vinnaren blir den som har en plätt att odla på. Och en vedspis och lite skog!

  Gilla

 3. Insiktsfullt, Helena! Tackkk!!! Påskrift självklar!!!

  Gilla

 4. stefan skriver:

  Jo men den som varit i kvarter där man ej ska vifta med kostym eller pengar så vet man att när man betalt så kommer man vid nästa hörn bli rånad på varorna. (liksom bara förnuft)

  Gilla

 5. stefan skriver:

  Föresten det finns inga vinnare det finns bara förlorare. Men jag förstår vad du menar Helena. Jag vet också att sådana får besök på täppan.

  Gilla

 6. R Ericsson skriver:

  Havregröt och potatis och morötter + köttkonserver och du klarar dig länge.
  Det kanske tar ett halvår innan Sveriges regering kan få ordning och reda.
  Jag lärde mig redan på 70 talet att man ska ha gamla silvermynt som betalningsmedel och sina verkliga skatter i guld

  Gilla

 7. Antonia skriver:

  Klart bättre att bli rånad i hemmet. 😉
  Och förlorar pengar i värdet så är det ändå inte annat än värdelöst papper.
  Men jag har redan skrivit under lista. Jag tror att jag är just nummer 666. 🙂

  Gilla

 8. MetalHeadViking skriver:

  Jag har sagt det här tusen gånger, och kommer att kanske behöva säga det här tusen gånger till.

  Dina kontanter under madrassen kommer att bli fullständigt värdelösa. Kontanter är inga riktiga pengar. Det är bara papper. När kollapsen väl kommer, så kommer du inte att kunna handla en brödlimpa för ens en Gustav Vasa sedel.

  Det finns mycket du kan göra. Köp guld, köp silver, köp mark ute på landet, så långt ifrån storstäderna du kan komma, skaffa dig vapenlicens, börja odla.

  ”Sätt en tysk flagga på Cypern”, vem var det som sa det? 😉

  http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2013/03/satt-en-tysk-flagga-pa-cypern-fjarde.html

  Gilla

 9. stefan skriver:

  Är det verklig bra att ha allt registrerat i en super krasch låter inte så förståndigt.

  Gilla

 10. Helena Palena skriver:

  Metal: Här sitter jag på landet med jord och skog. Har egen mjölk, egna ägg och eget kött. Eldar i bakugnar och vedspisar. Kan odla. Har något att byta med. Har värme och mat. Men vad hjälper det om folk i städerna fryser och svälter. Hur säker är man då på sin täppa ? Har faktiskt tänkt skaffa vapenlicens. Är bra på att pricka rätt.

  Sens moral! Om inte alla har det bra är det inget kul. De rika gömmer sig bakom elstängsel och vakthundar. Men håller fördämningarna när folket tågar ut mot Versailles och vet att det som gäller är att vinna eller försvinna.

  Stefan: Märkligt! Men vi är invävda i The Web of debt! Du har väl läste Ellen Hogdson Browns bok? Rycker någon i silkessnöret blir det poff! Men vissa kommer att klara sig. Som alltid.

  Gilla

 11. stefan skriver:

  Helena vi är mer invävda en så. Kultur i sig är ju en väv.

  Gilla

 12. Helena Palena skriver:

  Trasmattor är också vävar! Men nu pratar jag om BIS-gänget som styr ekonomin som sen styr politiken och se hur det ser ut!

  Gilla

 13. MetalHeadViking skriver:

  ”Om inte alla har det bra är det inte kul.”

  Helena. Vi kan bara göra så mycket. Folk vägrade lyssna. De har inte köp guld, de bor kvar i städerna och de tycker att de har de så bra. De tittar på TV, går på bio och prioriterar att underhålla sig själv eller att ”Gilla” ett ”antirasistiskt” sida på FaceBook. Dom är förlorade. Vi kan bara göra så mycket. Jag har försökt ”väcka” folk i minst sex år nu. Jag talade med mina vänner och sa till dem köp guld, köp silver. De skrattar och går vidare.

  Jag känner inget agg mot dem, men jag har försökt. Jag kan åtminstone säga det till mina barn. Att jag försökte, men folk ville inte lyssna. De tyckte antagligen att Babylons ljud lät mycket vackrare, och vandrade till Staden istället.

  Värst av allt är väl kanske att dagens pöbel, kommer inte att kunna jämföras med tidigare revolutioners. Vår tids pöbel tillhör generation X. De är MTV-pöbeln. Lägg även till den teknologiska dimentionen. MTV-pöbeln i städerna kommer att vara elitens stora hjärntvättade vansinnes armé.

  Gilla

 14. stefan skriver:

  Tja de borde vara rätt körda är de inte det så blir de det hur som. Och inte lider jag av det!
  Ju fortare desto bättre.

  Gilla

 15. elina skriver:

  Läste om en som hade hamstrat kopparspik och rakblad. Kanske inte så dumt som det låter för framtida byteshandel. Så hamstra nyttigheter är kanske modellen när ekonomin helt fallerar utöver att ha potatisland.

  Gilla

 16. Helena Palena skriver:

  Elina: Nej, absolut inte alls dumt. Finanssystemet är åtta gånger så stor som ekonomin på Cypern. Vad som gäller är alltid att ha reala värden. Man kan ha en ekonomi utan pengar. Men man kan inte ha pengar utan en ekonomi. Den som har reala värden och som kan tillverka saker och ting blir alltid vinnare. Då kan man byta. Och det här med pengar det är bara ett verktyg egentligen. Istället kan vi bestämma att vi ska ha morötter eller bitcoins som grund för vår ekonomi. Så enkelt är det med det. Allt handlar om överenskommelse. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.